2014. április 23., szerda

ManUnited: Három jelölt maradt a kispadra - sajtóhír

Az igen csak megbízhatónak titulálható brit központú Telegraph arról számolt be, hogy immáron csak három jelölt van harcban a Vörös Örgödök kispadjáért és hozzátette, az edzőlegenda Sir Alex Ferguson véleménye ezúttal is döntő lehet, csakúgy mint Moyes kinevezésének esetében. 

A kedden menesztett David Moyes helyét ideiglenesen Ryan Giggs a csapat veterán játékosa vette át és elképzelhető, hogy ezt a szezont már vele viszi végig a United, ugyanis mindhárom jelöltnek van csapata, sőt nagyon fontos feladat előtt állnak.

Az egyik jelölt Carlo Ancelotti a Real Madrid vezetőedzője. A nyáron kinevezett olasz tréner már behúzta a Copa del Rey aranyérmét és harcban áll a bajnoki aranyért, illetve a Bajnokok Ligája trófeáért, így még a triplázás is meglehet. Nehéz elképzelni távozását, hiszen erre semmi nem ad okot, mondhatni kiváló királyi csapat formálódik a keze alatt. Érkezésének esélye 15 százalék.

Aztán ott van az Atletico Madrid trénere Diego Simeone, aki elképesztő csapatot hozott össze, jelenleg vezetik a spanyol bajnokságot és ott vannak a Bajnokok Ligája döntőjének a küszöbén. Érkezésének esélye 25 százalék.

Végül pedig Louis van Gaal a holland válogatott szövetségi kapitánya, aki 50 nap múlva világbajnokságra vezeti csapatát, ám közölte, hogy a torna után a Premier Leagueben szeretne dolgozni, de az is elképzelhető, hogy visszavonul. Ezáltal potenciális jelöltje lehet a kispadnak. Érkezésének esélye 70 százalék. 

Őszi Ádám

BL: Mourinho nem mindennapi nyilatkozata

José Mourinho ismételten elővette pszichológus énjét és szórakozott egy kicsit a sajtóval, a zsurnalisztákkal, melyek nem a barátai, de sokszor eszközként használja őket az ellenféllel szemben. Számtalan fórumon a futball meggyilkolásról beszélnek, amikor a Chelsea idegenbe megy, a Special One nem így vélekedik ezúttal sem.   

"Sikerült frusztrálnunk azt az Atléticót, amely általában ellenfeleit frusztrálja - így nyitotta mondandóját Mourinho a sajtótájékoztatóm és egy gúnyos mosolyt is eleresztett, majd folytatta - Mondtam játékosaimnak, hogy ne veszítsük el hátul a labdát, mert lekontráznak minket, és éppen ezért túl sokáig se tartsuk a labdát az ellenfél kapuja előtt. A végeredmény jól tükrözi a mérkőzést, de Thibaut Courtois-nak egyszer nagyot kellett védenie, Mark Schwarzernek pedig egyszer sem. Taktikusan, fegyelmezetten harcoltunk, és bár az Atlético többet birtokolta a labdát, sokat nem ért vele." - halkan megjegyeznénk, hogy Schwarzer minimum két hatalmasat védett, nem tudjuk, hogy Mourinho milyen meccset nézett.

"Hogy milyen eredményt akartam itt elérni? Nyerni öt nullára, és a döntőbe jutni... Tudtam, hogy nehéz lesz ez a mérkőzés, nem könnyű itt megúszni vereség nélkül. Megcsináltuk, nem egy nagy eredmény, de lehetővé teszi számunkra, hogy odahaza kiharcoljuk a továbbjutást. Petr Cech számára sajnos véget ért az idény, John Terry sincs jól. "

"Hogy miért nem beszélek spanyolul most? Csakúgy, mint amikor itt dolgoztam, tiszteletben tartom a klubomat. Amikor spanyol klubot vezettem, az Angliából érkező sajtómunkásokkal is spanyolul beszéltem, amikor az Internél voltam, akkor olaszul tartottam a sajtótájékoztatókat. Egyébként is sokat felejtettem már a spanyol nyelvből..." - zárta "humoros" monológját a portugál, aki látszólag jól szórakozott.

Diego Simeone a "Matracosok" vezetőedzője sokkal bölcsebben és komolyabban nyilatkozott - "Kemény összecsapást láthattak, amelyen egyik fél sem került előnybe. Egy góllal nyerhettünk volna, de nem tudtuk megszerezni azt az egy találatot. Intenzív mérkőzés volt, mindkét csapat elszántan harcolt. Az ellenfélnek megvan az az egy előnye, hogy ikszre végzett otthonunkban. Aki nyer Angliában, az jut a fináléba!"

Őszi Ádám

BL: Elképesztő statisztika a Chelsea részéről

Mint ismeretes, kedd este Madridban elérte célját Jose Mourinho csapata és sokak által antifutballnak nevezett, bírált taktikájával kibekkelte a mérkőzést egy 0-0-ás döntetlenre. A mérkőzés egyértelmű londoni hőse a cserekapus Mark Schwarzer volt. 

A veterán ausztrál kapuvédő a 18. percben vette át Cech helyét a kapuban, aki sérülés miatt az orvosi szobába kényszerült. Pályára léptével Schwarzer lett minden idők legidősebb játékosa, aki szerepelt a Bajnokok Ligája kieséses szakaszában, az új rekord 41 év és 198 nap.

Ha pedig ez mind nem lenne elég, akkor egy elképesztő statisztika látott napvilágot a mérkőzéssel kapcsolatban. Mark Schwarzer volt a Chelsea legaktívabb labdarúgója a maga 49 labdaérintésével és 33 passzkísérletével. Ezt a statisztikát látva mindenki elismerheti, hogy micsoda antifutballt játszott a Special One csapata, melyben a kapus passzolta a legtöbbet.

"Nem volt sok időm gondolkodni a kialakult helyzeten. Pályára léptem, és tettem a dolgom. Mindenki odatette magát a csapatból, megmutattuk, hogy mire vagyunk képesek. Meglehet, nem sok helyzetet dolgoztunk ki, de nagyon jó teljesítményt nyújtottunk. A madridiak világklasszis játékosokkal rendelkeznek, és tudtuk, hogy ha felvesszük a harcot az elszánt ellenféllel, jó eredménnyel térhetünk haza. A második félidőben voltak azért nehéz pillanataink." - mondta a lefújást követően Schwarzer a riporternek

Őszi Ádám