2012. október 30., kedd

AS: Nyilvánosságra hozták az Aranylabda tulajának nevét: Radamel Falcao!!!

Mielőtt mindenki a fejéhez kapna és arra gondolna, hogy kiszivárgott az információ és tényleg a kolumbiai kapja az elismerést szeretnénk leszögezni hogy nem erről van szó, csupán a neves AS sportnapilap szavaztatta meg olvasóit. Az eredmény elképesztő, hiszen az olvasók Rademar Falcaót tartják a legesélyesebbnek a címre. Több tízezren szavaztak és meglepő, de Cristiano Ronaldo fele annyi szavazatot sem gyűjtött be, mint kolumbiai vetélytársa. Nézzük a végeredményt. 

1. Rademar Falcao 11970 szavazat
2. Lionel Messi 10394 szavazat
3. Cristiano Ronaldo 4311 szavazat

A spanyol armada, mely Európa Bajnokságot nyert, így az AS olvasóinál nem ad senkit a dobogóra, sem Xavi sem pedig Iniesta nincsen ott. A legjobb spanyol a 4. helyezett madridi hálóőr Iker Casillas lett 2249 vokssal. Egyre izgatottabban várjuk, hogy ki kapja az elismerő díjat idén, ám előbb majd három fősre szűkül a mezőny.

Szerző: Őszi Ádám

AC Milan: Nagy üzlet, vagy óriási baklövés? Pato, Robinho és Boateng távozhat, Balotelli érkezhet

Ahogy azt a címben is megfogalmaztuk nem tudni, hogy nagy üzletet készül-e kötni a milánói együttes, vagy egy óriási baklövést követnek el. A hírek arról szólnak, hogy az együttes megválna három játékosától, a trió tagjai, Pato, Robinho és Boateng, mindhármójuk távozásáról lehetett hallani az utóbbi időben. Ezzel újabb kulcsjátékosait vesztené el az AC Milan, melyre igen csak rájár a rúd mostanában. Mint közismert a klub tulajdonosát a volt olasz miniszterelnököt Silvio Berlusconit első fokon 4 éves letöltendő börtönbüntetésre ítélték adócsalás miatt. Viszont ettől nem áll meg az élet a klubnál, persze tulajdonos váltás sem elképzelhetetlen, ez a jövő zenéje, csak úgy mint hogy Allegri marad-e a vezetőedző. Kanyarodjunk vissza a tényekhez. 

A klubnál úgy számolnak, hogy a három fent említett játékosért körülbelül 55-60 millió eurót kasszírozhat be a klub. Viszont így ismét jelentősen gyengül az amúgy sem acélos együttes. Viszont ezt az összeget egyetlen játékosra költenék, Mario Balotellit a Manchester City olasz válogatott labdarúgóját csábítanák haza. Tény, hogy Mario nem játszik sokat a City együttesében és a vezetőedzővel Mancinivel sem felhőtlen a viszonya, így elképzelhető, hogy könnyedén rá lehetne bírni a klubváltásra, és egy ilyen összegre nem mondana nemet a manchesteri egylet sem minden bizonnyal. Viszont van az a mondás, hogy egy fecske nem csinál nyarat! Hiába veszi meg a Milan Balotellit, ha nem lesz mögötte erős középpálya és védelem. Úgy gondoljuk, hogy ezzel a húzással óriási baklövést követne el a csapat, ha el is adja játékosait, az értük kapott összeget nem egy csatárra kellene elherdálni.

Végezetül pedig nézzük meg a játékosok valós piaci értékét

Pato: 28,5 millió euró
Robinho: 18,5 millió euró
Boateng: 23 millió euró
Mario Balotelli: 32 millió euró

Ebből pedig kiderül, hogy ha a Milan nem akar minden áron túladni ezeken a játékosokon akkor akár 70 milliót vagy annál többet is kaszírozhat, hiszen vegyük figyelembe, hogy élő szerződés köti őket klubjukhoz, a Balotelliért kínált összeg meg elképesztően magasnak tűnik, úgy gondolom egyértelműen kijelenthető, hogy óriási baklövést követne el az AC Milan, ha a téli átigazolási szezonban a dolgok így történnének.

Szerző: Őszi Ádám

Angol Liga kupa nyolcaddöntők: A zöld gyepen vághat vissza a Chelsea a MU-nak a hétvégi vereségért - beharangozó

Az angol labdarúgás szerelmesei ez elkövetkezendő két napban sem maradnak futball nélkül, hiszen a szigetországban Liga kupa nyolcaddöntőket rendeznek. A keddi játéknapon 5, míg szerdán három találkozót rendeznek. A még 16 talpon álló csapat közül 12 Premier Leagues csapat és 4 együttes képviseli valamely alacsonyabb osztályt. A nagy csapatok közöl hiányzik a Manchester City illetve többen hiányolják az Everton illetve a Newcastle United együttesét, ám ezen csapatok már korábban kiestek, viszont a többi nagy klub hívei szoríthatnak majd kedvenceiknek. 

Alacsonyabb osztályú ellenfélnek örvendhet a Sunderland, Wiga, Aston Villa trió mellett a Southampton együttese is. Míg a másik négy párharcon kemény Premier League ütközetekre lehet számítani. A nagyobb klubok ilyenkor többnyire nélkülözik egyes kulcsembereiket és teret kapnak a fiatal játékosok, de  kisebb együtteseknek ez remek lehetőség a nemzetközi porond felé, így ők általában teljes erőbedobással odateszik magukat. Így könnyen elképzelhető, hogy egy-egy párharcban bizony meglepetés születik majd.

A forduló egyértelműen legnagyobb és legjobban várt mérkőzése a Chelsea-Manchester United meccs, mely a hétvégén történteket követően külön presztízzsel bír majd. A londoni kékek megmutathatják a zöld gyepen, hogy igen is le tudják győzni a Unitedet, a Vörös Ördögök pedig bebizonyíthatják, hogy ez számukra bírói segédlet nélkül is meg. Nagyon pikáns találkozóra van tehát kilátás, a mérkőzés játékvezetője, az egyik legelismertebb bíró Howard Webb lesz. Végül pedig nézzük a párosítást és hogy melyik napon mikor játszanak a csapatok.

Kedd:
Sunderland AFC - Middlesbrough 20:45
Swindon - Aston Villa 20:45
Wigan - Bradford 20:45
Leeds - Southampton 20:45
Reading - Arsenal 20:45

Szerda:
Norwich - Tottenham 20:45
Chelsea - Manchester United 20:45
Liverpool - Swansea 21:00

Szerző: Őszi Ádám