2013. május 23., csütörtök

Hivatalos: A Santos elnöke elismerte e Real érdeklődését és azt, hogy elutasították a Barca második ajánlatát is

Tovább húzódik a Neymar mizéria, mely lassan inkább unalmas lesz, mint izgalmas. A Goal.com-nak ezúttal a Santos elnöke Odilio Rodrigues tálalt ki a jelenlegi helyzetet illetően. Talán igaz amit mond, talán nem, annyi mindent hallottunk már... 


"A Santos elemezte a Barca ajánlatát, ami nem felel meg a mi elvárásunknak. Nem fogadtuk el" - jelentette ki a riporter kérdésére Rodrigues úr.

"Korábban csak egy ajánlat lett téve általuk, és a klub bizottsága egyetért abban, hogy ez sem az, amit akarunk. Neymar tagja marad a klubnak, szerződése van 2014-ig."

A sajtóban felvetődött a Real Madrid érdeklődése  erre is kitért a riporter - "Igen, a Real Madrid is érdeklődik, de mi most tényekről beszélünk."

Egy dolog biztosan egyértelmű, ugyan ott tartunk, ahol egy vagy akár két esztendővel ezelőtt. Mindkét spanyol gigász szaglászik, a katalánok ajánlatokkal is próbálkoznak, ám ezeket a Santos kineveti.

Őszi Ádám 

Óriási fordulat: hosszabbított a Barca brazilja, kivásárlási ára pedig 90 millió euró


Többször lehetett hallani olyan szóbeszédeket, miszerint Adriano Correia a szezon végeztével elhagyj a Barcelona együttesét. Nos, ez aligha lesz így, ugyanis nagy meglepetésre a brazil hosszabbított. 

Adriano szerződése a következő szezon végéig lett volna érvényes, most azonban ezt megtoldották, így 2017-ig a katalánokhoz szól a szerződése. kivásárlási ára is borzasztó magasan lett meghatározva a korábbi Sevilla játékosnak. Aki vinni szeretné, az 90 millió euró ellenében azonnal megteheti, amennyiben a játékossal is megtud egyezni.

Ez azonban szinte elképzelhetetlen, így nagyon úgy tűnik, hogy Adriano szeretne a katalánoknál maradni, a klub pedig számol vele. Azt, hogy mennyi szerepet kap a jövőben majd meglátjuk.

Őszi Ádám

Bombahír: Benítez és Torres együtt érkezhet a Serie A-ba!

Igazi bombaként robbanhat Rafe Benítez és Fernando Torres Olaszországba érkezése. A tréner és a spanyol sztárcsatár a Bajnokok Ligája indulást elérő Napoli célkeresztjébe került. 

Mint arról már beszámoltunk távozik Nápolyból a klub sikeredzője, így tréner kerestetik. Több név felmerült már, most azonban a Chelsea leköszönő trénere Rafa Benítez mellett immáron játékost is csábítanak Torres személyében, akinek távozására igen is reális esély van, hiszen Mourinho érkezésével könnyen kegyvesztetté válhat  illetve 2011-es érkezése óta nem igazán váltotta be a hozzáfűzött reményeket.

A Napoli egyben tartaná a csapatot és egerősítené keretét, hogy jövőre egy remek BL menetelést mutathasson be az együttes. Gondoljunk csak bele, hogy hangzik egy Cavani, Torres csatárduó. Az ellenfél védői retteghetnek...

Ez persze mind a jövő zenéje, hiszen mind a Chelsea együttesénél, mind a Napolinál nagyon sok a kérdőjel.

Mindenesetre ne feledjük, hogy anno Benítez csábította Liverpoolba a kölyköt, aki az Atleticot hagyta maga mögött, majd pedig a Chelsea együttesénél újra együtt dolgozhattak. Vajon lesz újabb közös love sztori?

Őszi Ádám

Higuain és a Juve megegyezett, a klubok nem!

Hónapok óta zeng a sajtó Higuain lehetséges Torinóba igazolásáról, most pedig egybehangzó sajtóértesülések arra mutatnak, megtörtént a megegyezés, de még nem minden tejfel.  

A 25 esztendős argentin csatár édesapja és testvére Madridban találkozott a Juventus illetékeseivel és a felek megállapodásra jutottak egymással. A szerződés négy esztendőre  köttetik, köttethet a támadó pedig évi 4,5 millió garantált fizetést kap, mely a prémiumokkal együtt akár évi 6 millióra is rúghat majd.

Ez mind szép és jó, hogy klub és játékos egymásra talált, de mivel a támadót élő szerződés köti a Real Madrid együtteséhez, így a két együttesnek is meg kell egyeznie, ez pedig nem lesz könnyű. A hírek szerint a Real Madrid ragaszkodik ahhoz, hogy 30 millió euró alatt nem engedik el játékosukat, míg a Juve nem fizetne 20 millió euró feletti összeget, így elég messze állnak a felek és az álláspontok egymástól.

A csatár piaci értéke egyébként 38 millió euróra rúg, viszont a királyiak tudnak más lehetőséget is, miszerint bevonnák a transzferbe a Juve egyik ászát Arturo Vidalt. Erről azonban az olaszok hallani sem akarnak.

Az ügy hosszasan elhúzódhat, hiszen Madridban nagy változások lesznek, nem csak új edző, de egy elnökválasztás is esedékes, így nagyot fordulhat a kocka a spanyol fővárosban.

Őszi Ádám

Románia: Vass nélkül, de kupadöntős a CFR

Bejutott a Román Kupa döntőjébe a Kolozsvári CFR, miután az idegenbéli visszavágón 2-0-ra diadalmaskodtak az Astra Giurgiu otthonában. 

Nem volt könnyű helyzetben Vass Ádám együttese, hiszen a hazai első mérkőzésen csak egy 0-0-ra futotta. A találkozó 21. percében Hora vette be a hazaiak kapuját, majd pedig a második játékrészben a kinyíló hazaiak együttes hálója másodszor is megrezdült. A 90. percben Valente talált a kapuba, az ekkor már teljesen kitámadó Astra ellen. A klub magyar légiósa ezúttal sem kapott lehetőséget a bizonyításra...

A döntőben az ellenfél a már korábban fináléba jutó Petrolul Ploiesti gárdája lesz.

Astra Giurgiu - CFR Cluj 0-2 (0-1)

Őszi Ádám

Európai Kupák: Félbe szakadt kupadöntő, volt KTE-légiós dupla és óriási párharc a horvátoknál

Nem csak hazánkban rendeztek szerda este kupadöntőt, számos európai országban tegnap kerültek az új győztesek a trónra. Mondhatni alakul a jövő évi nemzetközi kupamezőny. 

Hazánkban a Debrecen ülhetett fel ismét  trónra, ezzel megvédve címét, míg Ukrajnában és Törökországban is győztest avattak. Ezekről korábban már beszámoltunk, részleteket a kiemelésekre kattintva olvashatnak.

A legizgalmasabb kupapárharc kétségtelenül déli szomszédunknál zajlott, ahol két mérkőzésen dőlt el a trófea sorsa. Az első mérkőzésen hazai pályán 2-1-re tudott nyerni a Hajduk, a zágrábi visszavágó így pedig nagyon nyitottnak ígérkezett. A Lokomotiv nagyon hamar már a 9. percben ledolgozta a hátrányát, de volt válasza a vendégeknek, akik az első félidő utolsó percében egalizálták az állást. A második játékrész elején az 52. percben már 1-2  állt az eredményjelzőn, ezzel pedig összesítésben már 4-2 volt a Hajduk Split javára. A 71. percben felcsillant a remény a Lokomotiv előtt, ám a középkezdést követően figyelni kellett volna, nem pedig egyből gólt kapni a 72. percben. A hosszabbításban igaz még döntetlenre mentette a meccset a zágrebi együttes, de ez már kevés volt, hazai győzelmének köszönhetően a Hajduk Split hódította el a Horvát Kupát. 

Lokomotiv Zagreb - Hajduk Split 3-3 (1-1) 
Összesítésben: 5-4 a Hajduk javára.

A máltai trófea számunkra érdektelen, most azonban egy a nemrégiben a hazánkban légióskodó játékos volt a hős. A nemrég még Kecskeméten futballozó Tarabai duplájának köszönhetően a Hibernians 3-1-re diadalmaskodott és ezzel 10. alkalommal ült fel a kis szigetország trónjára.

Qormi FC–Hibernians 1–3

Grúziában a Dinamo Tbiliszi, míg Montenegróban a Buducsnoszt Podgorica szurkolói ünnepelhettek. Cipruson túlóra döntött, míg Macedóniában kénytelenek voltak félbeszakítani a meccset.

Grúz kupa
Dinamo Tbiliszi–Csikura 3–1

Ciprusi Kupa
AEL–Apollon 1–2 – hosszabbítás után

Montenegrói kupa
Buducsnoszt Podgorica–Cselik Niksics 1–0

Macedón kupa
Skendija 79–FK Teteksz – félbeszakadt

Őszi Ádám