2013. október 8., kedd

Fontos láncszemet vesztett az angol válogatott

Rossz híreket kapott Roy Hodgson angol szövetségi kapitány. Sérülés miatt nem tudja vállalni a soron következő két sorsdöntő vb-selejtezőt Ashley Cole, a Chelsea balhátvédje. 

A 105-szörös igen nagy rutinnal bíró védő hétvégén a Norwich City elleni bajnokin szenvedett bordasérülés, melynek következményében pihenni kényszerül. Ez azt jelenti, hogy nem lehet ott az angol nemzeti csapat utolsó két selejtezőmérkőzésén, mely óriási fontossággal bír. Az angolok ugyanis Montenegró és Lengyelország ellen lépnek majd pályára. A helyzet nem egyszerű, ugyanis a csoport állása nagyon kusza és még az is előfordulhat, hogy az angolok lecsúsznak Brazíliáról. Ezt persze hallani sem akarják, de benne van a pakliban, hiába vezetik jelenleg a csoportot.

Tény, tehát hogy egyik legrutinosabb játékosát elvesztette a csapat azonban akad angol földön rengeteg jó kvalitással bíró védő, így Hodgson az Arsenal balhátvédjének Kieran Gibbs személyében szavazott bizalmat és postázott meghívót.

Végül pedig nézzük azt az elképesztően kusza csoportállást és nézzük, ki kivel játszik még! Jelen szakaszban, mikor is csupán két forduló van vissza még mindig versenyben van négy együttes a kijutást érő egyetlen egy helyért, illetve a pótselejtezőt érő második pozícióért. Négyen vannak, de csak ketten maradnak, igazi ádáz küzdelem várható! A négy esélyes: Anglia, Ukrajna, Montenegró és Lengyelország.

A csoport jelenlegi állása:
1. Anglia 16 pont (25-3)
2. Ukrajna 15 pont (19-4)
3. Montenegró 15 pont (15-8)
4. Lengyelország 13 pont (18-9)
5. Moldova 5 pont (4-15)
6. San Marino 0 pont (1-43)

Ami még hátra van:
2013. 10. 11. Moldova San Marino
2013. 10. 11. Anglia - Montenegró
2013. 10. 11. Ukrajna - Lengyelország
2013. 10. 15. Anglia - Lengyelország
2013. 10. 15. Montenegró - Moldova
2013. 10. 15. San Marino - Ukrajna

Nos, mindenki kezdjen el számolgatni...

Őszi Ádám

Az Arsenal és a Chelsea is vinné Draxlert, avagy tiszta vizet a pohárba!

A történet azonban feltételes módban marad, ugyanis Horst Heldt a gelsenkircheni klub általános igazgatója tiszta vizet öntött a pohárba és elmondta, télen biztosan nem távozik a 20 esztendős német válogatott játékos, ebben biztos. 

"Julian Draxler a klubunknál lesz az egész szezonban, ez biztos. Nem lesz semmi gond vele kapcsolatban a januári átigazolási időszakban, ugyanis elkötelezett a klub iránt." - közölte a Kicker Horst szavait

Azonban feltűnő, hogy az utóbbi időben ha Draxler kerül szóba akkor csak rövid időre tekintenek a Schalke csapatánál, ami azt hivatott sejtetni, hogy a nyáron bizony klubot válthat a fiatal német, illetve ha megfizetik az árát és ő is menni akar nem gördítenek majd elé akadályt, tiszteletben tartják emberi mivoltját és karrierjét.

De vajon ki lehet a befutó? Köztudott, hogy a Bayern már most nyáron elvitte volna, de Draxler elhivatott és elvei vannak, így kizárta, hogy valaha is szeretett klubja nagy riválisához igazoljon. A bajorok mellett azonban bőven akad kérő, az Arsenal és a Chelsea mellett a Barcelona is több ízben puhatolózott már és aligha ezen három klub noteszében szerepel a Draxler név.

Egy biztos, januárban lehúzhatjuk a toaletten azon sajtóhíreket, kacsákat, melyek a német esetleges távozásáról szólnak majd. De kíváncsian várjuk a szezon végét, a nyári kapunyitás kezdetét...

Őszi Ádám

"Benzema a világ egyik legjobbja", avagy előttem az utódom?

Hangzott el Alvaro Morata szájából a kijelentés, mellyel a 20 esztendős támadó arra próbált utalni, hogy nem egyszerű a franciát megelőzni a ranglétrán és egyben tiszteletét fejezte ki csapattársa előtt. 

"Tudom, hogy tovább kell folytatnom a munkát, a világ egyik legjobb csatára van előttem a sorban" - pontosan így fogalmazott a fiatal spanyol támadó, aki hétvégén egyenlíteni tudott a Levante elleni meccs hajrájában.

Tény, ami tény, Benzema jó csatár, nagy tapasztalattal bír, ami óriási előny számára, azonban az utóbbi hetekben, hónapokban nyújtott teljesítménye igen sok kritikát vont, mind a szurkolók, mind a sajtó és a szakemberek körében. Egyesek úgy vélik Karim napjai meg vannak számlálva a spanyol fővárosban.

A sajtóban már lehetett olvasni arról, hogy Florentino Perez és tanácsadói már kinézték maguknak Agüerot, akiért ezúttal igen komoly szándékokkal szállhat harcba a Real Madrid a télen, az argentin esetleges érkezése pedig nem Benzema mellett szól.

No meg itt van a fiatal titán Morata, aki egyre több lehetőséget kap Ancelotti vezetőedzőtől, a bizalmat pedig kezdi meghálálni a spanyol. Aki kétségtelenül a tisztelet mellett Benzema helyére tör...

Benzema az egész szezont figyelembe véve eddig 10 meccsen lépett pályára és ezeken 4 gólt és 4 gólpasszt osztott ki. Ám vegyük figyelembe, hogy ebből kettő a Galata elleni kiütéshez fűződik, a bajnokságban nem potyogtatja a gólokat a francia nyolc meccs és mindössze két gólt szerzett. 

Őszi Ádám 

Dani Alves intő üzenete Diego Costa számára

Dani Alves az FC Barcelona brazil válogatott csatára egy igen forgalmas kommunikációs sztrádát, a sajtót választotta azon célból, hogy üzenjen honfitársának Diego Costának. A tét a brazil, illetve a spanyol címeres mez. 

Mint köztudott, a Spanyol Labdarúgó Szövetség szerezné, hogy Diego Costa az Atletico Madrid támadója a továbbiakban a spanyol válogatottat szolgálja. Ez  lehetséges, ugyanis Costa eddig csak két barátságos meccsen húzta magára a Selecao mezét, így még tétmeccsen nem szerepelt a csapatban. A spanyolok már a FIFA elé tornázták az ügyet és a hírek szerint már csak a papírmunka van hátra, azonban Alves még tett egy utolsó kísérletet és arra kérte az AS-en keresztül honfitársát, még egyszer gondoljon át mindent. A katalánok védője számára nem ismeretlen a dolog, ugyanis korábban őt is honsították volna, ő azonban döntött és hazályát választotta.

"Arra kérném Diego Costát, hogy hideg fejjel hozzon döntést, mert a brazil válogatottban is fontos játékos lehetne. Nem véletlenül vezeti a La Liga góllövőlistáját. Ezek a döntések nagyon személyesek, és akármilyen döntést is hoz Diego Costa, tiszteletben kell tartani. De ismétlem, azt javaslom neki, hogy hideg fejjel hozza meg a döntést, amely után már nem tud visszakozni. Nem beszéltem vele, mert nem akarom megzavarni. Diego tudja, mi a legjobb a számára. - mondta Alves az AS-enk, majd hozzátette - "Én magam is keresztülmentem ezen 2006-ban, amikor még a Sevillánál voltam, de a saját országom mellett döntöttem."

Őszi Ádám

Életmentő műtét, amputálni kellett Akeem Adams bal lábát

Továbbra is küzdenek az orvosok Akeem Adems életért. Mint ismeretes a trinidadi labdarúgó pár nappal az Újpest elleni derbit követően kapott súlyos szívrohamot otthonában. Az orvosok azóta is küzdenek az életéért. Az éjszaka folyamán újabb életmentő műtétet kellett végrehajtani, amputálni kellett a labdarúgó bal lábát. 

A fradi.hu hivatalos tájékoztatásában a következő szerepel - "Akeem Adams, a Ferencvárosi Torna Club 22 éves játékosán az éjszaka folyamán életmentő műtétet hajtottak végre. amelynek során a bal alsó végtag amputációjára került sor. A végtagizomzat elhalása a másfél héttel ezelőtti súlyos szívinfarktus és keringés összeomlás szövődményeként alakult ki. A műtét a közvetlen életveszély elhárítását szolgálta. A műtét sikerült, Akeem Adams keringése stabil, de állapota továbbra is súlyos, életveszélyes." 

A FociClub.hu szerkesztősége és olvasói nevében kíván jobbulást, de úgy gondoljuk, az egész magyar futballtársadalom nevében mondhatjuk ezt. Veled vagyunk Akeem! Kitartás!

Őszi Ádám