2012. augusztus 8., szerda

A Real utolsó ajánlatát is elutasította a Spurs, Modric marad Londonban

A Real Madrid vezetői úgy határoztak még egy utolsó ajánlatot tesznek a Tottenham horvát válogatott irányítójáért Luka Modricért. A bleacherreport.com értesülései szerint a Spurs 51 millió eurót kért, míg a madridiak utolsó ajánlata 38 millió volt. Így tehát az üzlet nem sikerült, Daniel Levy a londoniak elnöke pedig úgy döntött Modric marad a Spurs játékosa. Ezzel úgy tűnik egy hosszú történet végére értünk, nem valószínű, hogy valaki kifizeti a megszabott árat, ám a PSG esetében ez sosem elképzelhetetlen... 

Szerző: Őszi Ádám

Arshavin Törökországban?

Igen, úgy tűnik az Ágyúsoknál mellőzött támadót nem veszi meg a Zenit, ő pedig már Törökország felé kacsintgat. Arsavin kérője nem más, mint a regnáló török bajnok a Galatasaray, aki hivatalos ajánlatot készül tenni az oroszért. Az Arsenal 7 millió fontot szeretne kapni játékosáért, ez nem egy eget verő összeg. Mellőzöttsége egyébként érthetetlen a londoni csapatnál, hiszen remek mutatókkal rendelkezik, miszerint 2009 óta 133 alkalommal szerepelt az Arsenalban, ezeken a mérkőzéseken pedig 30 gól mellett 42 gólpasszt osztott ki. Arshavin egyébként az egyetlen olyan  orosz játékos aki külföldön játszik és meghívót kapott az orosz válogatottba. Sorsa nemsokára eldőlhet.  

Szerző: Őszi Ádám

Del Piero kijelentette, amennyiben folytatja, csakis európai csapat jöhet szóba

A szezon végén Del Piero a Juventus ikonja bejelentette, hogy 18 esztendőt követően távozik a csapattól. A játékos rendkívül kelendő a játékospiacon, számos ázsiai japán és kínai csapat érdeklődik iránta. Természetesen nem maradnak el az arab érdeklődők sem. Egy időben arról lehetett hallani, hogy a 91-szeres olasz válogatott az MLS-ben folytathatja pályafutását, majd pedig hivatalosan is bejelentkezett az argentin River Plate, de ezt Del Piero elutasította. Az olasz klasszis egy nyilatkozatában jelentősen leszűkítette a kört, kijelentette, amennyiben folytatja csak is Európai klub jöhet szóba. Ezzel azt sem zárta ki, hogy hosszas gondolkodást követően a visszavonulást is választhatja. 

Szerző: Őszi Ádám

Robbanhat az átigazolási bomba! Hulk a Zenit játékosa lehet 50 millió euróért és egy játékosért cserébe

Az átigazolási piacon nagyon keresett a Porto brazil csatára Hulk, aki az előző két szezonban 39 gólt lőtt a Porto csapatában. A csatárcsillagot többnyire a Chelsea csapatával hozták hírbe, ám most robbanhat egy átigazolási bomba a semmiből. A Zenit állítólag ajánlatot tett Hulk játékjogáért, az összeg pedig nagyon kecsegtető. A hírek 50 millió euróról és egy játékosról szólnak, aki nem más, mint a portugál belső védő Bruno Alves, akinek a piaci értéke 11 millió euró. Ha a transzfer létrejön akkor mondható úgy is, hogy az orosz bajnok zenit 61 millió eurót fizetett ki a brazil csatárért. 

Szerző: Őszi Ádám

Barcelona: Villanova nem kér Neymarból, Afellay is távozhat

Újabb nyilatkozatot tett Tito Villanova, mely ismét nem túl tetszetős a szurkolók körében, mondván a csapatnak nincsen szüksége Neymar játékára. A napokban szó volt arról, hogy a klub megveheti a brazilt, a Santos anyagi problémákkal küzd, ezért lehet el kell adnia legnagyobb tehetségét. Ez esetben a brazil csodagyerek elképzelhető, hogy más európai topcsapathoz igazol, így a Barca elhalasztja a lehetőséget. Vilanova azzal indokolta kijelentését, hogy van Villa és Messi, nincs szükség Neymar játékára. 

A klubbal kapcsolatos hír még, hogy Affelay sorsa is napokon bellül eldőlhet, vele sem számolnak, kérdés, hogy kölcsönbe adják valahova, vagy el is igazol a holland középpályás.  

Szerző: Őszi Ádám

Barcelona: Az új edzőnek nem kell Tello aki Madridba igazolhat

Nem lett túl népszerű a Barcelona szurkolóinak közében Tito Villanova azon kijelentése, hogy Tello nem fér bele az elképzeléseibe, így nem számol vele a szezon során. Tello a Guardiola éra egyik nagy felfedezettje és a szurkolók is nagyon sokat látnak a fiatal srácban, eléggé megkedvelték őt. Most viszont el is hagyhatja ezáltal a katalán klubot és Madridba igazolhat az Atletico Madrid együtteséhez, mely már korábban szerette volna megszerezni a a spanyol tehetséget, ám akkor visszautasították az ajánlatot. Ezzel a klub egyik legnagyobb tehetségét veszítheti el. A 20 esztendős játékos piaci értéke 5 millió euró, az előző szezonban több alkalommal meghálálta a lehetőséget és 7 gólt is szerzett a felnőtt csapatban. 

Nem ehhez a hírhez tartozik, de felvetődik bennem egy ár-érték arány kérdés. Tello aki Európa egyik legjobb csapatában már bemutatkozott, játszott és 7 gólt is szerzett mindössze 5 millió eurót ér. Míg a brazil bajnokságban pallérozódó tinisztárokért elképesztő összegeket kérnek. Nézzük ezt végig.
Neymar 60 millió euró
Lucas Muora 45 millió euró
Oscar 30 millió euró

18-20 éves játékosokról beszélünk akik semmit nem tettek még le az asztalra, csupán verik a 30-35 esztendős brazil védőket...

Szerző: Őszi Ádám

Real Madrid: távozhat a portugál válogatott védő

Portugál források szerint elhagyja a Real Madrid csapatát Fábio Coentrao. A játékos nem elégedett, mivel a szurkolóktól folyamatosan negatív kritikákat kap, valahogy a Bernabeu közönsége nem tudja igazán elfogadni a portugál válogatott védőt. A szakemberek is arról beszélnek, hogy az érte fizetett 30 millió euró nem térült meg. A balhátvéd úgy hírlik volt csapatához a Benfica együtteséhez térhet vissza, és az üzletbe belekerülhet a 23 éves Axel Witsel. A belga középpályás piaci értéke 20 millió euró, az is előfordulhat, hogy pénz nélküli sima csere zajlik majd le. Rossz nyelvek egyébként azt híresztelték, hogy Coentrao nem feltétlen játéktehetsége miatt érkezett Madridba, hanem azért, mert nagyon jóban van Ronaldoval, remek barátok, és így a portugál klasszis jobban érzi magát...  

Szerző: Őszi Ádám