2012. augusztus 7., kedd

Kádár elhagyta a Newcaste együttesét és Hollandiába szerződött

A holland bajnokságban játszó Roda csapata, mely Németh Krisztiánt is foglalkoztatja a mai napon hivatalosan is bejelentette Kádár Tamás szerződtetését. A 22  esztendős magyar védő ingyen érkezett a Newcastle United csapatától és egy plusz egy esztendős szerződést írt alá. A játékost nem sikerült új csapatának felkészülési mérkőzésen tesztelni, mivel az elmaradt, de az edzésmunka alapján úgy döntöttek szerződtetik. Kádár számára mindenképpen nagy támasz lehet Német Krisztián, aki otthonosabban mozog már Hollandiában. Kádár 2008 óta volt a Szarkák játékosa, sokat tanult és fejlődött ez idő alatt. A felnőtt csapatban 13 alkalommal szerepelt, nagy reményeket fűztek hozzá, ám ez az áttörés sajnos elmaradt. Sok sikert kívánunk Tamásnak új csapatánál.  

Szerző: Őszi Ádám

Bombahír: A PSG elhappolhatja Lucas Mourát a MU és az Inter elől, közel az aláírás...

Megint nagy lépésre határozta el magát a PSG csapata, mely szeretné leigazolni Lucas Mourát a Sao Paulo 19 esztendős szuper tehetségét. Ezzel a húzassal a Manchester United és az Internazionale orra alá törne borsot, ugyanis mind a két csapat szeretné megszerezni a brazilt. Az Inter és a United is próbálta megszeretni már Lucast, elképesztő összegeket ajánlottak érte 30-35 millió eurót, de ez nem elég a Sao Paulonak. Mint kiderült a brazil klub teljesen ésszerűtlen 45 millió eurós összeget kér játékosáért, és tény, hogy közel nem ér ennyit Moura, akinek piaci értéke 25 millió euró. Eközben pedig bejelentkezett a PSG csapata, mely katari olajmilliárdokból gond nélkül kifizetné a játékos vételárát. A tárgyalások folynak, és Massimo Moratti az Inter első embere elárulta, hogy a párizsi klub tényleg hajlandó letenni ezt a teljesen irracionális összeget. 

Eközben a brazil klub alelnöke, Joao Paulo de Jesus Lopes elismerte, hogy a PSG-vel tárgyalnak, de hangsúlyozta, semmiféle aláírás nem született még. Az ügyben megszólalt Thiago Silva a PSG brazil válogatott labdarúgója, aki jelenleg Moura csapattársa a brazil olimpiai csapatnak.


„A múlt héten beszéltem Lucasszal, amikor láttam, hogy a sajtó ír róla. Tudom, hogy a Sao Paulo tárgyalásokat folytat több csapattal is, remélem, a PSG-hez igazol. Lucas elképesztő dolgokra képes a labdával. Nem azért dicsérem, mert a csapattársam vagy a barátom, hanem mert rengeteget segít a válogatottnak. A csapat hatalmas kvalitásokkal rendelkezik, de Lucas további pluszt ad a játékunkhoz″ - így nyilatkozott az ügyben Thiago Silva

Ha mindez bekövetkezik, akkor a futballvilág nagyon fel fog hördülni a PSG esztelen költekezésére...

Szerző: Őszi Ádám

A Dinamo Kijev és a Sparta Praha vinné Laczkó Zsoltot

Több olasz internetes hírportál is arról számolt be, hogy az ukrán Dinamo Kijev és a cseh Sparta Praha is erősen érdeklődik a Sampdoria magyar balhátvédje Laczkó Zsolt iránt. A játékos megfelelő ajánlat esetén távozhat a klubtól, melyben stabil helyet alakított ki magának. A játékos piaci értékét 600 ezer euróra becslik, kérdés, ha például Ukrajnába igazolna kapna-e játéklehetőséget. A Debrecen csapatát 2011-ben elhagyó Laczkó az elmúlt szezonban 27 alkalommal lépett pályára a Sampdoria csapatában. Távozása esetén a genovai klubnak már meg is vannak az esetleges kiszemeltjei. 

Szerintetek váltania kéne, vagy pedig maradni és megszilárdítani kezdő helyét jelenlegi csapatában?

Szerző: Őszi Ádám

Van Persie edzésbe állt, elképzelhető, hogy marad

Angol sajtóhírek arról számoltak be, hogy Van Persie még is maradhat az Arsenal játékosa. A hollandot a szíve marasztalja és miután megtudta, hogy a klub jelentősen erősíteni szeretne elgondolkozott. Első lépésként már le is igazolták Cazorlát, sőt mi több a spanyollal egyetemben Robin is edzésbe állt a csapattal. Az előző kiírás gólkirálya kihagyta az Ágyúsok keleti túráját, több klubbal tárgyaltak, viszont most csatlakozott a németországi edzőtáborhoz. Az Ágyúsok hivatalos honlapján több képet tettek közzé, melyen Cazorla és Robin is edz, illetve a képek alapján remek hangulatban zajlik a felkészülés. A kép kezd összeállni, miszerint Mancini a City menedzsere egy nyilatkozatban elárulta, hogy a holland nem lesz a klub játékosa. A Juventus egyes hírek szerint már leigazolta Van Persiet, ám kétlem, hogy elkezdené az edzést, ha megegyezett volna egy másik csapattal, illetve maga a csatár is nyilatkozta, ha vált, akkor is Angliában marad. Maradt a Mancester United, ez a vonal mostanában elhalkult, a Vörös Ördögök jelenleg a brazil tinisztár Lucas Moura szerződtetésén dolgoznak. A jelek szerint tehát egész komoly esély mutatkozik arra, hogy a holland csatár maradjon. A végén talán még szerződéshosszabbítás is lesz?  

Szerző: Őszi Ádám

A Swansea leigazolná a Videoton csatárát

Olyan hírek láttak napvilágot Angliában, mely szerint a Premier League egyik középcsapata, név szerint a Swansea City kacérkodik a gondolattal, hogy leigazolja a Videoton szerb-magyar kettős állampolgárságú csatárát Nemanja Nikolicsot. A támadónak több kérője is akad, de a Swansea érdeklődése lehet a legkomolyabb. A hírt az is alátámasztja valamelyest, miszerint a csapat edzője kijelentette, hogy az átigazolási szezonban még egy csatárt igazolnának. A 24 esztendős csatár becsült értéke 800 ezer euró, ám élő szerződése ezt feljebb tolhatja, illetve egyáltalán nem biztos, hogy a Vidi megválna csatárától. 

Szerző: Őszi Ádám  

Deportivo: Az újonc világbajnok játékossal erősített

A Deportivo La Coruna egy kis másodosztályú kitérőt követően a szezon végén ismét visszajutott a legjobbak közé és mindenképpen szeretnék elkerülni, hogy ismét alacsonyabb osztályba essenek vissza. Ennek érdekében a klub igyekszik megerősíteni keretét. Az első érkező a spanyol válogatottal Világ és Európa Bajnokságot nyerő Carlos Marchena. A 33 esztendős rutinos középhátvéd, akit korábban a Diósgyőr csapatával is szoba hoztak ingyen érkezett a klubhoz, mivel előző csapata a Villareal kiesett. Ez persze nem lenne elég, ahhoz, hogy ingyen távozhasson, ám szerződésében szerepelt egy kitétel, mely szerint, ha a Sárga Tengeralattjáró kiesik ingyen távozhat. 

Szerző: Őszi Ádám

Hivatalos: Cazorla az Arsenal játékosa

Az Arsenal csapata hivatalos honlapján jelentette ne Santi Cazorla  szerződtetését. A hivatalos vételárat és a szerződés hosszát sem hozták egyenlőre nyilvánosságra, csupán annyit tudattak, hogy hosszútávú megállapodás köttetett. Cazorla eladása szinte biztos volt Málagában, hiszen a csapat még nem fizette ki a teljes 21 milliós vételárat a Villareal csapatának, ahonnan a spanyol válogatott egy évvel ezelőtt érkezett, illetve a játékosnak is tartoznak fizetéssel. Az Ágyúsok menedzsere Arsene Wenger örül a játékos szerződtetésének. "Santi Cazorla egy nagyszerű igazolás. Klub- és válogatott szinten is sok tapasztalattal rendelkezik, és nagy minőséget ad hozzá a keretünkhöz. Sokoldalú játékos, egy támadó középpályás, aki mindkét oldalon és középen is tud játszani. Nagyon jól helyezkedik, technikás, és nagy értéke lesz az Arsenalnak." - így nyilatkozott a mester új játékosáról.


"Boldog vagyok, hogy csatlakozhatok az Arsenalhoz. Ez egy nagy játékosokat foglalkoztató klub, fantasztikus stadionnal és nagy szurkolótáborral. Ennél a klubnál van a világ egyik legjobb menedzsere, és játékstílusát az egész világon csodálják. Nagyon izgatott vagyok, hogy Európa és a Premier League egyik legkiválóbb csapatához csatlakozhatok. A legjobbamat fogom nyújtani annak érdekében, hogy az Arsenal trófeákért küzdjön, s hogy a szurkolók boldogok legyenek." - így nyilatkozott Cazorla.

Szerző: Őszi Ádám