2013. október 21., hétfő

Bombagólokkal tarkított Fulham siker a londoni derbin

A forduló zárómeccsén londoni mini derbit rendeztek, melyen az újonc Crystal Palace fogadta a Fulham együttesét. A párharc egy előre hozott kiesési rangadónak is beillett, mely bombagólokat és főlényes vendég sikert hozott. 

Nincsen még egy csapat, mely annyiszor jutott fel, majd esett ki a Premeir Leagueből, mint a Crystal Palace, ám ha így folytatja Király Gábor korábbi csapata, akkor esélyt sem hagy más csapatoknak, ezen nem túl jeles rekord megdöntésére. A mérkőzést a hazaiak kezdték jobban, Mariappa révén, már a 7. percben megvolt a vezetés, ekkora aligha gondolták, hogy zakó lesz a vége, pedig az lett. A 19. percben aztán megkezdődött a vendég henger egy hatalmas bombagóllal, amit Kasami jegyzett. A félidő végén, az utolsó percben aztán sikerült az eredményt megfordítani. A lélektanilag nagyon fontos pillanatban jött találat Sidwell nevéhez fűződik, azt pedig nehéz eldönteni, hogy ő vagy Kasami rúgott nagyobb bombagólt. 

A második félidőre fordulva folytatta a gólgyártást a vendég gárda, előbb Berbatov köszönt be, majd Senderos neve került a góllövők közé öt perc alatt. A folytatásban egyik csapat sem erőltette a játékot, visszább vettek a csapatok. Vereségével a Palace továbbra is utolsó előtti és kieső, míg a Fulham távolodik, de nincsen messze.

Crystal Palace - Fulham 1-4 (1-2)
G: Mariappa (7.) ill. Kasami (19.), Sidwell (45.), Berbatov (50.), Senderos (55.)

A 8. forduló további eredményei:
Newcastle - Liverpool 2-2
Arsenal - Norwich 4-1
Chelsea - Cardiff 4-1
Everton - Hull City 2-1
Manchester United - Southampton 1-1
Stoke City - West Brom 0-0
Swansea - Sunderland 4-0
West Ham - Manchester City 1-3
Aston Villa - Tottenham 0-2

A bajnokság állása 8 fordulót követően:
1. Arsenal 19 pont, 2. Chelsea 17 p. (14-5), 3. Liverpool 17p. (13-7), 4. Manchester City 16 p. (20-9), 5. Tottenham 16 p. (8-5), 6. Southampton 15 p. (8-3) 7. Everton 15 p. (12-10) 8. Manchester United 11 p. ... 18. Norwich 7 p., 19. Crystal Palace 3 p., 20. Sunderland 1 p.

A góllövőlista élmezőnye:
1. Sturridge (Liverpool) 7 gól
2. Agüero (Manchester City) 6 gól
3. Ramsey (Arsenal) 5 gól
3. Remy (Newcastle) 5 gól

Őszi Ádám

Holland gólkirályjelöltet igazolhat a West Ham – sajtóhír

A Daily Mirror értesülései szerint a téli átigazolási időszakban ajánlatot készül tenni a West Ham United a Heerenveen izlandi válogatott csatáráért. 

Alfred Finnbogason remek formában futballozik, 8 bajnoki mérkőzésen 11 gólnál jár, ezzel pedig vezeti az Eredivisie góllövőlistáját. A találatok mellé gólpasszok is járulnak, ezen a téren háromnál jár a 24 esztendős támadó. A jó szereplés nem új keletű, hiszen tavaly 24 bajnoki gólig jutott Alfred, aki egyre csak jobb teljesítményt nyújt.

A Heerenveen igen nehéz helyzetben lesz a télen, amennyiben ragaszkodnak hozzá, ugyanis a “dögkeselyűk” már gyülekeznek és lecsapni készek, ahogy nyílik a kapu. A fő kérő ahogyan azt említettük a West Ham United lehet, arról azonban nincsen információ, hogy milyen összeget szánnának a transzferre. Ezáltal a kész tényekre hagyatkozunk, mely szerint a csatár piaci értéke 6,5 millió euró, ám ezen dobhat egy adagot a jó szereplés és a 2015-ig szóló szerződés.

Nem lesz könnyű dolga tehát a “Kalapácsosoknak”, az anyagiak mellett szinte biztosan lesz más kérő is, aki emelheti a licitet, a tétet.

Őszi Ádám

AS Roma: Rossz hírek Tottiról

Rossz hírrel szolgáltak az orvosok az AS Roma szurkolói számára és szakmai stábja számára, a csapat emblematikus figurája, lelki atyja Francesco Tottira akár egy hónapos kihagyás is várhat. 

Mint ismeretes a fővárosi klub történelmi rajtot produkál, mely a mai napig tart, hiszen nyolc mérkőzéséből nyolcat megnyert a csapat. Tavaly ők kapták a második legtöbb gólt a bajnokságban, most azonban a védelmük egy betonfalra emlékeztet, csupán egy alkalommal rezgett a szezonban De Sanctis hálója.

A csapat egyik legjobbja pedig nem más, mint a veterán 37 esztendős Totti, aki nyolc meccsen 3 gólt és 6 gólpasszt jegyzett. A Napoli elleni bajnoki 33. percében azonban kényszerű csere várt rá, az orvosi vizsgálatok szerint pedig combsérülést szenvedett, mely akár egy hónapos kihagyást is jelenthet.

A jelentés szerint az elkövetkezendő másfél hétben folyamatos kezelések várnak Tottira, aki biztosan kihagyja az Udinese és a Chievo elleni bajnokit, míg a Torino és az újonc Sassuolo elleni szereplése kérdéses.

Őszi Ádám

Újabb rossz hír Walcottról

Theo Walcott pechszériája tovább tart, az Arsenal villámléptű szélsőjének felépülése nem a várt léptékben alakult, így továbbra sem számíthat rá Arsene Wenger. 

Walcott hivatalosan szeptember 22.-én vonult sérült állományba, így csapata és az angol válogatott mérkőzéseit is kénytelen volt kihagyni. A jó szezonrajtot követően így a lelátón találta magát az angol, illetve a kórházban, ugyanis kisebb hasműtétet hajtottak végre hasi izomsérülés miatt. A műtét jól sikerült, ám a felépülés nem a tervek szerint halad, ezt a csapat francia menedzsere a riporterek kérdésére megerősítette - "Visszaesett. Nem gondolom, hogy láthatjuk őt a Dortmund, a Crystal Palace és a Chelsea elleni meccsen. Legalább két hétre  kiesett."

Walcott góllal kezdte a Bajnokok Ligája csoportküzdelmeit, míg a bajnokságban négy meccsen két gólpasszt adott. Holnap lesz egy hónapja hogy sérült, visszatérése pedig november elején, második hetében várható, ha minden rendben megy.

Őszi Ádám