2014. április 22., kedd

Íme az Atletico Madrid nyári bevásárlólistája

Fantasztikus szezont fut az Atletico Madrid csapata, mely a várakozásokon jócskán csak felül teljesít, immáron a spanyol bajnoki cím toronymagas esélyesének mondható, illetve a Cheslea labdarúgócsapata ellen elődöntős párharcot vívhat a Bajnokok Ligájában. Igen ám, de a pénz nagy úr, a "Matracosok" pedig nem tartoznak a legtehetősebb klubok közé, így nyáron könnyen lehet, hogy a nagy sztárklubok komoly sebeket ejtenek Simeone csapatán. 

A csapat gólzsákja, az immáron spanyol Diego Costa távozása immáron biztosabbnak mondható, mint maradása és bizony Koke, vagy éppen Arda Turan neve is ott szerepel jó pár topcsapat kívánságlistáján, de még sorolhatnánk, ahogyan azt is, hogy a csapat gyöngyszeme a belga válogatott Thibaut Coutois a Chelsea játékosa, a londoniak pedig friss hír gyanánt hosszabbítanának vele, így nem lehet tudni, hogy jövőre melyik klub kapuját vádi a 21 esztendős kiválóság, akinek helyére Ralf Fährmann a Schalke 04 kapuvédője pályázhat, de az is elképzelhető, hogy a belga mögé a padra érkezik. Csakúgy kapus poszton hozták szóba a csapattal a mindössze 19 esztendős Ángel Correát, aki a San Lorenzo kapuját Argentínában.

A zsurnaliszták eddig nem igazán foglalkoztak az Atletico középpályás sorával, illetve védelmével, annak esetleges változásaival, ellenben támadó poszton már jó páran szóba kerültek, szám szerint nyolcan, így ritkának mondható az a támadó, akit a sajtó még valamilyen szinten nem boronált össze a madridi csapattal.

Íme a Diego Costa örökség jelöltjei, csapatuk neve és piaci értékük:
Fernando Torres --> Chelsea --> 19 millió euró
Érik Lamela --> Tottenham --> 24 millió euró
Romelu Lukaku --> Chelsea (kölcsönben Everton) --> 25 millió euró
Samaras --> Celtic Glasgow --> 3 millió euró
Hakan Calhanoglu --> Hamburg (kölcsönben Karlsruhe) --> 7 millió euró
Alessio Cerci --> Torino --> 18 millió euró
Mauro Icardi --> Internazionale --> 12 millió euró
Loic Remy --> Newcastle United --> 12 millió euró

Torres, vagy éppen Lukaku érkezését tartják a legvalószínűbbnek, ugyanis a Chelsea komolyan érdeklődik Diego Costa iránt, a transzferben pedig ráfizetéses csereüzlet is elképzelhető. A Londonban megbukó Lamela karrierjének következő színhelye pedig nagyon bizonytalan, a Spurs szurkolók minden esetre nem szívlelik a nyáron rekordösszegért érkező argentint.

Őszi Ádám

Podolski tökéletes hétvégéje játékosként és szurkolóként egyaránt

Tökéletes és nagyon boldog hetet zárt Lukas Podolski az Arsenal és a Nationalelf labdarúgója. A 28 esztendős támadó duplázni tudott a Hull City elleni bajnokin, majd nevelőegyüttese feljutását ünnepelhette a Bundesligába. 

Mint ismeretes az 1. FC Köln két esztendőnyi száműzetést követően a VfL Bochum elleni 3:1-es diadallal kiharcolta a feljutást, így jövőre ismételten a Bundesligában szerepelhet a csapat. A 31. fordulóban esedékes mérkőzésen ott volt a csapat korábbi gólvágója Podolski, aki együtt örül a mintegy 50 ezer fanatikus szurkolóval és a játékosokkal.

Az Arsenal támadója közzé tett egy posztot Twitter oldalán - "Nagyon boldog vagyok az ex-klubom miatt... Gratulálok a Kölnnek, hogy visszatért az élvonalba!!"

Podolski két érában is szerepelt a Kölcs csapatában, 2003 és 2006 között 81 mérkőzésen 46 gólt szerzett első profi csapatában, majd a müncheni éveket követően visszatért és 2009-2012-ig 88 találkozón 33-szor volt eredményes, mielőtt az Arsenal szerződtette.

Őszi Ádám

Lőtt sebbel szállították kórházba a Besiktas válogatott labdarúgóját

Kis híján az életébe került Gökhan Töre szabadnapja Törökországban. A 22 esztendős jobb oldali támadó egy szórakozóhelyen kapott golyót a vállába hajnali négy órakor, amikor ismeretlen tettes tüzet nyitott és legkevesebb hat embert megsebesített, köztük a török válogatott játékost. 

A Besiktas kölcsönjátékosát, akinek játékjoga a Rubin Kazany csapatánál van azonnal a kórházba szállították és műtéti beavatkozáson esett át. A Németországban születő, Leverkusen és Chelsea nevelés jövő héten edzésbe állhat, a kósza golyó szerencsére nem okozott tragédiát.

Őszi Ádám

Barcelona: Újra lesz magyar játékosa a katalán klubnak

A Blikknek adott interjújában  ifjabb Tajti József, a Puskás Ferenc Akadémián pallérozódó Tajti Mátyás édesapja elmondta, hogy megszületett a döntés, fia a Real Madrid helyett az FC Barcelona csapatát választotta, átigazolása pedig nem jelent gondot. 

"Véget érhetnek a találgatások, immár nem titok, Matyi a Barcába igazol. Alá is írtuk a szerződést, amely három évre szól. Szempontunkból annak sincs jelentősége, hogy a Barcát kizárták az átigazolásokból, ugyanis a mi megállapodásunk már a döntés meghozatala előtt megszületett." - olvashatóak ifjabb Tajti József szavai a Blikkben

A mindössze 15 esztendős középpályás előbb Barcelonában, majd a Real Madridnál is járt próbajátékon, s utóbbival történő megállapodás tűnt valószínűbbnak, de mint ezt már tudjuk, a felek döntöttek. Az apa elmondta, a fiának a szíve a katalán fővárosba húz, mindig is ott szeretett volna egyszer majd játszani.

Ezáltal pedig Czibor, Kocsis, Kubala, Plattkó, Ilku és Vincze után újabb magyar labdarúgója lesz a katalán óriásnak. 

Őszi Ádám

Megvan a távozó David Moyes utáni megbízott - hivatalos

Hivatalossá vált, hogy a hétvégi Everton elleni fiaskó egyben a vezetőedző David Moyes bukása is volt, a Vörös Ördögök hivatalos honlapjukon jelentették be a szakember menesztését. A legnagyobb kérdés tehát jelenleg az, hogy ki veszi át a leköszönő skót tréner helyét a padon. Igen ám, de addig is kell egy megbízott, aki nem más lett, mint a klub legendás, jelenleg is aktív labdarúgója Ryan Giggs. 

A 40 esztendős walesi klasszis tehát a megbízott addig, míg a klub vezetői meg nem találják Moyes utódját, akiről már suttog a sajtó. Többen Jürgen Klopp nevét emlegették, de természetesen sokan visszakövetelik a jó öreg Sir Alex Fergusont.

A csapat az Everton elleni kudarc tekintetében elköszönt minden bizonnyal a jövő évi nemzetközi porondtól, a következő mérkőzés a bajnokságban a Norwich ellen jön, Giggs már készítheti is a srácokat.

Nincsen nemzetközi kupaindulás, de várhatóan lesz hatalmas játékosmozgás, hiszen a kettő egyenes arányban áll egymással.

Őszi Ádám

Momentum nélkül süllyedt el a Villareal - eredmények, tabella

Véget ért a spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) 34. fordulója, melynek hétfő esti zárómeccsén könnyed győzelmet aratott a Málaga az indiszponáltan játszó Villareal felett. 

Málaga - Villareal 2-0 (1-0)
G: Santa Cruz (6.), Darder (53.) ill. -
Kiállítva: Amrabat (73.) ill. -

A találkozónak gyors és határozott alaphangot adott Santa Cruz korai találata. A paraguayi gólvágó kiszorított helyzetből remek megoldással vette be Asenjo kapuját. A játékszer sokkalta többet volt a hazaiaknál, akik lényegesen gólratörőbb játékot mutattak be, mint az újonc, mely egyetlen egy kapuralövési kísérletet tudott felmutatni negyvenöt percnyi játékot követően.  

A fordulás után jött Amrabat, aki Darder elé tálalt, a középpályás pedig nem hibázott, megduplázta csapata góljainak számát. A 73. percben aztán Amrabat szabálytalansága révén megfogyatkoztak a hazaiak, ám a kialakult helyzet ellenére sem tudott veszélyes lenni a kapura Garcia legénysége, mely a második félidőben még kaput sem talált. Veresége ellenére a Villareal tartja hetedik még Európa Liga indulást érő helyét. A Málaga magabiztos bennmaradó, az alsóház listavezetője.

Íme a 34. forduló további eredményei:
Atlético Madrid - Elche 2:0 
Osasuna - Valencia 1:1 
Levante - Getafe 0:0 
Real Sociedad - Espanyol 2:1
Almería - Celta Vigo 2:4
Rayo Vallecano - Betis 3:1 
Sevilla - Granada 4:0 
Barcelona - Athletic Bilbao 2:1 
Málaga - Villarreal 2:0

A La Liga állása 34 fordulót követően:
1. Atletico Madrid 85 pont 2. Barcelona 81 p., 3. Real Madrid 79 p., 4. Athletic Bilbao 62 p., 5. Sevilla 59 p., 6. Real Sociedad 54 p., 7. Villareal 52 p., 8. Valencia 45 p.,... 18. Getafe 32 p., 19. Almeria 30 p. 20. Betis 22 p.

Íme a góllövőlista élmezőnye:
1. Cristiano Ronaldo (Real Madrid) 28 gól
2. Diego Costa (Atletico Madrid) 27 gól
3. Messi (Barcelona) 26 gól
4. Benzema (Real Madrid 17 gól
4. Sanchez (Barcelona) 17 gól
6. Aduriz (Bilbao) 16 gól
6. Griezmann (Real Sociedad) 16 gól

Őszi Ádám