2012. május 3., csütörtök

Veszélyben az EB megrendezése, akár el is halaszthatják!


Vajon a végén merre billen a mérleg nyelve? Timosenko vagy EB

Nem túl rózsás a helyzet a 2012 Labdarúgó Európa Bajnokság rendezése körül.  Az UEFA Európa-bajnoki bizottságának tájékoztatása szerint elképzelhető, hogy elhalasztják a kontinensviadalt.

De miről is van szó? Ukrajnában az elmúlt napokban, hetekben fokozottan feszült belpolitikai helyzet alakult ki, több helyen robbantak kukákba rejtett pokolgépek, mely polgári sérüléseket okozott.  A feszült helyzetet a volt kormányfő Julia Timosenko bebörtönzése, illetve a vele szembeni bánásmód okozza.  A Német kormány pedig álláspontot foglalt, ha az EB kezdetéig nem engedik szabadon a volt miniszterelnököt, akkor távol maradnak az eseménytől.  Ausztria pedig bojkottal fenyegetőzik.

Gondot okoz az Ukrán rendőrség is melyről napvilágot láttak információk, mely szerint brutális intézkedéseket hajtottak végre több esetben, s így a szurkolók nem lennének biztonságban.

Kérdéses a rendezés Ukrajna miatt
Az Európa Bajnokságot abban az esetben halasztják el, ha az UEFA illetékes munkatársai túl veszélyesnek találják majd a helyzetet. Felmerült már az is, hogy Spanyolország vagy Németország beugróként megrendezze a kontinensviadalt, ám ezt a szakemberek elvetették az okból, mely szerint ily rövid idő alatt nem lehet a szervezést lebonyolítani, illetve nem az Ukrán vagy a Lengyel nép tehet a kialakult helyzetről és velük szemben nem szeretnének így eljárni.  Az is felmerült, hogy estlegesen eltolhatják a tornát egy esztendővel.
A következő napokban, hetekben egyre többet tudhatunk, majd meg hogyan is alakulnak az események.

Szerző: Őszi Ádám

Veretlenül lesz olasz bajnok, vagy csupán csak második a Juve?


Roppant szoros a bajnoki címért folyó küzdelem a Serie A idei szezonjában. A bajnoki cím várományosai a Juventus illetve az AC Milan csapata. Két fordulóval a zárás előtt csupán egy pont a Zebrák előnye, mivel tegnap este csak egy döntetlent értek el a Lecce ellen a Milan pedig győzni tudott. Így a Juve sorsa még a saját kezében van, a Vörös- Feketék abban bízhatnak, hogy botlik a rivális Öreg hölgy. Erre megvan az esély, hiszen a Torinóiak halmozták a szezonban a döntetleneket viszont harminchat fordulót követően még mindig veretlenek.



A két csapat hátralévő meccsei:



Cagliari-Juventus

Inter-AC Milan

Juventus-Atalanta

AC Milan-Novara



Mind két csapatra vár még egy-egy parázs rangadó, illetve két lazábbnak tűnő párharc, bár sosem lehet tudni, lehet egy könnyebbnek tűnő meccsen áll vagy bukik éppen majd a bajnoki cím. Milyen érdekes lenne, ha az AC Milan megnyerné a bajnokságot, úgy, hogy a Juventus veretlen maradna. Ez a forgatókönyv sem elképzelhetetlen a továbbiakban.

Ön mit gondol melyik klub lesz Olaszország idei bajnokcsapata?

Szerző: Őszi Ádám

Átigazolások: Ajánlatot tett a Barca

Copoue Toulous dresszben
Előfordulhat, hogy nem Llorrente vagy Jordi Alba lesz a Katalán gárda első igazolása a következő szezonra. Egyes források szerint a Barca 10 millió eurós ajánlatot tett a Toulouse-nak a védekező középpályás Etienne Capoue-ért. Ennek oka Keita esetleges Milánóba költözése lehet.

Etienne Copoue:

Copoue 23 esztendős, 189 cm magas védekező középpályás, Francia állampolgár. Fiatalon, hét éves korában kezdett futballozni szülővárosa, Niort csapatában. Az ott eltöltött hét esztendő alatt megtanulta a labdarúgás alapjait és látszott, nem mindennapi tehetsége van a futballhoz. Ezt követően két-két esztendőt töltött az FC Chauray illetve Angers együttesénél, mikor is 17 esztendő korában 2005-ben felfigyelt rá a Toulouse csapata. Két éven keresztül a junior csapatban játszott, majd pedig  2007 óta a felnőtt csapat oszlopos tagja. Emellett végigjárta a Francia utánpótlás válogatottak rangsorát.

Szerző: Őszi Ádám

Európai bajnokavatások szerda este: Madrid, Amszterdam


Trónfosztás történt Hollandiában és Spanyolországban egyaránt, régi új bajnokok léptek a trónra a 2011/2012 szezon győzteseként.

Mourinho mestert megreptették Ramosék
Spanyolország:
Négy éves katalán uralmat követően ismét elhódította a bajnoki címet a Real Madrid együttese, mely tegnap Bilbaoban diadalmaskodott és immáron behozhatatlan az előnye két fordulóval a vége előtt. Jose Mourinho munkája tehát beérett és ezzel 32. bajnoki címét ünnepelhette a Királyi Gárda. A bajnokság végig nagyon egyoldalú volt, mivel a két nagy a Real illetve Barca toronymagasan vezették a mezőnyt a többiek előtt.  Ám idén a madridi gárda bizonyult jobbnak a Katalánok előtt.

Íme, a bajnoki tabella, góllövőlista: http://www.focikatalogus.hu/spanyol-bajnoksag

A bajnoki cím ünneplése
Nem volt felhőtlen Ronaldo öröme Bilbaoban, mivel ismét büntet és ziccereket rontott. Sokan arról beszélnek, nem tud felszabadultan ünnepelni, míg Messi előtte jár. Mint tudott az argentin csillag vezeti a góllövőlistát, mi több tegnap Európai csúcstartóvá nőtte ki magát 68 szezon béli találatával, mellyel Gerg Müller régi rekordját döntötte meg.

Hollandia:
Felhőtlen ünnep Amszterdamban
Minden idők egyik legkiélezettebb, legszorosabb Holland bajnoki szezonját az Ajax Amszterdam csapata nyerte.  Végig roppant szoros volt a küzdelem, pár fordulóval a vége előtt még hat csapat volt esélyes a bajnoki cím elhódítására, viszont míg a többiek keresztbe verték egymást addig az Amszterdamiak már nem hibáztak a végén, s így egy fordulóval a zárás előtt már biztosan bajnokok. Ezzel története 31. bajnoki címét ünnepelhette a csapat és megfosztotta a címvédő Twente együttesét a tróntól. A sokáig vezető Twente csupán a hatodik pozíciót foglalja el. Küzdelmes utolsó forduló várható, mivel a BL és EL indulásról még nem dőltek el a helyek.

Íme, a roppant szoros tabella: http://www.focikatalogus.hu/holland-bajnoksag







Statisztikai források:http://www.focikatalogus.hu/


Szerző: Őszi Ádám