2015. február 12., csütörtök

Pezsgőt bontottak a Chelsea-nél

Hosszú távú szerződést, mondhatni hűséget fogadott a Chelsea labdarúgócsapatának a klub egyik legmeghatározóbb játékosa a belga Eden Hazard. A hírt az angol együttes hivatalos honlapján tudatta. 

Az új kontraktus értelmében Hazard 2020-ig szolgálja a londoni kékeket, az anyagi részleteket pedig nem kötötték a sajtó orrára.

"Nagyon boldog vagyok, hogy aláírhattam az új szerződésemet. Amióta a Chelsea-ben játszom, jól érzem magam, a klub mindenben támogat engem. A menedzser sokat tett a fejlődésem érdekében, a szurkolók fantasztikusak, és a csapattársakkal is nagyszerűen megértem magam. Mindig arra törekszem, hogy örömet szerezzek a drukkereknek a játékommal, boldog vagyok, hogy értékelik az erőfeszítéseimet" - nyilatkozta Hazard a kontraktus aláírását követően

A 24 éves belga válogatott lebdarúgó 2012 nyarán 40 millió euró ellenében került a londoniakhoz, háta mögött hagyva gall földet és a Lille csapatát. A Chelsea dresszét ezidáig 147 tétmérkőzésen öltötte magára, s ezeken 43 alkalommal volt eredményes. Hazard Mourinho és a szurkolók nagy kedvence, helye a csapatban megkérdőjelezhetetlen.

Őszi Ádám

Újabb edzőmenesztés a Premier Leagueben

Az Aston Villa labdarúgócsapata az ötödik klub a Premier League idei kiírásában, melynek kispadján személyi változás következik be. A birminghami klub vezetése szerda este hivatalosan is bejelentette a vezetőedző Paul Lambert menesztését. 

"Az Aston Villa felbontotta Paul Lambert szerződését. A Leicester City elleni vasárnapi FA-kupa-mérkőzésre Scott Marshall pályaedző és Andy Marshall kapusedző készíti fel a csapatot." - jelent meg a hír a szerda esti közleményben.

Az Aston Villa ugyanis jelen állás szerint kieső, s utóbbi tíz mérkőzésén nyeretlen maradt az együttes, ebből pedig hét alkalommal pont nélkül távozott a gyepről. Az egész szezont figyelembe véve is csak öt győzelme van az együttesnek. A szezont mondhatni álomszerűen kezdte a csapat, Paul Lambert vezetésével hamar négy győzelemre tett szert a gárda, ennek tükrében pedig négy éves szerződést kapott a vezetőedző. Ezt követően azonban nem jöttek az eredmények, s 25 forduló elteltével a győzelmek száma csak egyel gyarapodott a szezon elejéhez képest. A klub komoly válságban van, a kiesés szele igen közeli. Ami pedig szintén nagyon rossz mutató, az a lőtt gólok száma, ugyanis 25 mérkőzésen mindössze 12 alkalommal sikerült az ellenfelek hálójába találni ez pedig tízzel kevesebb, mint a második leggyengébb mutatóval rendelkező Leicester.

Az i-re a pontot a kedd esti Hull City elleni vereség tette fel, ezt követően döntöttek a vezetőedző távozása mellett. 

Őszi Ádám

Két vezéráldozat és egy duplázó csodacsere! - Így nyert a Manchester United

Üröm az örömben, vagy fordítva, kényszerű csere hozta meg ugyanis a Manchester United góljait, melynek köszönhetően Van Gaal tanítványai otthon tartották a három bajnoki pontot a Premier League 25. fordulójában. A Southampton pedig botlott, nem tudta kihasználni emberelőnyét, a végelszámolásban ez sokat számíthat. 

Manchester United - Burnley 3-1 (2-1)
Helyszín: Old Trafford; Vezette: Kevin Friend
Gólszerzők: Smalling (6., 45+3.), Van Persie (82.-büntető) ill. Ings (12.)
Sárga lap:  Rooney (59.), Falcao (68.), Wilson (84.), Di Maria (86.) ill. Kightly (26.), Mee (53.), Arfield (67.)
Kiállítás: - ill. - 

Manchester United: De Gea - McNair, Jones (Smalling 5.), Evans, Rojo - Rooney, Blind (Herrera 39.), Di Maria, Januzaj - Falcao (Wilson 74.), Van Persie. Vezetőedző: Van Gaal

Burnley: Heaton - Mee, Shackell, Keane, Trippier - Kightly (Vokes 86.), Jones, Arfield, Boyd, Barnes (Jutkiewicz 90+2.) - Ings. Vezetőedző: Dyche

A Manchester United a bajnokok Ligája indulásért, míg a Burnley a bennmaradásért küzd, a hosszú távú cél tehát igen különböző, ám ezen a mérkőzésen mindegyik csapat a három pontért küzdött, mely a végelszámolásban nagyon sokat jelenthet. Az 5. percben Van Gaal foghatta a fejét, ugyanis kezdő középső védője Jones megsérült, s le kellett cserélni. Helyére Smalling érkezett, az angol védő pedig csodacserének bizonyult, ugyanis első labdaérintéséből gólt szerzett a cserét követő szögletnél. Öröm volt tehát hirtelen az ürömben, azonban sokáig nem örülhetett az Old Trafford publikuma. A 12. percben Tripper beadására Ings érkezett egy igen látványos csukafejessel, melynek következtében a játékszer De Gea kapujában kötött ki. A játék képét tekintve Van Gaal nagyon nem lehetett elégedett, mezőnyfölényt sem nagyon tudott kialakítani csapata, ráadásul a Burnley rendre veszélyes lövésekkel jelentkezett, igaz többnyire ezen kísérletek nem találtak kaput. A 39. percben aztán második vezéráldozatát könyvelhette el Van Gaal, honfitársa Blind maradt fájdalmas arccal a földön, helyére pedig Herrera érkezett. A hosszabbítás harmadik minutumában aztán robbant a Smalling-bomba, a cserevédő másodszor is bevette Heaton kapuját. 

A fordulást követően változtatott játékán a United, többet birtokolták a labdát, s sokkalta jobban szűrték meg a Burnley támadásait, alig jegyezhettünk fel vendég helyzetet. A játékrész azonban egy hatalmas vendég helyzettel kezdődött, Boyd azonban De Gea pozícióját találta el a labdával, így a spanyol hálóőr könnyedén védett. A hazai győzelmet a 82. percben Van Persie tette biztossá, a holland büntetőből vette be az ellenfél kapuját, ezzel megszerezve szezon béli, tizedik találatát. A végén aztán majdnem négy lett a vége, ám sem Di Maria, sem pedig Januzaj nem tudott a kapuba találni. Győzelmével a United harmadik, automatikus Bajnokok Ligája indulást érő helyen van, míg a Burnely szénája nem túl jó, a csapat utolsó előtt és kieső.

Southampton - West Ham 0-0 
Kiállítás: - ill. Adrian (62.)

Igazi felsőházi rangadónak számított a két klub összecsapása, igaz a West Ham az utóbbi hetekben sok pontot bukott, így leszakadt a közvetlen élmezőnytől, mely a Bajnokok Ligája indulást jelentő helyekért küzd. A hazai együttes hatalmas mezőnyfölényt alakított ki, ám vagy pontatlanok voltak a lövések, vagy pedig Adrian avatkozott remekül játékba. A 61. percben aztán villant a piros a kapuvédőnek, kint vetődött rá a labdára, ám itt halkan megjegyeznénk, hogy szabálytalanságot követtek el vele szemben, amit illett volna lefújni. Ez elmaradt, a kiállítás azonban nem, ez pedig tovább rontotta a londoniak helyzetét. A hazai csapat nyomása tovább nőtt, a kísérletek csak úgy zúgtak a kapu felé, ám eredménytelenül, a hármas sípszó pillanatában 0-0 állt az eredményjelzőn annak ellenére, hogy a lövési mutató 21-4 volt a hazaiak javára. Nagy lehetőséget szalasztott el a Soton, az eredmény tükrében a Vörös Ördögök immár pontelőnnyel állnak előttük. A West Ham pedig kihozta a meccsből a legtöbbet...

Őszi Ádám