2012. november 26., hétfő

A Videotonnál a játékvezetőt okolják, a felvételek alapján jogosan...

A szezon során a Videoton vezetése és Paulo Sousa a csapat trénere is több alkalommal kiakadt a játékvezetésre és  a videofelvételek több alkalommal őket igazolták. Így történt ez a tegnapi meccsen is, de ezen történések mellett már senki nem tud szó nélkül elmenni, ez következményeket hordoz magában. A szezon többi mérkőzésén történteket most hagyjuk, koncentráljunk a tegnapi Pápa-Videoton meccsre. 

Mint arról már beszámoltunk az Európa Liga csoportküzdelmeiben is érdekelt csapat 1-0-ás vereséget szenvedett Pápán. A bíró tevékenysége alaposan befolyásolta az eredmény alakulását, ezt a vendégek szóvá is tették. A videofelvételek teljes mértékben őket igazolják, miszerint két tizenegyestől fosztották meg a csapatot és ahelyett, hogy a Pápa játékosát állították volna ki egy székesfehérvári vonulhatott az öltözőbe teljesen jogtalanul.

A mérkőzést követően a Videoton csapatától senki nem volt hajlandó nyilatkozni, a klub honlapján tudatta közleményben, hogy elégedetlen Takács János játékvezető ténykedésével. Ítéletei befolyásolták a mérkőzés eredményét. Összefoglalták a kétes szituációkat, és minden esetben őket igazolja a videofelvétel.

A Harmadik Félidő című műsorban Puhl Sándor sem tudott szó nélkül elhaladni a történtek mellett, a játékvezetéssel foglalkozó szakember kimondta, ennek és más meccsen történt súlyos tévedéseknek is következményei lesznek. Például Prukner László a Kaposvár vezetőedzője is több alkalommal hangsúlyozta, döntő szituációkban a bírók sorozatban ellenük tévedtek. A somogyi klub trénerét is több alkalommal igazolták a felvételek, a Kaposvár jó pár pontot kérhetne számon az őszi szezon során.

Íme a nyilatkozat kiemelt pontjai, a 4. ponthoz hozzátennénk, hogy volt kontakt, hiszen a fiatal csatár vérzett.


1. Sándor Györggyel szemben egyértelműen szabálytalankodott a 16-oson belül Rodenbücher, a játékvezető nem ítélte meg javunkra - 0-0-s állásnál - a jogos büntetőt.

2. Tóth Bence piros lapot érő szabálytalansága Kovács Istvánnal szemben.

3. Vinícius jogtalan piros lapja. A felvételen egyértelműen látszik, hogy Rodenbücher (20-as mezben) arcon vágta Nikolicsot, aki az ütés miatt hátra esett, és a mögötte álló Tóth Bencét Viníciusnak lökte. Ezt követően a hazaiak 30-as mezben szereplő játékosa, Quintero próbálja szándékosan letalpalni Vinícius térdét, óriási szerencse, hogy végül nem érte el játékosunk lábát, hiszen a mozdulatot követően komoly sérülést okozhatott volna - mindezt teljesen szándékosan és büntetlenül.

4. Szűcs Lajos nyújtott lábbal, piros lapot érően letaglózta Paraibát a 16-oson belül, miközben a labda a közelben sem volt. Csupán néhány centin múlt, hogy a hazaiak kapusa nem találta telibe fiatal csatárunk arcát.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=aGiZ_kpAdBQ

Őszi Ádám