2015. március 16., hétfő

Guzmics újra a magyar válogatott keretében

Várhatóan kedden hirdet keretet Dárdai Pál a magyar válogatott szövetségi kapitánya, a Hertha BSC vezetőedzője. Ennek ellenére már a mai napon kiszivárogtak hírek, a Wisla Krakow hivatalos honlapján jelentette be, hogy a védelem tengelye Guzmics Richárd másfél év után újfent meghívót kapott. 

Nemzeti csapatunk március 29-én 20:45-kor fogadja Görögország legjobbjait, a tét pedig hatalmas lesz. Guzmics Richárd idestova másfél esztendeje nem volt válogatott kerettag, az ominózus hollandoktól elszenvedett 8-1-es vereség óta. A lengyel sajtó egyébként azt is tudni véli, hogy a Lech Poznan magyar triójából Lovrencsics Gerdő mellett Kádár Tamás is üzenetet kapott Dárdai Páltól.

Guzmics Richárd korábban a mémgyárak középpontjába került egy-egy megmozdulása végett, azonban a védő karrierje gyökeres változáson ment keresztül. Hátrahagyta a honi közeget és Lengyelország felé vette az irányt, ahol hamar megbecsült helyet szerzett magának a Wisla játékosaként.

Őszi Ádám

Footgolf: Pályarekorddal rajtolt a magyar bajnokság

Fel van adva a lecke a címvédőnek Lengyel Bélának, ugyanis a 2015-ös Országos Footgolf Bajnokság 1. fordulóját a Hinora Footgolf Versenyt pályarekorddal nyerték. A tét idén különösen nagy, kvalifikálni lehet a világbajnokságra! 

Elrajtolt az idei szezon, elrúgóhoz állt a mezőny a hétvégén Kisorosziban, ahol pályarekord született, a címvédő pedig abszolútban "csak" harmadik lett, míg kategóriájában másodikként zárt. Az új pályarekordot és egyben a Hinora versenyt Podusil György nyerte 67 rúgással, míg mögötte Nagy Balázs végzett 68 érintéssel. A dobogó harmadik fokára a címvédő Lengyel Béla állhatott neve mögött egy 70-es számmal. Az idei szezon tehát másként kezdődik mint a tavalyi, hatalmas küzdelemre van kilátás, ahogyan azt a felvezetőben említettük, a tét hatalmas.

Kategóriánként természetesen más és más dobogós eredmények láttak napvilágot, a hölgyeknél például a tavalyi győztes Ujvári Izabella diadalmaskodott, ám a szervezők külön dicsérete, hogy ezúttal a hölgyek mezőnye is dúsult, öten álltak az elrúgóhoz.

Legközelebb április 12-én fut össze a footgolf hazai mezőnye, új pálya mutatkozik be, a helyszín Zirc lesz, azon belül pedig a Forest Hills Golf & Country Club. A szervezők szeretettel várnak mindenkit.

Végezetül pedig nézzük kategóriánként a Hinora verseny dobogósait!

Férfi felnőtt kategória:
1. Nagy Balázs - (Hole Hunters) - 68 rúgás, 110 pont
2. Lengyel Béla - (FTC Footgolf) - 70 rúgás, 95 pont
3. Bogár Krisztián (FTC Footgolf) - 71 rúgás, 80 pont

Senior kategória:
1. Podusil György - (Bp. Footgolf Team) - 67 rúgás (pályarekord), 110 pont
2. Tajtyi Róbert - (Bp. Footgolf Team) - 72 rúgás, 95 pont
3. Kókai Ferenc - (Rowers SC) - 73 rúgás, 80 pont

Junior kategória:
1. Rozsáli Artúr (FTC Junior) - 83 rúgás, 110 pont
2. Juhász Donár (FTC junior) - 85 rúgás, 95 pont
3. Kiss Roland (SZTK Footgolf) - 88 rúgás, 80 pont

Női kategória:
1. Ujvári Izabella (EMFGSE) - 92 rúgás, 110 pont
2. Petkov Orsolya (Bp. Footgolf Team) - 103 rúgás, 95 pont
3. Major Ilona (FTC Footgolf) - 104 rúgás, 80 pont

Íme a 2015-ös versenynaptár további menetrendje:
2015.04.12. vasárnap FOB 2. forduló - Forest Hills Golf & Country Club – Zirc
2015.05.16. szombat  FOB 3. forduló - Magyar Golf CÍub - Kisoroszi
2015.06.14. vasárnap FOB 4. forduló - Magyar Golf CÍub - Kisoroszi
2015.07.19. vasárnap FOB 5. forduló - Magyar Golf CÍub - Kisoroszi
2015.09.06. vasárnap FOB 6. forduló - Forest Hills Golf & Country Club - Zirc
2015.09.20. vasárnap FOB 7. forduló - Magyar Golf CÍub - Kisoroszi
2015.10.18. vasárnap FOB 8. forduló - Magyar Golf CÍub - Kisoroszi

Érdeklődjetek és jelentkezzetek a következő versenyre, vagy csupán csak nézőként gyertek el megnézni, hogyan is zajlanak ezen sportágban az események!

Footgolf Hungary Kft. 
Cím: 1028 Bp. Várhegy u. 8.
Adószám: 23921515-2-41
Web: www.magyarfootgolf.hu
Email: info@magyarfootgolf.hu
Facebook: footgolf.hungary
Tel: +36-20-911-92-97
Fax: +361-397-10-57

Őszi Ádám

Meg nem adott gól! - Elvették a Marseille bajnoki címét!?

Bár még nincsen semmi sem veszve a Marseille számára, mégis nagyon bosszús mindenki, aki a klub sikeréért dolgozik, szurkol. A Lyon elleni csúcsrangadón ugyanis jogos góltól fosztották meg Bielsa csapatát, így csupán 0-0-ás döntetlenre futotta. Ez könnyen lehet, hogy az Olympic bajnoki aranyába került, a szezon végén kiderül, hiszen levonhatunk majd egy Lyon egységet és hozzáadhatunk kettő Marseille pontot. Persze ez már nem vigasztal majd senkit... 

Olympic Marseille - Lyon 0-0
Helyszín: Stade Vélodrome
Vezette: Benoit Bastien
Gólszerzők: - ill. -
Sárga lap: Gignac (37.), Mendy (64.), Payet (84.), Imbula (88.) ill. Ferri (25.), Rose (88.), Malbranque (90.)
Kiállítás: Morel (85.) ill. -

Marseille: Mandanda - Romao, Fanni, Morel - Dja Djedje (Aloe 67.), Imbula Wanga, Mendy, Thauvin (Ocampos 61.) - Payet, Ayew, Gignac (Batshuayi 81.). Vezetőedző: Bielsa

Lyon: Lopes - Bedimo, Umtiti, Rose, Jallet - Tolisso, Gonalons, Ferri (Malbranque 78.) - Fekir, Ghezzal (N'Jie 44.), Lacazette (Yattara 88.). Vezetőedző: Fournier

Rekord nézőszám fogadta a feleket, szinte csordultig megtelt az új Stade Vélodrome, melynek lelátóin fantasztikus előkép fogadta a feleket. Mindkét csapat előtt bőven akadt lehetőség, Mandanda és Lopes is remekül védett, ám a végén mégsem 0-0 kellett volna, hogy az eredményjelzőn álljon. Helyenként parázs, szikrázó volt a mérkőzés, érződött a tét, csatkorlatilag, ha Bielsa csapata vereséget szenvedett volna, akkor kiszáll a bajnoki címért folyó harcból, mely Lyon-PSG kettősre szűkült volna. A meccs embere a csereként beálló Ocampos lehetett volna, amennyiben a játékvezető nem vét ordas hibát, a felvételeken tisztán látszik, hogy Lopes teljes terjedelmében a vonal mögött fogja meg a játékszert a hajrára kanyarodva. Nagy volt a reklamáció, ám a sípmester hajthatatlannak bizonyult, ráadásul az eset után nemsokkal Morel számára a piros is villant, ez pedig igen paprikássá tette a végjátékot mind a pályán, mint pedig a lelátón pattanásig feszültek az idegek, indulatok. 

A Ligue 1 eredményei a 29. fordulóban:
AS Monaco - SC Bastia 3:0 
Nice - Guingamp 1:2
Metz - St. Etienne 2:3
Lens - Toulouse 1:0
Lorient - Caen 2:1
Montpellier HSC - Reims 3:1
Nantes - Thonon Gaillard 2:1
Lille - Stade Rennes 3:0
Bordeaux - Paris St. Germain 3:2

Íme a góllövőlista élmezőnye: 
1. Lacazette (Lyon) 23 gól
2. Gignac (Marseille) 16 gól
3. Ibrahimovic (PSG) 14 gól

A tabellára tekintve láthatjuk, hogy mennyit számít a meg nem adott gól, a Lyon 57 egységgel úgy is vezetne, ám a Marseille pontszámban beérte volna a PSG-t, s gyakorlatilag nüánszok lennének a felek között. Így azért a négy pont az mégis csak négy pont. Ami azt illeti, még az AS Monaco bajnoki reményeiről se mondjunk le, egy a Reims elleni bajnokit még pótolnak majd a hercegségiek, s ha azon a találkozón nyernek, akkor 53 ponttal ők is bejelentkezhetnek. Izgalmas véghajrá várható, 9 forduló van hátra, 27 pont szerezhető tehát maximálisan.


Őszi Ádám

MLS: Pontot mentett a címvédő, megvan David Villa első gólja

Megvan a New York City történetének első bajnoki győzelme, ahogyan megvan David Villa első MLS találata is. A spanyol klasszis vezérletével az újonc elverte a tavalyi döntős New England gárdáját, míg a címvédő a Timbers otthonában botlott, vagy éppen mentett pontot, nézőpont kérdése... 

New York City – New England 2-0 (1-0)
G: David Villa (19.), Mullins (84.) ill. -
Kiállítás: - ill. Goncalves (66.)

Lejátszotta első hazai mérkőzését a Yankee Stadionban a New York City, mely egyben megszerezte első bajnoki győzelmét is, sőt David Villa is megnyitotta a gólcsapot, ezzel a csapattal bizony úgy fest, hogy újoncként is számolni kell. Rekem középpálya, jól teljesítő végelem, Villa személyében egy rutinos tapasztalt csatár, nyáron pedig Lampard is érkezik, bekapcsolódik. A tavalyi döntős New England második meccsét is csúnyán elbuktak, nem túlzás azt állítani, hogy a City lefocizta Heaps csapatát. Bár mindkét félnek voltak lehetőségei, a hazai csapat jóval veszélyesebben játszott, Villa akár tripláz is jegyezhetett volna, amellett, hogy a társakat is kiszolgálta. Nemec és Diskerud is nagy lehetőségeket rontott a meccsen, David Villa pedig szépségdíjas találatot jegyzett a 19. minutumban. Szűk fél órát emberhátrányban játszotta a vendég csapat, Goncalves ugyanis összeakasztotta gólhelyzetben kilépő ellenfele lábát. Az emberelőnnyel élni is tudtak a hazaiak, a csereként beálló Mullins gyakorlatilag első labdaérintéséből a hálóba talált, miután David Villa remekül szolgálta ki. A New England két forduló után rúgott gól nélkül konferencia utolsó.

Portland Timbers – Los Angeles Galaxy 2-2 (1-0)
G: Adi (31., 90.) ill. Zardes (65.), Gordon (90+2.)

Remek lüktető és igen küzdelmes mérkőzést láthatott az, aki belenézett a felek párharcába. A 31. percben egy a kapustól induló, elképesztően gyorsan végigfuttatott akció vezetett eredményre, a bal szélen Adi kapta a labdát, lesről szó sem lehetett, ugyanis a védelem közepében Rogers maradt bent, a támadó köszönte szépen és a kapufa tövéhez tekert. A második játékrészben aztán jött az egyenlítés, megszakadt a Portland több mint 400 percre nyúló kapott gól nélküli sorozata, amikor Zardes talált a hálóba. Úgy festett, hogy megosztoznak a pontokon a felek, ám 17 másodperccel a vége előtt talpra ugrott a hazai publikum, úgy festett, hogy Adi duplája győzelmet ér. igen ám, de a hosszabbítást nem tudta levédekezni a Timbers, Gordon a ráadásban egyenlített, így drámai végjátékot követően végül mégiscsak megosztoztak a pontokon a felek.

Korábbi eredmények:
Houston Dynamo - Orlando City 0-1
Chicago Fire - Vancouver Whitecaps 0-1
Columbus Crew - Toronto FC 2-0
FC Dallas - Sporting Kansas 3-1
Real Salt Lake - Philadelphia 3-3
Seattle Sounders - San Jose Earthquakes 2-3

A folytatásban, jövő héten:
márc. 21. 00:00 Philadelphia - FC Dallas (Eurosport 2)
márc. 21.  20:00 New England - Montreal Impact
márc. 21.  21:00 Colorado Rapids - New York City (Eurosport 2)
márc. 22. 00:30 Orlando City - Vancouver Whitecaps
márc. 22. 01:30 Sporting Kansas - Portland Timbers
márc. 22. 03:30 Los Angeles Galaxy - Houston Dynamo
márc. 22. 22:00 New York Red Bulls - D.C. United (Eurosport 2)
márc. 23.  00:00 San Jose Earthquakes - Chicago Fire (Eurosport 2)

A góllövőlista élmezőnye:
1. Dempsey (Seattle Sounders) 3 gól
1. Perez (FC Dallas) 3 gól
3. Altidore (Toronto) 2 gól
3. Aristeguieta (Philodelphia) 2 gól
3. Martins (Seattle Sounders) 2 gól
3. Rivero (Vancouver Whitecaps) 2 gól
3. Wondolowski (San Jose Earthquakes) 2 gól
3. Adi (Portland Timbers) 2 gól

Végezetül pedig a bajnokság állása:


Őszi Ádám