2015. március 19., csütörtök

Európa Liga: A továbbjutás reményében - előzetes

Kontinensünk második számú kupasorozata a nyolcaddöntők visszavágójához érkezett, s az odavágók tükrében kijelenthetjük, hogy egyetlen egy párharc sem dőlt még el, minden csapatnak megvan az esélye a legjobb nyolcba kerülésre. A legrosszabb helyzetben kétség kívül a Villareal van, ám még őket se írjuk le, igaz ott nagyon nagy bravúr kellene a vendégeknek... 

Nincsen könnyű helyzetben Dzsudzsák Balázs csapata a Dinamo Moszkva, mely Nápolyban két gólos hátrányt szedett össze, ám az idegenben jegyzett gól még sokat számíthat. Ugyan ebben a cipőben jár az Inter is, mely a Wolfsburgot "vendégeli" meg a San Siro gyepén.

A legrosszabb helyzetben kétségtelenül a Villareal van, mely hazai pályán kapott ki 3-1-re, ezen eredmény tükrében pedig nagyon nagy bravúrra lenne szükség. A helyzet ugyan az, mint hét közben az AS Monaco és az Arsenal összecsapásán.

Egyetlen Premier League csapat maradt talpon a nemzetközi kupaporondon, hiszen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Chelsea és az Arsenal után a Manchester City is elvérzett. A legerősebbnek titulált ligát immáron csak az Everton képviseli, melynek Kievben kellene megőrizni egy gólos előnyét, mely lássuk ne nem lesz könnyű feladat.

A Dnipro az Ajax vendége lesz, s az ukránok mellett szól, hogy a holland klub az odavágón nem tudott gólt szerezni idegenben. Amennyiben a Dnipro beveszi az amszterdamiak kapuját, a hazaiaknak hárommal kellene reagálniuk.

A Zenit magabiztosan érkezhet Torinóba, ám nem mehet biztosra, amennyiben belealszanak a meccsbe, ráülnek előnyükre, könnyen meglehet a baj. Ám egy orosz gól minden bizonnyal a párharc végét jelentené, hiszen akkor a Torinónak néggyel kellene reagálni...

Végezetül pedig a Besiktas, mely a Club Brugge otthonában egy gólos hátrányt szedett össze, ám van idegenben lőtt gólja, mely nagyon fontos. A török pokol  a Liverpool számára túl melegnek bizonyult az előző körben, meglátjuk, a belgák mennyire bírják a melege.!

18:00 Dinamo Moszkva - Napoli (Digi Sport 1)
A párharc állása: 1-3
19:00 Dinamo Kiev - Everton 
A párharc állása:1-2
19:00 AS Roma - Fiorentina (Digi Sport 2)
A párharc állása: 1-1
21:05 Ajax - Dnipro
A párharc állása: 0-1
21:05 Torino - Zenit Szentpétervár (Digi Sport 2)
A párharc állása: 0-2
21:05 Inter - Wolfsburg (Story 4)
A párharc állása: 1-3
21:05 Sevilla - Villarreal (Digi Sport 1)
A párharc állása: 3-1
21:05 Besiktas - Club Brugge
A párharc állása: 1-2

Őszi Ádám