2014. június 30., hétfő

AC Milan: Kaká szerződést bontott, megvan új klubja - hivatalos

Az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő AC Milan a klub hivatalos honlapján egy mondatos közleményben tudatta a szurkolókkal, hogy közös megegyezéssel szerződést bontottak Kakával. A hírek szerint új klubja is megvan az aranylabdás középpályásnak, aki elhagyja Európát. 

Ezzel tehát véget ért a második milánói korszak Kaká számára, akitől sokat vártak, ám vele sem sikerült kiharcolnia a csapatnak a Bajnokok Ligája indulásának jogát. Szerződésében pedig volt egy záradék, ha a Milan nem lesz ott a porondon, a játékos szerződésbontást kezdeményezhet. 

A 32 esztendős korábbi aranylabdás jövőjével kapcsolatban is lehetett már hallani híreket, állítólag az MLS-ben szereplő  Orlando Cityt már meg is egyezett a játékossal, akit kölcsönadhatnak fél esztendőre nevelőklubjának a Sao Paulónak, míg tart az MLS 2014-es kiírása. Kaká a 2015-ös évad alapozásakor csatlakozhat új klubjához.

Arrow

Portóban köthet ki a Real Madrid játékosa

Portugál sajtóértesülések szerint a legutóbbi szezonban a bajnoki trónról lecsúszó FC Porto a Real Madrid csapatából erősítené meg középpályáját a 2014/2015-ös évadra. 

A kiszemelt játékos a 24 esztendős irányító középpályás Asier Illarramendi. A királyiak tavaly nyáron szerződtetett játékosa igaz 49 mérkőzésen kapott lehetőséget a mögöttünk álló szezonban, ám ezt többnyire csereként szedte össze, átlagot számítva meccsenként 48 percet töltött a pályán, amikor lehetőséget kapott. 

Illarramendi eladása nem volt téma a királyiak háza táján, a fiatal játékossal hosszútávú 2019 nyaráig szóló szerződést kötöttek. A Porto nem is véglegesen, szerződéséből vásárolná ki a középpályást, csupán kölcsönszerződésben szeretnének megegyezni a fővárosiakkal.

Arrow

Megvan Besic új klubja!? - angol nagyágyú lenne a befutó...

Újabb kérője akadt a Ferencváros bosnyák válogatott védőjének Muhamed Besicnek. Angol lapértesülések szerint a világbajnokságon remek formát mutató játékosért az Everton is ringbe száll, sőt úgy hírlik a liverpooli klub ajánlata is befutott a Fradihoz. 

Korábban Besic szerződtetése kapcsán hallani lehetett az Arsenal, a Celta Vigo és a Valencia nevét, ám megjegyzik, hogy a Werder Bremen és a Sebilla is ott van a kérők hosszan kacskaringózó sorában. A Fradi vezetői korábban nyilvánvalóvá tették, hogy csakis megfelelő ajánlat esetén hajlandóak elengedni a fiatal középpályást, akiért minimum 2-3 millió euró körüli összeget szeretnének kapni.

Nos, az Everton ebbe beletalált, ugyanis 2 millió fontos ajánlatról szólnak a pletykák. Emellett azt is kiemelik, hogy a csapat vezetőedzője Roberto Martínez hosszú évek óta figyeli Besic karrierjét. 

Arrow

DVSC: világ- és Európa-bajnokságot megjáró középpályás érkezhet

Sajtóhírek szerint világ- és Európa-bajnokságot megjáró ukrán válogatott középpályás érkezhet Debrecenbe erősítés gyanánt. A szóban forgó játékos nem más, mint az 56-szoros ukrán válogatott labdarúgó Serhiy Nazarenko. 

A 34 esztendős labdarúgó a napokban érkezik majd hazánkba, hogy tárgyalóasztalhoz üljön a Loki tulajdonosaival és ha minden jól megy, megállapodást kössenek.

Nazarenko 12 esztendőn át erősítette a Dnipro csapatát, 2011-ben pedig a Tavrija Szimferopol csapatába szerződött, ahol azonban kontraktusa lejárt, így szabadúszóvá lépett elő. Az ukrán labdarúgó-válogatottban 2003-ban mutatkozott, s azóta 56 mérkőzésen szerepelt, 12 gólt jegyzett. Megfordult a 2006-os vb-n és a 2012-es Eb-n egyaránt.

Arrow

Robben megtört! - "Bocsánatot kérek..."

Arjen Robben a holland válogatott sztárja mondhatni megtört és a sajtó munkatársai előtt beismerte, feldobta magát! Láthatóan az eset frusztrálta a Bayern zsenijét. Emellett azonban kiemelte, az első félidőben járt volna a büntető... 

"Bocsánatot kérek, feldobtam magam. Nem lett volna szabad ezt tennem, hülyeség volt" - így nyilatkozott Robben, aki ezt követően beszélt az első félidő végén történtekről - "Eltalálta a lábszáramat, de neki fájt igazán, majd mégegyszer megrúgott. Ha ez nem volt tizenegyes, akkor nem tudom, mi számít annak." - utalt a Moreno esetre az oranje zsenije.

Ezzel Robben azt is elismerte, hogy Pedro Proença játékvezető tévedett és ténylegesen belenyúlt a meccsbe, bár ember legyen a talpán, aki abban a pillanatban ezt száz százalékig biztosan  meg tudta ítélni, hiszen még a felvételek alapján is hatalmas vita övezte az esetet.

Tegnap este a FociClub.hu határozottan azt állította - Kamu volt Robben büntetője, jogtalan a holland siker!
Ki is írtunk egy szavazást, mely szintén megosztotta a közvéleményt, az olvasók 53 százaléka gondolta úgy, hogy nem volt jogos a büntető, míg 48 százalék úgy vélte jogos volt.

Arrow