2014. március 16., vasárnap

FootGolf: Bronzéremmel mutatkozott be a Fradi

Sikeresen lezajlott a Footgolf Országos Bajnokság (FOB) 2014-es első fordulója a Magyar Golf Clubban Kisorosziban. A helyszínre érkező játékosokat napsütés fogadta, ám ahogyan rajtoltak el a csapatok, az időjárás úgy romlott, s nem vette kegyeibe a sportág szerelmeseit. Zord időjárási körülmények, viharos szél kísérte végig a versenyt, míg a mezőny második fele jól el is ázott. A felnőtteknél Lengyel Béla, a senioroknál Korolovszki György, a junioroknál pedig Kiss Roland gyűjtötte be az aranyérmet és ezzel a maximális pontszámot. Emellett pedig színre lépett az újonnan megalakult bombaerős kerettel bíró FTC FootGolf csapata, melynek tagjai remekül szerepeltek. 

Külön öröm, hogy az I. Coca-Cola versenyt rekordlétszámú indulóval rendezték meg, szám szerint 89 sportbarát állt az egyes rajtkőhöz és vitte végig a 18 lyukból álló gyönyörű pályát. Az első helyen holtverseny alakult ki a felnőtteknél, Lengyel Béla és Becsei András egyaránt 77 rúgással abszolválta a pályát, ám a 9-6-3-1 szabály alapján előbbi nyert. A dobogó harmadik fokára az FTC FootGolf játékosa Bogár Krisztián állhatott 81 lövéssel. Senior kategóriában Korolovszki György 86 rúgással lett aranyérmes, mögötte Ivánkovics Zoltán (90) és Dombay Zsolt (92) rúgással zárt a dobogón. A junioroknál Kiss Roland (88), Czika Bojta (99) és Juhász Donát (100) végzett az első három helyen. 

Nem csupán magyarok vettek részt a jeles eseményen, érkeztek Belgiumból, Horvátországból és Szlovákiából is játékosok. A külföldiek közül a legjobb eredményt a FootGolf Belgium csapatának játékosa David Aerts érte el 85 rúgással.

A helyszínen ott volt a FociClub.hu is, ha pedig már ott voltunk, akkor beneveztünk a bajnokságra, szerettük volna testközelből megtapasztalni, milyen is ez a sportág. A csapat jól szerepelt Ősz Nándor (93), Rózsa János (94), Őszi Ádám (95), míg Kőszegi József (99) rúgásból teljesítette a pályát.

Külön ki kell emeljük az FTC FootGolf remek szereplését, a csapat tagjai a 3., 4., és 6. helyet is elhozták, ezzel értékes pontokat szerezve a folytatást illetően.

Abszolút kategória / FOB . Coca-Cola forduló
1. Lengyel Béla 77 
2. Becsei András (Milan Footgolf) 77
3. Bogár krisztián (FTC Footgolf) 81
4. Németh Péter (FTC Footgolf) 84
5. David Aerts (Footgolf Belgium) 85
6. Varga Gábor (FTC Footgolf) 86
7. Korolovszky György 86
8. Kövecses László 87
9. Zsók Richárd (Rowers SC) 88
10. Kiss Roland (SZTK Footgolf) 88

Őszi Ádám