2014. július 29., kedd

Hatot vágott a PSG, Ibra triplázott

Fölényes győzelmet aratott a hong kongi bajnok Kitchee SC ellenében a Paris Saint-Germain, melynek színeiben Zlatan Ibrahimovic ismételten alkotott, ezúttal mesterhármast jegyezve mutatkozott be a keleti közönségnek. 

Kitchee SC - PSG 2-6 (1-4)
G: Belencoso (5.), Akande (90.) ill. Ongenda (12.), Bahebeck (22., 58.), Ibrahimovic (25., 28., 73.)

A találkozó rögvest nagy meglepetéssel kezdődött, egy védelmi hibát követően a hazaiak játékosa Belencoso szerzett vezetést, ám sokáig nem örülhettek, ugyanis a 19 esztendős francia utánpótlás-válogatott támadó Ongenda a 12. percben egalizált. A 22. percben aztán jött egy hat perces időszak, mely három párizsi találatot hozott. A sort a 21 esztendős francia csatár Bahebeck nyitotta, aki Zlatan átadását követően irgalmatlan erővel bombázott a léc alá. Ezt követően Ibra maga sent el egy labdát a védelemtől és járt túl a kapus eszén, majd egy centerezett labdát passzolt a hálóba. A fordulást követően az 58. minutumban Bahebeck tudott duplázni, majd a 73. percben Ibra fejjel szerezte meg harmadik találatát. A gólok sorát a hazaiak zárták a 90. percben Akande találatával kialakítva a végeredményt. 

Arrow

PSG: Lavezzi távozhat, spanyol sztárcsapatba tart

A spanyol AS információi szerint az Atletico Madrid vezetősége komolyan gondolja  Ezeqiel Lavezzi szerződtetését, a transzfer érdekében pedig meg is tették az első lépéseket. 

A hírek szerint a Matracosok vezérigazgatója Miguel Angel Gil a francia fővárosba utazott, hogy személyesen kezdeményezzen tárgyalásokat a labdarúgóval és csapatával a regnáló francia bajnok Paris Saint-Germainnel.

A 29 esztendős argentin válogatott támadó 2012-ben a Napoli együttesét hagyta maga mögött, a franciák akkor 29 millió eurót fizettek érte, ám a párizsi kaland nem úgy alakult, ahogyan azt a felek elképzelték. Lavezzi 90 mérkőzésen szerepelt és csupán 23 gólt szerzett, igaz a csapatban olyan labdarúgók osztoznak a találatokon vele egyetemben, mint Cavani, vagy éppen a csapat házi gólkirálya a svéd Zlatan Ibrahimovic. Halkan megjegyezzük, hogy Cavani is a távozók között lehet, a párizsiak vezetősége ezzel készítheti elő Di Maria érkezését, aki elképzelhető, hogy 70 millió euróba kerül majd. 

Lavezzi piaci árát a transfermarkt.de 21 millió euróra taksálja, szerződése pedig még két szezonra érvényes, 2016 nyarán jár, vagy járna le.

Arrow

Butragueno véleménye James Rodrigezről

Emilio Butragueno a Real Madriddal korábban 14 serleget bezsebelő 51 esztendős legenda jó véleménnyel van a királyiak legújabb szerzeményéről, a kolumbiai válogatott ászáról James Rodrigezről. 

"A Real Madridnál nagyok az elvárások, a szurkolóink hűségesek, azonban ők is elvárják, hogy a legjobb teljesítményedet nyújtsd a pályán, minden mérkőzés egy újabb teszt, szóval mindig jól kell játszani, és győzni kell. James nagyon fiatal, de rendes srác. Volt szerencsém találkozni vele a bemutatásán, és úgy gondolom, hogy nem szállt el, várja már a szezonkezdést, és szerintem elbírja majd a klub játékosaira nehezedő nyomást."

Nemsokára minderre választ kapunk, James bemutatkozása már nincs messze, a szezonkezdet pedig augusztus utolsó előtti hétvégéjére tehető, akkor indul élesben indul a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság.

Arrow

NB I: Szégyenteljes ez a nézőszám! - Íme a hétvége adatai

Évről évre egyre kevesebb  néző kíváncsi a magyar élvonalbeli-labdarúgó mérkőzésekre, ez pedig több dologra is kivetíthető, ám előbb nézzük meg a száraz számügyi tényeket, azt, hogy összességében nyocl mérkőzésen alig volt 20 ezer néző a 2014/2015-ös OTP Bank Liga nyitányán. 

A számok önmagukért beszélnek, az újonc Nyíregyháza első hazai mérkőzésén volt a legtöbb néző, ám a nyírségi ragadón a Loki szurkolóival együtt sem érte el a stadionba látogatok száma az 5 ezret sem. Diósgyőrben, ahol az emberek roppant mód szeretik a focit, ráadásul az Európa Ligában is áll a csapat éppen hogy 4 ezer fölé csúszott ez a szám, a többi stadionról pedig nem is beszélve! Kecskeméten több volt a Fradi szurkoló, mint a hazai kis túlzással...

Persze sokakban felmerül a kérdés, hogy nyár és nyaralás, ezzel tisztában vagyunk, ám drasztikus módon nem fognak emberek ezrei beáradni a stadionokba, amit vége a nyári nyaralásoknak. Új stadionok 20 ezres befogadóképességgel és számtalan újításra váró létesítményt...! De ettől nem lesz több a néző! 

Kíváncsian várjuk, hogy Debrecenben mennyien lesznek az első meccseken, aztán arra is, hogy ez a szám átlagosan hol áll majd meg, új stadion, stadionturizmus, mindenki kíváncsi a létesítményre, de ettől még nem lesz több szimpatizánsa a csapatnak, ahogyan a Ferencvárosnak sem. Apropó Fradi! Avagy a szurkolók, a vénaszkenner és a Kubatov rezsim, ahogyan a szurkolók mondják. Sok Fradi szurkolót kérdeztünk meg és bizony a kép nem túl idilli, a Grupama aréna sem lesz tömve...

Az MLSZ azt szeretné elérni, hogyha a szurkolók visszatérnének a stadionokba, ám mit tesznek ezért? Jól át kell gondolni milyen lépéseket vállalnak be, egy azonban biztos, az, hogy a televízióban szinte minden mérkőzést meg lehet nézni biztosan nem vetíti előre a stadionba kilátogató nézők számát. A hétvégén konkrétan a nyolc megrendezésre kerülő mérkőzésből hetet meg lehetett nézni otthonról a fotelből hideg sör, barátok társaságában, úgy, hogy belépőt nem kellett fizetni. A számok nem hazudnak, a legnézettebb mérkőzés a Kecskemét - Ferencváros összecsapás volt, a felmérések alapján 218 ezer televízión nézték végig a találkozót, míg 690 ezer készülék regisztrálódott be, mely valamennyit a mérkőzésből a képernyőjén mutatott. Mindenki tegye fel magába a kérdést! Elmész a meccsre és a stadionban nézd meg, vagy otthon kényelmesen!? A válaszadók nagy arányban az utóbbit választják...

Persze tudjuk, a közvetítési jogok (pénz, pénz és pénz) , stb... De akkor ne azt mondjuk, hogy x a fontos és y az amit lépünk...

OTP Bank Liga 2014/2015, 1. forduló:
Nyíregyháza – Debrecen: 4828 néző
Diósgyőr – Puskás Akadémia: 4314
Haladás – Újpest: 2950
Kecskemét – Ferencváros: 2432
Videoton – Pápa: 2385
Pécs – MTK: 1320
Paks – Győri ETO: 1147
Honvéd – Dunaújváros: 1100

Összesen: 20476 néző
Átlagnézőszám: 2560 néző/meccs

Arrow

Haladás: Az Intert és a Juvét is megjáró Lazio legenda érkezhet - sajtóhír

A nyár legnagyobb igazolása honi szinten Szombathelyen robbanhat! Az olasz sajtó úgy tudja, a Lazio legendás támadója Tomasso Rocchi az OTP Bank Ligába szerződhet, és a Haladás játékosa lehet. 

A 36 esztendős korábbi olasz válogatott támadó megfordult a Juvetus és az Inter háza táján egyaránt, ám névjegyét igazán a fővárosban, azon belül pedig a Lazio együttesénél tette le, ahol nyolc esztendőt húzott le és 286 mérkőzésen 100 gólt jegyzett az olasz élvonalban.

Rocci a legutóbbi szezont a Padova együttesénél töltötte, ahol 20 mérkőzésen 5 gólig jutott, ám a klub tönkrement anyagilag, így jelenleg szabadúszó a veterán támadó.

Amennyiben a hírek helytállóak, Rocci szombaton érkezik a Rohonci útra, hogy tárgyaljon a magyar klub vezetőivel.

Arrow