2014. november 9., vasárnap

Keretet hirdetett Capello! - így jönnek Budapestre az oroszok

Keretet hirdetett Fabio Capello, az orosz válogatott szövetségi kapitánya a soron következő osztrákok elleni EB-selejtezőre, illetve az utána egyedékes magyarok elleni felkészülési mérkőzésre. 

A 25 fős orosz keretben mindössze egyetlen légiós található Gyenyisz Cserisev személyében, a középpályás a Villarealt erősíti a mindennapokban. A játékosok zömét ezúttal is a fővárosi, moszkvai klubok adják,a Szpartak 7, a CSZKA 5, Dinamo 4, míg a Lokomotív egy játékost ad. A bajnok  és listavezető Zenitből csupán négyen vannak a keretben.

Az orosz válogatott november 18-án mérkőzik meg Dárdai Pál tanítványaival.

Az orosz válogatott 25 fős kerete: 
Kapusok: Igor Akinfejev (CSZKA Moszkva), Jurij Logyigin (Zenit), Artyom Rebrov (Szpartak Moszkva).

Védők: Vaszilij Berezuckij (CSZKA Moszkva), Szergej Ignasevics (CSZKA Moszkva), Georgij Scsenyikov (CSZKA Moszkva), Vlagyimir Granat (Dinamo Moszkva), Dmitrij Kombarov (Szpartak Moszkva), Jevgenyij Makejev (Szpartak Moszkva), Szergej Parsivljuk (Szpartak Moszkva), Andrej Szemjonov (Terek Groznij).

Középpályások: Gyenyisz Glusakov (Szpartak Moszkva), Roman Sirokov (Szpartak Moszkva), Igor Gyenyiszov (Dinamo Moszkva), Alan Dzagojev (CSZKA Moszkva), Viktor Fajzulin (Zenit), Oleg Satov (Zenit), Magomed Ozdojev (Rubin Kazany), Alekszandr Szamedov (Lokomotiv Moszkva), Gyenyisz Cserisev (Villarreal).

Támadók: Artyom Dzjuba (Szpartak Moszkva), Alekszej Jonov (Dinamo Moszkva), Alekszandr Kokorin (Dinamo Moszkva), Makszim Kanunnyikov (Rubin Kazany), Alekszandr Kerzsakov (Zenit).

Őszi Ádám

Meglepő Arsenal vereség - eredmények, tabella

A hét közi Bajnokok Ligája kudarcot követően a bajnokságban sem tudott nyerni az Arsenal, sőt Wenger tanítványai idegenben hagyták mindhárom bajnoki pontot. Ezúttal i hiábavaló volt a vezetés, egy három perces rövidzárlat a Swansea javára billentette a mérkőzést. 

Swansea - Arsenal 2-1 (0-0)
G: Sigurdsson (75.), Gomis (78.) ill. Sanchez (64.)

Szakadó eső és kiegyenlített mezőnyjáték jellemezte a mérkőzést kevés helyzettel tarkítva. Az első játékrészben nem láthatott gólt a népes publikum, ellenben a második felvonásban, főként annak is a közepén felpörögtek az események. A 63. percben Welbeck adott pontos labdát Sanchez lábára, a chilei pedig köszönte szépen és a kapuba helyezte el a játékszert. Ez volt Alexis nyolcadik bajnoki találata, mellyel a góllövőlistán feljött a harmadik helyre, míg zsinórban negyedik bajnokiján tudott eredményes lenni. Bő tíz perccel később aztán kontrázott a Swansea, Gibbs pedig sárgalapért cserébe buktatta a hazaiak játékosát. A 27 méterre megítélt szabadrúgás mögé Sigurdsson állt, az izlandi lába pedig nagyon elsült, hatalmas gólt akasztott a jobb felső sarokba. Ezt követően jött a győztes csere, Bony helyére érkezett Gomis, aki megszerezte első Premier League találatát. Ezzel három perc alatt fordítottak a walesiek és otthon tartották a három bajnoki pontot. Győzelmével a Swansea előzött és ötödik, míg az Arsenal egészen a hatodik pozícióig csúszott vissza.

Íme a 11. forduló eredményei:
Liverpool - Chelsea 1:2
Burnley - Hull 1:0
Manchester United - Crystal Palace 1:0
Southampton - Leicester 2:0
West Ham United - Aston Villa 0:0
Queens Park - Manchester City 2:2
Sunderland AFC - Everton 1:1
Tottenham - Stoke 1:2
West Bromwich - Newcastle United 0:2

Íme a Premier League állása:
1. Chelsea 29 pont, 2. Southampton 25 p., 3. Manchester City 21 p., 4. West Ham 18 p. (19:14) 5. Swansea 18 p. (15:11) 7. Manchester United 16 p.,... 10. Everton 14 p. (20:18), 11. Liverpool 14 p. (14:15), 12. Tottenham 14 p. (14:16),... 18. Leichester 9 p., 19. QPR 8 p., 20. Burnley 7 p.

Íme a góllövőlista élmezőnye:
1. Agüero (Manchester City) 12 gól
2. Diego Costa (Chelsea) 10 gól
3. Sanchez (Arsenal) 8 gól
4. Berahino (West Brom) 7 gól
5. Austin (QPR), Chadli (Tottenham), Pellé (Southampton), Sakho (West Ham) 6-6 gól
9. Ulloa (Leichester) 5 gól

Arrow

Kikapott a Spurs, botlott az Everton

Azért van a papírforma, hogy felborítsák! Igen meglepő eredményeket hozott az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) vasárnapi játéknapja. Otthon kapott ki a Spurs, továbbra is botladozik a jó erőket felvonultató Everton, míg a Newcastle a szezon elei borzalmakat kiheverve immáron a nagyokkal van partiban. 

Sunderland - Everton 1-1 (0-0)
G: Larsson (67.) ill. Baines (76.)

Továbbra sem megy az Evertonnak! Martinez tanítványai a Sunderland otthonában léptek pályára és végül ők mentetek pontot. Az első játékrész nem hozott gólt, csupán helyzeteket, míg a második felvonásban kétszer is rezgett a háló. A hazaiak szereztek vezetést Larsson révén a 67. percben, míg szük tíi perccel később Baines egyenlített büntetőből. Ezzel az Everton jelen pillanatban a felsőházat zárja, míg a Sunderland tizennegyedik.

Tottenham - Stoke City 1-2 (0-2)
G: Chadli (77.) ill. Krkic (6.), Walters (33.)
Kiállítás: Naughton (85.) ill. -

Újfent beleszaladt a késbe a Tottenham, mely ezúttal hazai környezetben szenvedett vereséget a Stoke ellenében. Bojan Krikic hamar, már a 6. minutumban vezetést szerzett, ezen előnyt pedig Walters bő fél óra elteltével megduplázta. Bár többet volt a labda a hazaiaknál fölényüket nem tudták gólra váltani. A szépítő találat a 77. percben érkezett Chadli révén, ám ekkor már késő volt, nem sikerült a fordítás. A Spurs ráadásul tíz emberrel fejezte be a meccset, Naughton  szállt ki a találkozóból öt perccel a vége előtt. Győzelmével a Stoke a felsőházban találta magát, míg a Spurs csupán tizenkettedik.

West Brom - Newcastle 0-2 (0-1)
G: - ill. Perez (45.), Coloccini (62.)

Jobban gazdálkodott helyzeteivel a Newcastle, mely ezúttal idegenben tudta begyűjteni a három bajnoki pontot. A Szarkák védői remekül hatástalanították a hazaiak gyöngyszemét Berahinot, aki agí ezúttal gól nélkül maradt. Az első félidő utolsó pillanataiban Perez szerzett vezetést, melyre Colocini ráduplázott a 62. percben. Mindkét gólpasszt Janmaat jegyezte. Ezzel a Newcastle a pocsék szezonrajtot elfeledtetve immáron hetedik a tabellán, Pardew tanítványai utóbbi négy meccsüket megnyerték. A West Brom visszacsúszott az alsóházba.

Arrow

Chelsea játékost vehet a Real, meghallgatják az ajánlatot

A goal.com arról ír, hogy Mourinho közölte a klubvezetéssel, nem ragaszkodik brazil játékosához, így megfelelő ajánlat esetén elengedhetik Ramirest. A Special One persze hozzátette, mindezt csak akkor, ha igazolhat a posztjára egy kiszemeltet.  

Ramires abszolút nem számít kezdőembernek a londoni kékeknél, nagyjából minden második mérkőzésen kap lehetőséget vagy kezdőként, vagy csereként. Posztján többnyire Matic és Fabregas tűnik fel, mindkét labdarúgó klasszis teljesítményt nyújt.

A 27 esztendős brazilnak azonban akad kérője jócskán, egyik a Real Madrid, mely a télen akár ajánlatot is tehet a hír hallatán. A transfermarkt.de 28 millió euróra taksálja Ramires árát, akinek 2017 nyaráig szóló érvényes szerződése van klubjával.

Emellett több klubbal is szóba hozták már a középpályást, a hírek szerint a Barca, a Juve és a Napoli is kacérkodik a gondolattal csakúgy mint a török Fener.

Ramires 2010-ben 22 millió euró ellenében a Benfica együttesét hagyta maga mögött a Stamford Bridge kedvéért. 

Ezzel egyidejűleg pedig elfogyhat a Chelsea brazil légiója, hiszen a nyáron David Luiz hagyta el a klubot a Paris Saint-Germain hívószavára. Azt, hogy Mourinho kit igazolna a helyére nem tudni...

Arrow

Csapattársa kritizálta és védte is Messit

Egyre többet lehet hallani, hogy Messi kiégett! Messi már nem a régi! Messiben már nincsen tűz és akarat! Az argentin klasszis teljesítménye lényegesen visszaesett az utóbbi évekhez képest, ezt pedig csapattársa  Jérémy Mathieu is elismerte, aki tavaly még őt fogta a Valencia játékosaként. Ez a Messi már nem az a Messi, de véleménye szerint az argentin újra éhes a sikerre... 

A rutinos francia válogatott védőnek volt szerencséje a legjobb Leot fogni, a Le 10 Sportnak pedig őszintén beszélt csapattársáról és elmondta véleményét, mely némileg kritikus, ám védő jelleget is ölt. - "Öt évig Messi ellen játszottam, és rendkívül nehéz volt megállítani őt! A dolgok azonban megváltoztak valamelyest az előző idényben, ugyanis kicsivel könnyebb volt ellene védekezni. Nem tűnt olyan frissnek, mint korábban. Mindig is nehéz volt tőle elvenni a labdát, mert egyetlen mozdulattal nagy galibát tudott okozni, de az előző szezonban ez kevéssé volt jellemző. Egyértelműen volt tehát egy kis visszaesés nála, azonban ez emberi, pláne ha megnyertél már mindent. Ugyanakkor ismét éhes a sikerre azok után, hogy a Barcelona semmit sem nyert legutóbb, újra megvan a vágya arra, hogy címeket nyerjen, s hogy a világ legjobb játékosa legyen.

Tata Martino korábban úgy nyilatkozott, hogy Messi túl magasra tette az elmúlt években a lécet, most pedig ezt szenvedi meg! Nem lehet huzamosan oly mértékű csúcsfocit bemutatni...

Bizonyára sokakban él a kép arról a Messiről, aki lendületes és "leszerelhetetlen"! Mostanság sokszor lehajtott fej jellemzi az argentint, ahelyett, hogy hajtana és küzdene a pályán. Elmaradnak a megindulások és az egyéni klasszis megmozdulások! Ti hogyan látjátok Leo esetét?

Arrow

Európa Liga! - Íme a góllövőlista élmezőnye

Pár napja bemutattuk a legrangosabb kupasorozat, a bajnokok Ligája legjobb gólvágóit, most jöjjön a kistestvér az Európa Liga, ahol ádáz küzdelem folyik, egyenlőre senki nem tudott elszakadni a mezőnytől, úgy, mint Adriano a BL-ben! Nézzük ki hogyan áll! 

Holtversenyben három labdarúgó vezeti jelenleg a góllövőlistát, egyikük Harry Kane a Spurs 21 esztendős támadója. Másikuk az FC Barcelona B csapatának korábbi gólvágója Jonathan Soriano, aki csak úgy ontja a gólokat az osztrák bajnok színeiben, legutóbb a Dinamo Zagreb ellen triplát jegyzett. Végezetül pedig a másodvirágzását érő Lafata, aki a szezon elején mesterötössel vétette magát észre a Bajnokok Ligája selejtezősorozatában és az EL-ben is szépen termel.

Őket üldözi három labdarúgó négy találattal! Egyikőjük Soriano brazil csapattársa Alan, másikuk pedig a Chelsea korábbi játékosa Demba Ba, aki jelenleg a török Besiktas színeiben vitézkedik. Végezetül pedig a horvát foci új reménysége a Rijeka gólfelelőse, a sokak által figyelt Kramaric.

A három gólosok üldözőbolya már nagyobb, róluk ezúttal nem szólnánk, de érdemes átcsipegetni a neveket...

Íme az Európa Liga góllövőlistájának élmezőnye:
1. Kane (Tottenham), Lafata (Sparta Praha), Rusescu (Steaua Bukarest), Soriano (Salzburg) 5-5 gól
5. Alan (Salzburg), Demba Ba (Besiktas), Keserü (Steaua Bukarest), Kramaric (Rijeka) 4-4 gól
9. Athanasiadis (PAOK), De Bruyne (Wolfsburg), Henriquez (Dinamo Zagerb), Herrmann (Mönchengladbach), Hoarau (Young Boys), Moreno (Villareal), Refaelov (Club Brugge), Soudani (Dinamo Zagreb), De Guzman (Napoli) 3-3 gól)

Arrow