2012. augusztus 1., szerda

Olimpiai labdarúgás: Vége a csoportkörnek, kialakult a negyeddöntő párosítása

A mai napon rendezték meg az utolsó csoportkört a férfi olimpiai labdarúgó tornán. A mérkőzések befejeztével kialakultak a csoportok végeredményei, a mezőny fele búcsúzott, az-az minden csoport első és második tovább jutott, a harmadik, negyedik helyezettek pedig kiestek. A legnagyobb meglepetés a spanyol csapat kiesése, mely rúgott gól nélkül távozik, a legmeggyőzőbb teljesítményt pedig a brazil válogatott nyújtotta, mely minden mérkőzésén három gólt lőtt. Nézzük a mai nap eredményeit, a csoportok végeredményét és a negyeddöntő párosítását. 

3. forduló eredményei:

Brazília - Új-Zéland 3-0 
Egyiptom - Fehéroroszország 3-0
Dél-Korea - Gabon 0-0
Japán - Honduras 0-0
Mexikó - Svájc 1-0
Spanyolország - Marokkó 0-0
Nagy-Britannia - Uruguay 1-0
Szenegál - Egyesült Arab Emírségek 1-1

A csoport: Nagy-Britannia 7, Szenegál 5, Uruguay 3, Egyesült Arab Emírségek 1
B csoport: Mexikó 7, Dél-Korea 5, Gabon 2, Svájc 1
C csoport: Brazília 9, Egyiptom 4, Fehéroroszország 3, Új-Zéland 1
D csoport: Japán 7, Honduras 5, Marokkó 2, Spanyolország 1

Negyeddöntő párosítása:
Nagy-Britannia - Dél-Korea
Brazília - Honduras
Mexikó - Szenegál
Japán - Egyiptom

Szerző: Őszi Ádám

BL: Lencse László tagja volt a 4-0-ra nyerő izraeli bajnokcsapatnak

Tegnap hivatalossá vált, hogy Lencse László az izraeli bajnok Hapoel Ironi Kirjat Shmona csapatához  igazol egy évre kölcsönben. A Videoton csapatában mellőzött játékos állítólag saját pénzből szerette volna kivásárolni önmagát, hogy Győrbe igazolhasson, ám a Vidi inkább kölcsönadta. Lencse tegnap alá is írta egy éves kölcsönszerződését, és a mai napon be is mutatkozhatott újdonsült csapatában. Első mérkőzését mindjárt BL selejtezőben vívta, csapata a Neftci Bakut, az azeri bajnokot fogadta és verte meg 4-0-ra. Ezzel  az eredménnyel szinte már továbbjutónak is érezheti magát a Shmona és ha a következő körben ki is esne az Európa Liga csoportkörében már mindenképpen indulhatna. Jó ugródeszka lehet ez Lencse számára, ám bizonyítania kell, be kell verekednie magát a csapatba. A mai napon a bemutatkozására a 72. percben került sor, egész jól mozgott, egy kapura lövése is volt, ám az nem talált kaput. 

Szerző: Őszi Ádám

BL: Este pályán a Debrecen, de hol marad a Fair Play a BATE Borisov részéről...

Mint köztudott a Debrecen a BATE Borisov együttesét kapta a Bajnokok Ligája selejtezőjében. A DVSC ma este 18:00-kor lép pályára idegenben, a cél mi más lenne, mint a győzelem, a srácok úgy nyilatkoztak nem szeretnének úgy járni mint Albániában. A lőtt gól nagyon fontos, többen hangsúlyozták az sokat jelenthet a párharc során. Amiről korábban már beszámoltunk, hogy az ellenfélnek öt játékosa biztosan hiányozni fog az első mérkőzésről, mivel az olimpián tartózkodnak és a mai napon játsszák utolsó csoportmeccsüket Egyiptom ellen. Az öt játékos közül három stabil kezdőembernek számít, ez a magyar bajnok malmára hajthatta volna a vizet, de történtek olyan dolgok, melyek nem pont a Fair Play szellemében zajlottak. Az ellenfél ennek tudatában, hogy hiányoznak játékosai leigazolták az Arsenal és Barcelona korábbi játékosát Alexander Hlebet. Ezzel semmi probléma nem lenne, ám a szerződés csupán egy hónapra szól, ez alatt kisegíti a csapatot a "szarból". Az UEFA hirdeti a Fair Playt, kérdés, hogyan engedélyezhetnek egy ilyen dolgot. Sokak szerint ez felháborító, erkölcsi fertő amit a BATE csinál. De ez már kész tény, Hleb ott lesz este a Debrecen elleni BATE csapatában. A játékosok nem foglalkoznak a dologgal, győzni mentek Fehéroroszországba.  Kondás Elemér a következő képen nyilatkozott a mérkőzéssel és Hleb leigazolásával kapcsolatban. 

"Meglepett minket, hogy Hleb ideigazolt, de nem lehet egyszerű neki a beilleszkedés, mert nem játszott még ebben a csapatban. Az edzőkolléga eldönti, milyen formában van, de természetesen nagyon jó játékosnak tartom, akire figyelni kell. Olyan eredményt szeretnénk elérni, amivel van esélyünk a visszavágón a továbbjutásra. Jó lenne gólt lőni, és lehetőleg kerüljük el, hogy kapjunk. A BATE nagyon jó csapat, fegyelmezett, agresszív futballt játszik, nem véletlenül szerepelt a Bajnokok Ligája és az Európa-liga csoportkörben. Vannak nagyon jó labdarúgóik, így nagyon nehéz mérkőzésre számítok, de minden csapatnak van olyan pontja, amely sebezhető, igyekszünk ezt a pontot megtalálni." - így nyilatkozott a DVSC edzője Kondás Elemér

Szerző: Őszi Ádám

Tottenham: Pénzt kérünk Modricért, nem pedig játékosokat, megvannak a magunk kiszemeltjei!

Régóta húzódó, már-már drámai a Tottenham-Modric-Real Madrid ügy, mely az utóbbi időben állóvízzé alakult. A  Goal.com értesülései szerint a Spurs nem kér a madridi klub játékosaiból, mint például Sahin vagy Carvalho, hanem a 40 millió fontos vételárhoz ragaszkodik. A Királyi Gárda eddig tett összes ajánlatát elutasította a londoni csapat, mely a Modricért kapott összegből venne játékosokat, és ezért is a pénz az ami kell számukra, nem pedig játékosok, hiszen megvannak a saját kiszemeltjeik. A hírek szerint két Porto játékosra is lecsapnának, név szerint Hulk és Moutinho szerepel Villas-Boas kívánságlistáján. A tréner már korábban dolgozott a két játékossal, így jól ismeri őket. A helyzetet nehezíti madridi szempontból, mint azt már korábban megírtuk, hogy a PSG kész kifizetni a 40 millió fontos vételárat. Az ügy végére akkor kerülhet pont, mikor a csapat hazatér az amerikai túráról.  

Szerző: Őszi Ádám

Bundabotrány: Eltiltották a Juve edzőjét Contét

Habár nem találták bűnösnek a Juventus vezetőedzőjét  a scommessopoli névre keresztelt bundabotrányban, mégis eltiltották és pénzbüntetéssel sújtották. Conte még a Siena kispadján ült, mikor két mérkőzést manipuláltak, és erről ő tudott, ám nem jelentette a hatóságoknak. Részt nem vett a dologban, de a tény, hogy tudott róla és nem jelentette büntetést hordoz magában. Az olasz bíróság és a Seria A fegyelmi bizottságának együttes határozata szerint Conte három hónapos eltiltást, illetve 200 ezer eurós pénzbüntetést kapott. A tréner így nem ülhet a Juve kispadján sem a bajnokság sem pedig a BL meccseken egészen novemberig. Helyét minden bizonnyal a másodedző tölti majd be addig. 

Szerző: Őszi Ádám

Az AC Milán védőjével erősített a Dinamo Kijev

Az ukrán bajnokságban szereplő, bajnoki címre törő Dinamo Kijev csapata az AC Milán csapatából erősített. Az ukrán klub egy évre kölcsönvette a nigériai válogatott alapemberét Taye Taiwot. A kontaktus értelmében Taiwo fél millió euróért érkezik, majd pedig a szezon végén a Dinaom élhet opciós jogával és 2 millió euróért megvásárolhatja a baloldali védőt. A nigériai védő hat remek szezont követően tavaly igazolt a milánói gárdához, ahol nem tudta magát beverekedni a kezdő csapatba, az előző fél szezon az angoll QPR csapatánál töltötte kölcsönben. Taiwot állítólag több klub szerette volna megszerezni, ám fizetési igényeit csupán a Dinamo tudta kielégíteni. 

Szerző: Őszi Ádám 

A Szpartak után a CSZKA Moszkva is svéd válogatott középpályással erősített

Azt már korábban megírtuk, hogy Kim Källström a Lyon csapatából a Szapatak Moszkva együttesébe igazolt, most pedig egy újabb svéd válogatott labdarúgó igazolt sz orosz fővárosba. A CSZKA Moszkva megvette Rasmus Elmet, a svéd válogatott középpályás három éves szerződést írt alá. Elm klubja az AZ Alkmaar a hírek szerint 6 millió euró körüli összeget kapott középpályásáért.  Elm korábban a Kalmar, majd pedig az AZ vezéregyénisége volt, kíváncsian várjuk, hogy az orosz bajnokságban mit tud, majd mutatni. Piaci árát 8 millió euróra becslik, úgy tűnik a moszkvai csapat jó üzletet kötött. A 23 esztendős Elm előtt még nagy jövő állhat.

Szerző: Őszi Ádám