2014. augusztus 6., szerda

BL-selejzető: Demba Ba tripla, avagy megégő Feyenoord - eredmények

A Chelsea labdarúgócsapatától a török Besiktashoz szerződő Demba Ba máris letette a névjegyét, s hamar a szurkolók szívébe zárta magát a Feyenoord elleni mesterhármasával, melynek köszönhetően a Fekete sasok a Bajnokok Ligája rájátszásába kerültek, csakúgy mint a román bajnok Steaua. 

Besiktas - Feyenoord 3-1 (1-0)
G: Ba (28., 80., 86.) ill. Manu (74.)
Tj: a Besiktas 5:2-es összesítéssel

A párharcot megelőzően a Feyenoordot tartották sokkalta esélyesebbnek, ám ez már a hollandiai mérkőzés után megfordult, a Besiktas ugyanis idegenben is nyerni tudott. A rotterdamiak, már a 28. percben hatalmas gondba kerültek, mikor is Demba Ba bevette Mulder kapuját. A török katlanban kiegyenlített mérkőzést játszottak a felek, és mindkét csapat jó arányban használta ki lehetőségeit, igaz a hazaiaknak több adódott. Manu találata révén visszatért a halvány remény a 74. percben, ám az egyenlítő találatot nem követte újabb gól, a végjáték pedig ismételten Demba Ba főszereplésével telt el. A szenegáli támadó a 80., majd a 86. percben is eredményes tudott lenni, ezzel pedig alaposan elpáholták a hollandokat, akik az Európa Liga rájátszásában vigasztalódhatnak. 

Steaua Bukarest - Aktobe 2-1 (2-0)
G: Chipciu (3.), Stanciu (39.) ill. Kapadze (85.)
Kiállítva: - ill. Logvinenko (57.)
Tj: a Steaua 4:3-as összesítéssel

A román bajnok az első félidőben gyorsan nyilvánvalóvá tette szándékát és gyorsan, már a 3. minutumban a javára fordította a párharcot, mely az első találkozó után 2-2-es döntetlenre állt. A félidő hajrájára kanyarodva Stanciu  megduplázta az előnyt, ezzel pedig gyakorlatilag eldöntötte a párharcot. A második játékrészben sokkalta viszább vett a Steaua, mely emberelőnyben sem erőltette a játékot, sőz még az is belefért, hogy az Aktobe a 85. percben szépített.

Arrow

BL-selejtező: svéd csoda, avagy búsuló Spartak - eredmények

Hiába szerzett az első mérkőzésen Lafata mesterhármast, idegenben nem ment a Sparta Praha csapatának, mely hatalmas meglepetésre kiesett és csupán az Európa Liga rájátszásában folytathatja. Nagy az öröm északi szomszédunknál, ugyanis a szlovák bajnok Slovan Bratislava továbblépett. 

Malmö - Sparta Praha 2-0 (1-0)
G: Rosenberg (35., 55.) ill. -
Kiállítva: - ill. Vacha (90+7.)
Tj: a  Malmö 4:4-es összesítéssel idegenben lőtt góllal

A párharc abszolút favoritjának számított, és hiába lőtt hazai pályán négyet a Sparta Praha, a bekapott két találat a árharc egészét tekintve végzetesnek bizonyult. A felek roppant kiegyenlített mérkőzést játszottak, ám a Malmö két ízben pontosabb volt. A svédek új hőse a duplázó Rosenberg, akinek góljai továbbjutást értek, a Malmö idegenben lőtt góllal lépett a rájátszásba. Foghatják a fejüket a csehek, hogy nem sikerült valahogy egy helyzetet begyötörni. A találkozó végén a vendégek játékosa Vacha a kiállítás sorsára jutott.

Sheriff Tiraspol - Slovan Bratislava 0-0
Kiállítva: Blanco (56.) ill. -
Tj: a Slovan 2:1-es összesítéssel

Mezőnyben egyenrangú ellenfelek voltak a csapatok, ám a Slovan sokkalta többször jutott el a Sheriff kapujáig, ezáltal pedig több mint dupla annyi lehetőséget sikerült kialakítaniuk, ám ahogyan a hazaiak, úgy a vendégek sem találtak a kapuba, így az odavágón elért eredmény döntött, ez pedig a szlovák bajnoknak kedvezett.

Arrow

BL-selejtező: Tovább vergődött a Zenit, avagy felemás ciprusi öröm - eredmények

Felemásra sikeredett a ciprusi csapatok szerdai játéknapja a Bajnokok Ligájában, ugyanis az AEL Limassial búcsúzott a sorozattól, míg az APOEL kvalifikálta magát a rájátszásba. Ezen eredmények tudatában pedig fellélegezhettek a Zenit szurkolói, az orosz bajnok szintén továbbjutott. 

Zenit Szentpétervár - AEL Limassol 3-0 (0-0)
G: Rondon (55.), Danny (88.), Kerzhakov (90+2.-büntető) ill. -
Tj: a Zenit 3:1-es összesítéssel

A hazai ciprusi győzelmet követően reménykedve érkezett az AEL orosz ellenfeléhez, ám a két csapat közötti tudáskülönbség a pályán kiötlött. A találkozót teljes mértékben a Zenit irányította, ám kis híján sikerült az AEL-nek döntetlenre menteni a párharcot, ugyanis a 88. percig csupán 1-0-ra vezetett Villas-Boas csapata Rondon találata révén. A vége előtt két minutummal azonban jött Danny, majd az i-re a pontot Kerzhakov tette fel a hosszabbításban büntetőből. A Zenit 38 kapuralövési kísérletet jegyzett, míg az AEL csupán kettőt.

APOEL - Helsinki JK 2-0 (2-0)
G: Sheridan (18.), De Vincenti (43.-büntető)
Tj: az APOEL 4:2-es összesítéssel

Az idegenben elért 2-2-es döntetlent követően a párharc egyértelmű favoritjává lépett elő az APOEL, mely az utóbbi években rendszeres főtáblása vagy a Bajnokok Ligájának, vagy az Európa Ligának. Mezőnyben kiegyenlítő közdelem zajlott, ám a hazaiak voltak pontosabbak. Sheridan a 18. percben az APOEL felé billentette a mérleg nyelvét, majd az első játékrész hajrájában De Vincenti büntetőből duplázta meg csapata előnyét. A második játékrészben többet próbálkozott a Helsinki, ám szépítésre sem futotta, ezzel pedig kiesett a finn bajnok.  

Arrow

Mkhitaryan, Immobile és Ramos szállította a Dortmund győzelmét

Túl van hetedik felkészülési mérkőzésén is a Borussia Dortmund csapata, mely ezúttal a lengyel Slask Wroclaw otthonában lépett pályára.  

Slask Wroclaw - Borussia Dortmund 0-3 (0-2)
G: - ill. Mkhitaryan (10.), Immobile (20.), Ramos (82.)

Nem kellett sokat várni az első találatra, ugyanis Jürgen Klopp tanítványai már a 10. percben vezetést szereztek, egy remekbe szabott akció végén, melyet Mkhitaryan fejezett be. A 20. minutumban aztán a nyáron érkező Immobile kapott remek kiugratást, majd helyezte el a játékszert a kapu bal alsó sarkában. A mérkőzés végeredményét a Hertha BSC-től érkező Ramos állította be a 82. percben, úgy, hogy két védő loholt a nyakán. 

A Dortmund eddigi felkészülési mérkőzései:
Rapperswil - Dortumnd 0-10
Dortumnd - Chievo 1-0
RW Essen - Dortumnd 1-5
Osnabrück - Dortumnd 1-1
Heidenheim - Dortumnd 3-4
Kassel - Dortumnd  1-4

Arrow 

Nyolcat vágott a Juve, Llorente triplázott

Remekül kezdte ázsiai túráját a Juventus labdarúgócsapata, mely Jakartáben nyolcat vágott az indonéz liga legjobbjaiból álló All Star-csapatnak.  

Indonéz Ligaválogatott - Juventus 1-8 (1-5)
G: Lopicic (2.) ill. Pirlo (4.-büntető), Llorente (16., 20., 23.), Giovinco (35.), Coman (66.), Tevez (69.), Pepe (89.)

Hideg zuhannyal kezdődött a mérkőzés Allegri tanítványai számára, a juve ugyanis egy szögletet követően már a második percben hátrányba került a montenegrói Lopicic találata révén. A népes hazai publikum azonban sokáig nem ünnepelhetett, a túloldalon Giovinco lerántásáért járt a büntető, melyet Pirlo a 4. minutumban magabiztosan értékesített. Ezt követte egy nyolc perces Llorrente show, a spanyo ltámadó gyorsan hintett egy mesterhármast. A 35. percben aztán Giovinco is feliratkozott a gólszerzők közé.

A második játékrészben az Öreg Hölgy cseréi villogtak, Coman után Tevez, majd a rendes játékidő vége előtt Simone Pepe is eredményes tudott lenni, beállítva a 8-1-es elsöprő végeredményt. Legutóbb tavaly a Chelsea is 8-1-es végeredménnyel zárt az indonéz liga All Star csapata ellen. A hangulatra egyébként nem lehetett panasz a Gelora Bung Karno Stadionban teltház, azaz 88 ezer néző fogadta a csapatokat. 

Arrow

Real Madrid: Xabi Alonso sorsa egyre inkább körvonalazódik

Többé már nem tartozik az érinthetetlenek közé Xabi Alonso a Real Madrid 32 esztendős középpályása, erről számolt be az El Confidencial. 

Hiába hosszabbította meg szerződését tavaly a spanyol válogatott játékos csapattársával Di Mariával együtt Mesut Özil sorsára juthat, mint ismeretes a német tavaly Bale érkezésével szorult ki az érinthetetlenek köréből, mely végül távozását hozta. A nyáron érkező Toni Kroos, illetve James Rodriguez egyaránt Alonso előtt foglal helyet az új rangsorban, ezáltal pedig Alonso helye a kezdőcsapatban bizonytalan. Carlo Ancelotti a királyiak vezetőedzője egy jutányos ajánlat esetén hajlandó lenne megválni játékosától.

A 114-szeres válogatott középpályás korábban a Liverpool csapatát erősítette és bizony lehetett hallani olyan híreket, hogy a vörösök érdeklődnek egykori játékosuk iránt, akinek piaci árát a transfermarkt.de legutóbb 8 millió euróra taksálta.

Arrow

Real Madrid: Diego López megegyezett új klubjával - sajtóhír

A Sky arról ír, hogy Diego López és a Serie A-ban szereplő AC Milan minden ben megegyezett egymással, így már csak a kluboknak kell dűlőre jutni a spanyol kapuvédő vételárát illetően. 

Pár nappal korábban arról számoltunk be, hogy Pepe Reina lehet a milánóiak új kapuvédője, ám az üzlet kútba esett a spanyol kapuvédő magas (120 ezer euró/hét) fizetési igényei végett. A Real Madrid kapuját remekül védő López ezen a téren sokkalta olcsóbbnak bizonyult, a hírek szerint évi 2,5 millió eur lesz a fizetése, mely heti szinten nem egész 45 ezet euró, majdnem harmada Reina igényeinek. Emellett a zsurnaliszta, aki a Sky cikkjét írta azt is tudni véli, hogy López 3 éves szerződést köt a piros-feketékkel. ahol Abbiati örökségét veszi át.

A 32 esztendős kapuvédő piaci árát 8 millió euróra taksálja a transfermarkt.de, mely párosul egy 2017 nyaráig érvényes szerződéssel.

Arrow

Hoppá! Ibrahimovic elhagyhatja a PSG-t! - sajtóhír

Zlatan Ibrahimovic egyik barátja azt állítja, a svéd klasszis vissza szeretne térni Olaszországba, azon belül pedig Torinóba, hogy újfent, 2006 után ismételten az Öreg Hölgy játékosa legyen.  

A 32 esztendős svéd klasszis a Paris Saint-Germain első számú gólfelelőse, érkezése óta 92 mérkőzésen 76 gólt és 36 gólpasszt jegyzett. Eddig semmi nem utalt arra, hogy a magát élő legendának nevező svéd váltani szeretne, ám Stefan Hansson azt állítja, a párizsi kaland nemsokára véget érhet -  "Amikor megismerkedtünk, fiatal volt és őrült. Most már csak őrült. Néhány nappal ezelőtt beszéltünk Skype-on, és azt mondta, vissza akar térni a Juventushoz. Ha nem idén, akkor jövőre. És ez nem pénz kérdése!"

Bizonyára sokakban felmerül a kérdés, hogy mi motiválhatja Ibrahimovicot, ez pedig a számok tükrében keresendő, legalábbis mi itt találtunk egy olyan adatot, mely hiányérzetet kelthet a svédben. Ibra 2004 és 2006 között szerepelt a Juvéban, ahol 89 mérkőzésen mindössze 26 gólt és 6 gólpasszt jegyzett, ez pedig eddigi karrierjének magasan a legrosszabb állomáshelyének számít, annak ellenére, hogy kétszer is bajnoki aranyat ünnepelhetett a klub színeiben. Könnyen lehet, hogy idén, vagy jövőre eljön a javítás ideje...

Összegyűjtöttük Zlatan eddigi klubjait és azon belül meccsenkénti gól, illetve pontátlagát (gól/gólpassz)
Ajax: 110 mérkőzés 48 gól 15 gólpassz | gólátlag: 0,43 pontátlag: 0,57
Juventus: 89 mérkőzés 26 gól 6 gólpassz  | gólátlag: 0,29 pontátlag: 0,35
Internazionale: 117 mérkőzés 66 gól 33 gólpassz | gólátlag: 0,56 pontátlag: 0,84
AC Milan: 85 mérkőzés 56 gól 28 gólpassz  | gólátlag: 0,65 pontátlag: 0,98
FC Barcelona: 56 mérkőzés 26 gól 15 gólpassz | gólátlag: 0,46 pontátlag: 0,73
Paris Saint Germain: 92 mérkőzés 76 gól 36 gólpassz | gólátlag: 0,82  pontátlag: 1,21

Arrow 

Barca: Suárez és a harapási záradék

Luis Suarez a Liverpool csapatát a háta mögött hagyva a világbajnokságot követően az FC Barcelona játékosa lett 80 millió euró ellenében, miközben súlyos eltiltást kapott az olasz válogatott Giorgio Chiellini megharapása miatt, úgymond visszaeső "falatozóként". A hírek szerint a Barca egy furcsa záradékot tett szerződésébe, erről kérdezte a CNN a katalánok elnökét.  

Jose Maria Bartomeu a Barca elnöke így nyilatkozott az anti-harapási záradékként terjedő hírrel kapcsolatban - "Suarez tudja, hogy rosszat tett és ezért nyilvánosan bocsánatot kért! Ami a záradékot illeti, nem létezik, Suarez szerződésében nincsen semmi harapással kapcsolatos záradék!"

Arrow