2014. október 20., hétfő

Álomfizetést kaphat Khedira

Szigetországi sajtóhírek szerint a Manchester United hajlandó emelni a tétet és olyan kondíciókkal ellátott szerződést kínál Sami Khedira számára, melyet a középpályás nem tud, vagy nem akar visszautasítani. 

Nemrégiben írtunk róla, hogy tíz klub háza táján is felsejlett Khedira neve, Mourinho Londonba csábítaná egykori játékosát, ám közel sem biztos, hogy Abramovic tud, akar olyan feltételeket kínálni, mint a Vörös Ördögök. A hírek szerint ugyanis 250 ezer fontos, tehát 1 millió eurós (300 millió forint kerekítve) havi fizetést kínálhatnak a világbajnok középpályásnak. A riválisok ajánlatai valószínűleg ezen összeg mellett eltörpülnek majd.   

Arrow 

Real Madrid: Újabb jelölt Casillas helyére

Az utóbbi hetekben számos kapuvédőt kijelöltek már a zsurnaliszták Iker Casillas utódjaként, szóba került David de Gea, Simon Mignolet és Petr Cech érkezése is. A legújabb név Asmir Begovic. 

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Stoke City kapuvédője karrierje csúcspontján van, a liga legjobbjai között emlegetik, teljesítményére számos sztárklub felfigyelt, korábban az FC Barcelona is képben volt a bosnyák válogatott kapuvédő szerződtetésében. 

A 27 esztendős portás 2010 óta áll jelenlegi klubjának az alkalmazásában, szerződése pedig 2016 nyarán lejár. Ez persze még odébb van, ám anyagi kondíciókat tekintve a Real Madrid így előnyt élvezhet, lévén egy 3-4 évvel hosszabb kontraktus esetén a Stoke diktálhatna kőkeményen. Persze a döntés így is az övüké, ám mivel nem tartozik a klub a legtehetősebbek közé, így egy jutányos ajánlatra könnyen rábólinthatnak. Begovic piaci árát a német transfermarkt.de 12 millió euróra taksálja.

Arrow 

Rémhír Madridban: Kidőlt Gareth Bale

Rossz hírt kapott Carlo Ancelotti a Real Madrid vezetőedzője. Az olasz trénerrel a klub orvosai közölték, ne számítson villámléptű walesi szélsőjével az elkövetkezendő két mérkőzésen. 

Hétvégén a Levante elleni bajnokin nem kapott lehetőséget Gareth Bale, akkor csak találgatni lehetett padozása okát. A kisebb sérülés azonban úgy fest az edzések során komolyabbá vált. Az orvosok Bale jobb lábában, pontosabban csípőjénél diagnosztizáltak izomsérülést, így a királyiak nélkülözni kénytelenek a walesit. A Liverpool elleni hét közi Bajnokok Ligája meccsen és a Barcelona elleni klasszikuson sem lesz bevethető. Azt, hogy pontosabban milyen mértékű a sérülés és milyen hosszú kihagyás vár a walesire, még nem tudni. 

Khedira továbbra is sérült és távozóban van, míg többi játékosára számíthat Ancelotti mester. 

Arrow 

Real Madrid: Khedira tíz kérője

Igen kelendő a Real Madrid középpályása Sami Khedira, aki szinte biztosan távozik spanyol fővárosból a télen. A nyáron világbajnokságot nyerő labdarúgó válogathat a jobbnál jobb ajánlatok között, ezúttal újabb angol sztárklub csatlakozott a kérők közé. 

A legfrissebb hírek szerint Van Gaal is csapatában tudná a királyiak játékosát, így a Manchester United is beszáll a licitálók közé. Ezzel a United a tizedik klub, melyet a transfermarkt.de számlál, mint érdeklődő.

Az utóbbi hetekben a Cheslea érdeklődéséről szóltak a legélénkebb pletykák, volt olyan vázlat is, mely szerint Petr Cech is az üzlet része lehet. Emellett az Arsenal sem mondott le Khedira megszerzéséről. Németországból a Dortmund és a Bayenr is felsejlett, mint lehetséges kérő, míg olasz földön a Fiorentina, AC Milan, AS Roma trióról lehetett hallani. Nem maradt ki korunk két francia pénzeszsákja a PSG és a Monaco sem, mindketten figyelik a dolgok lefolyását. Télen úgy fest mind a Real Madrid, mind pedig Khedira válogathat, kíváncsian várjuk, ki lesz a befutó. 

Arrow 

Arturo Vidal árcédulát kapott! - aki kifizeti, viheti

Előrelépés történt Arturo Vidal átigazolási ügyében. A chilei játékmester eddig nem volt eladó, most azonban árcédulát rakott rá a Juve, így télen jöhetnek az ajánlatok. 

Úgy fest nincs tovább, nem tudja tovább tartani állását a Juve, így kénytelen túladni egyik legjobb labdarúgóján. A 27 esztendős Vidal 60 millió euró ellenében januártól megvásárolható, kérdés, hogy lesz-e klub, mely megadja érte ezt az összeget.

Korábban az FC Barcelona és a Real Madrid is képben volt, a katalánok azonban kiszálltak, lévén nem igazolhatnak 2016-ig. A Real Madrid háza táján nagy a csend Vidal ügyben, azonban tudjuk, soha nem okozott gondot pár tíz millió euró elővétele, így ne írjuk le Ancelotti csapatát. Emellett a Chelsea is meregette már szemét Torinó irányába azonban a pletykák Manchester felől jönnek, a legkomolyabb kérő a Manchester United lehet. Van Gaal már a nyár folyamán megszerezte volna a chileit, azonban több ajánlatra is nemet mondott a Juve, így Vidal maradt a zebrák kötelékében. Elképzelhető, hogy télen ez másként lesz. Emellett Guardiola is szimpatizál a chileivel, így a német rekordbajnokot se zárjuk ki, na meg persze mindig jöhet új kérő is! Dúsgazdag klubok révén a Manchester City, a PSG és az AS Monaco jöhet szóba, ám egyelőre ők a Vidal-saga révén  hallgatnak.

Arrow

A Bayern sztárjára fáj a Real foga

Gigatranszfer a láthatáron, állítja az olasz sajtó, mely mostanság igen jól értesült a Real Madrid ügyeit illetően. Carlo Ancelotti a hírek szerint szívesen látná csapatában a Bayern München klasszisát, posztja egyik ha nem a jelenlegi legjobbját David Alabát. 

Bal oldali védő poszton jelen pillanatban jól áll a Real, azonban Marcelo távozását rebesgették az utóbbi időben, a brazil labdarúgót az Öreg Hölggyel boronálták össze a zsurnaliszták. Callejon mellé így kellene egy rivális, igaz David Alaba érkezése több mint valószínű, hogy azt jelentené, első számú bal oldali védőt szerződtetett a Real Madrid. Ennyire azonban még ne fussunk előre...

A 22 esztendős osztrák válogatott labdarúgó 2008-ban érkezett Münchenbe, ahol a klubbal felért a csúcsra, s jelen pillanatban kijelenthető, formáját tekintve a világ legjobb bal oldali védője. Nem csoda, hogy a királyiak kacérkodnak szerződtetésének gondolatával, ám ez anyagilag nem egy egyszerű üzlet. A transfermarkt.de 35 millió euróra taksálja Alaba jelenlegi piaci árát, melyhez kapcsolódik egy hosszútávú 2018 nyaráig szóló kontraktus. Egyesek úgy vélik, 50 millió euró alatt sehova, mások azt mondják, a bayern ennyiért sem engedné el egyik legjobbját. A télen meglátjuk, lesz e mozgás Alaba ügyben.

Arrow