2015. április 19., vasárnap

MLS: Kaká csapatát csúnyán lenullázták

Története eddigi legnagyobb vereségébe futott bele az MLS újonca a Kakát is a soraiban tudó Orlando City, míg a DC United játékosa Rolfe zseniális szabadrúgás gólt lőtt, ám ez csak egyetlen pont megszerzéséhez volt elég. 

D.C. United – Houston Dynamo 1-1 (1-0)
G: Rolfe (36.) ill. Clark (65.)

Noha, a DC United volt a mérkőzés esélyese, a Dynamo helytállt és pontot szerzett a Robert F. Kennedy Memorial Stadionban. Rolfes zseniális szabadrúgása révén a hazaiak szereztek vezetést, az előny azonban nem tartott ki a meccs végéig. Az első játékrész hosszabbításában centiken múlott az egyenlítés, ám egy bepasszolt labdáról lekéstek a becsúszó lábak. A második félidő egy nagy Deric védéssel kezdődött, kapusa tartotta meccsbe a vendég csapatot, mely előbb kapufát jegyzett a 60. percbe, majd öt minutummal később a hálót is megrezgette. Egy mélységből induló támadás, egy remek széljátékot követő beadást és kapura perdítést láthattunk, Dykstra csak ütni tudta a labdát, a kipattanót pedig közelről a kapuba pofozta Clark. Ezt követően mindkét csapat kihagyott egy-egy nagy helyzetet, majd az utolsó percben a United eldönthette volna a három pont sorsát, ám Deric bravúros mozdulattal piszkálta ki a felsőbe tartó fejest.

Columbus Crew – Orlando City 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Higuain (32.), Meram (55.), Kamara (60.) ill.
Kiállítva: - ill. Ramos (34.)

Hatalmas védői hiba, egy rossz felszabadítás hozta meg a hazaiak vezető találatát, Higuain pedig zseniális gólt sarkazott, majd két perccel később még emberhátrányba is került az Orlando, Ramos szabálytalansága révén. Kaká csapata gyakorlatilag önmagát verte meg, ugyanis a második hazai gól is kapitális egyéni hibából esett, az Orlando védője saját tizenhatosán belül vesztett labdát, ezt pedig Meram kegyetlenül megbüntette, majd öt percre rá Kamara a harmadik Crew gólt is elhelyezte a hálóban, ezzel történelmi vereséget mérve az újoncra. Zseniális átemelés volt, hát még a gólpassz, s a különbséf lehetett volna nagyobb is, ha Ricketts nem fog egy az egyben ziccert remek kijövetelével.

A hétvégi forduló eredményei:
New York City – Philadelphia 1-1
FC Dallas – Toronto FC 3-2
Colorado Rapids – Seattle Sounders 1-3
Real Salt Lake – Vancouver Whitecaps 0-1
L. A. Galaxy – Sporting Kansas 2-1

A folytatásban…
ápr. 19. 23:00 Philadelphia – New England  (Eurosport 2)
ápr. 20. 01:00 New York City – Portland Timbers (Eurosport 2)

A góllövőlista élmezőnye:
1. Rivero (Vancouver Whitecaps) 5 gól
2. Perez (FC Dallas) 4 gól
2. Martins (Seattle Sounders) 4 gól
2. Kamara (Colombus Crew) 4 gól
5. Dempsey (Seattle Sounders) 3 gól
5. Wondolowski (San Jose Earthquakes) 3 gól
5. Adi (Portland Timbers) 3 gól
5. Aristeguieta (Philodelphia) 3 gól
5. Kaka (Orlando City) 3 gól
5. Castillo (FC Dallas) 3 gól
5. Giovinco (Toronto FC) 3 gól

Végezetül pedig a bajnoki tabella:


Őszi Ádám