2014. november 24., hétfő

Barca: Vermaelen meccs nélkül távozik!? - sajtóhír

A Mundo Deportivo értesülései szerint könnyen előfordulhat, hogy a belga válogatott védő Thomas Vermaelen úgy távozik a katalán FC Barcelonától, hogy pályára sem lépett új csapatában! Angliai kölcsönszerződésről cikkeznek a spanyol és az angol sajtóban. 

Hihetetlen pechszéria és kálvária jellemzi eddig Vermaelen barcelonai szerepvállalását, a 29 esztendős védő ugyanis sérülésből sérülésbe zuhan, debütálása pedig még mindig várat magára a Camp Nouban, ahol a közönség türelme fogy és egyre több a kritikus hang. Egyesek kidobott pénzről beszélnek és arról, hogy nem gondolták volna, hogy Mathieu lesz a "kedvenc"!

A legfrissebb hírek szerint sérült combjára ismételten rásérülő védőt két Premier League klub is kölcsönvenné a télen. Egyikük a védő korábbi klubja az Arsenal, mely 10 millió eurót tehetett zsebre a nyáron, a másik pedig az a Manchester United, mely kritikus sérüléshullámmal bajlódik és alig van épp, bevethető védője. Kérdés, hogy jó ötlet-e kölcsönvenni egy olyan játékos, aki bár januárra úgy fest felépül, de hosszú ideje nem játszott mérkőzést.

Mi lesz véled Vermaelen!? 

Őszi Ádám

Célkeresztben Érik Lamela! - Hat kérő a palettán

Igen sok klub révén merült fel az utóbbi időben Érik Lamela neve, a Totenham támadója pár héttel korábban egy rabónával hívta fel magára a futballtársadalom figyelmét, ám pályán nyújtott teljesítménye több sztárklubot is meggyőzött. Egykori játékosa eladását már az AS Roma is bánja... 

Lamela még mindig csak 22 esztendős, előtte áll a jövő! Olaszországban hatalmas az érdeklődés iránta, ám a Galatasaray és a spanyol bajnoki címvédő Atletico Madrid is kacérkodik szerződtetésével a hírek szerint.

Ami a Serie A mezőnyét illeti, neve az Inter, a Napoli és a Juventus átigazolási terveit tartalmazó noteszába, bő névsorába is felkerült, ám korábbi klubja az AS Roma, pontosabban a fővárosi klub sportigazgatója Walter Sabatini szeretné, hogyha az argentin ismételten a Stadio Olimpico közönségét szórakoztatná.

Ami a piaci viszonyokat illeti, a transfermarkt.de 24 millió euróra taksálja a szélső piaci értékét, mely egy hosszútávú 2018 nyaráig szóló kontraktussal párosul. Tavaly nyáron a Spurs 30 milliót tett le az asztalra, ezzel a londoniak ajánlata volt a befutó...

Őszi Ádám

Irreális összeget kér egyik legjobbjáért az AS Monaco

Az utóbbi hetekben megnőtt az érdeklődés az AS Monaco irányítója, Joao Moutinho iránt, a hercegségi klub vezetői pedig úgy döntöttek, itt az ideje beárazni a középpályást. Irreális árcédulát kapott a 28 esztendős játékos... 

Több ízben is az Arsenal érdeklődéséről olvashattunk a nemzetközi sportsajtóban, ám a francia L'Equipe arról számolt be, hogy a Manchester United és a Tottenham is szívesen látná csapatában a portugál válogatott kiválóságát.

Moutinho tavaly nyáron 25 millió euró ellenében hagyta el a Porto csapatát, ezt az összeget most megduplázná az AS Monaco vezetősége, avagy aki letesz 50 millió eurót az asztalra, viheti az irányító játékjogát. 

Őszi Ádám

Címvédés és hatalmas ünnep Brazíliában!

Története negyedik bajnoki elsőségét könyvelhette el vasárnap éjjel a Cruzeiro labdarúgócsapata, mely címvédést mutatott be a  a Campeonato Brasileiro idei kiírásában. A Goiás elleni győzelmet követően hatalmas ünneplés vette kezdetét a Belo Horizonte-i éjszakában! 

A bajnoki aranyérmet a Cruzeiro két fordulóval a bajnokság vége előtt tette zsebre a Goiás 2:1-es legyőzésével, így hiába nyert a Santos ellen a közvetlen rivális Sao paulo, a felek között megmaradt a hét pontos differencia.

A bajnoki cím mellett a gólkirálynak járó elismerés is a regnáló bajnok zsebében köthet ki, ehhez azonban remek utolsó két mérkőzésre lesz szüksége a csapat támadójának. Goulart holtversenyben vezeti a góllövőlistát 15 találattal, a Paleriast erősítő Henrique és a válogatott támadó Fred oldalán.

Továbbá ádáz küzdelem zajlik a nemzetközi kupaindulást érő helyekért és a bennmaradásért egyaránt. Biztos kieső a Criciuma és szerény matematikai eséllyel bír a legutóbbi öt mérkőzésén pont nélkül maradó Botafogo.

Íme a Campeonato Brasileiro állása 36 forduló után:
1. Cruzeiro 76 pont
2. Sao paulo 69 p.
3. Corinthians 66 p.
4. Internacional 63 p.
5. Atletico-MG 61 p.
6. Gremio 60 p.
7. Fluminense 58 p.
8. Atletico-PR 50 p.
9. Flamengo 48 p. (41:46)
10. Sport Recife 48 p. (33:44)
11. Santos 47 p.
12. Figueirense 46 p.
13. Gioas 44 p.
14. Chapecoense-SC 42 p.
15. Coritiba 41 p.
16. Palmerias 39 p.
17. Viktoria 38 p.
18. Bahia 34 p.
19. Botafogo 33 p.
20. Criciuma 31 p.

Íme a góllövőlista élmezőnye:
1. Fred (Figuirense), Goulart (Cruzeiro), Henrique (Palmerias) 15-15 gól
4. Barcos (Gremio), Moreno (Cruzeiro/Gremio) 14-14 gól
6. Guerrero (Corinthians) 11 gól
7. Erik (Goias), Banana (Chapecoense-SC), Tardelli (Atletico-MG) 10-10 gól

Őszi Ádám

Kinézte új edzőjét a Liverpool, bár a "régi" még a padon! - sajtóhír

A Bajnokok Ligájában csoport utolsó, míg a Premier League tabelláján csupán a tizenkettedik helyet foglalja el a Liverpool, mely a hétvégén elszenvedte hatodik bajnoki vereségét, ezúttal a Crystal Palace ellenében. A szurkolók BL-menetelés és bajnoki címet, de legalább dobogós helyezést szeretnének, és nincsen ez másként a vezetőkkel sem, így érhetően inog a kispad a csapat vezetőedzője Brendan Rodgers alatt. A sajtó kész tényként kezeli, hogy a vörösök edzőt hajtanak, a kiszemelt pedig nem más, mint a Dortmund sikeredzője Jürgen Klopp. 

Zsinórban harmadik bajnoki vereségét könyvelhette el a Liverpool, sokan pedig csodálkoznak a klubvezetés türelmén, azon, hogy Rodgers még mindig a vörösök vezetőedzője. Sok-sok elköltött millió, Balotelli megvétele és még sorolhatnánk, ám úgy fest Sturridge sérüléshullámát, illetve Suarez elvesztését nem tudja megemészteni a csapat. Nem csoda tehát, hogy az Anfielden edzőkérdés van, de vajon ki lesz az utód és meddig húzzák még Rodgers felállítását!?

A Daily Express arról számolt be, hogy a tulajdonosok Jürgen Klopp szerződtetésén gondolkoznak, igen ám, de a sikeredző nem szabadúszó, jelenleg is a Borussia Dortmund léket kapó hajóját kormányozza! Nehéz elképzelni, hogy az ízig-vérig BVB fanatikus tréner feláll a kispadról egy másik csapat kedvéért és akkor hagyja el szeretett klubját, amikor az bajban van.

A labdarúgás útja azonban kifürkészhetetlen, ezt tudjuk az átigazolási piacot ismerve, tehát soha se mondjuk, hogy soha, kezeljük úgy a pletykáét, mint egy lehetőség.

Őszi Ádám