2015. május 10., vasárnap

MLS: Dempsey duplája pontot sem ért a Soundersnek...

Újfent szép zakót mértek a Philodelphia csapatára, ezúttal a Whitecaps volt a "szabó". A kanadai csapat ezel konferenciája élére állt, míg Németh Krisztián csapata a Sporting Kansas a DC otthonából csent el pontot. Az éjszaka leglátványosabb meccse a Crew otthonában játszódott, Kamara és Dempsey gólpárbajába Higuain "rondított" bele, ezzel otthon tartva az összes bajnoki pontot. 

Vancouver Whitecaps - Philadelphia 3-0 (2-0)
G: Morales (32.), Rivero (44.), Mattocks (81.) ill. -

Tovább tart a Philodelphia rossz sorozata, ráadásul a védelemmel is hatalmas gondok vannak, a csapat magasan a legtöbb gólt kapta a ligában, 11 mérkőzés alatt 21 szer rezgett a háló Sylvestre mögött a mostani hármat is beleszámítva. Bár mezőnyben nem maradt alul a vendég együttes, a Whitecaps védő harmadába érve elhaltak a támadások, míg a hazaiak sokkalta könnyedebben alakítottak ki lehetőségeket. A gólok sorát Morales nyitotta a 32. percben, majd a félidő előtt Rivero duplázta meg a kanadai csapat előnyét. A 78. perctől emberhátrányban játszottak a vendégek, Marquez került a kiállítás sorsára, majd három minutummal később Mattocks is betalált, ezzel kialakítva a végeredményt. Győzelmével a Whitecaps újfent konferencia elsővé lépett elő, míg a Philodelphia utolsó előtti a másik csoportban.

D.C. United - Sporting Kansas 1-1 (1-1)
G: Arrieta (42.) ill. Dwyer (45.)

Németh Krisztián ezúttal csak a cserepadon kapott helyet a Sporting együttesében. A találkozó első nagy lehetősége a vendég csapat neve mellé került, a 19. percben a felsőléc rezgett, a kipattanót követően pedig a hazai védők sikeresen tisztáztak. Szűk fél óra után aztán Hamid mentette meg a DC-t a góltól, egy az ötös sarkáról érkező löketet ütött szögletre. A vezetést aztán a hazai csapat szerezte meg a 42. percben, ekkor Arrieta számára készítettek le, aki higgadtan pöckölt közelről a kapuba Melia mellett. Sokáig azonban nem örülhetett a hazai publikum, még az első félidő lefújása előtt jött az egyenlítés a Sporting. Egy szélről bepréselt lapos labdára Dwyer érkezett remekül, s kicsit maga alól fű alatt lőtt a kapuba. A fordulást követően az 51. percben aztán a United tartott tűzijátékot Melia kapuja előtt, ám a labda végül a felső kapufa fölött hagyta el a játékteret. A 62. percben aztán rezget a háló, ám a játékvezető les gyanánt annullálta a Sporting második találatát. A 71. percben Németh Krisztián is megérkezett a meccsbe, a gólszerző Dwyert váltotta. Több gól nem született, a Sporting fontos pontot lopott idegenből.

Columbus Crew - Seattle Sounders 3-2 (1-1)
G: Kamara (10., 58.), Higuain (49.) ill. Dempsey (24., 75.)

A Crew elcsípte a Sounderst, avagy Kamara felvette a kesztyűt és tartja a lépést a Seattle ászával Dempsey-vel. A hazai csapat nem puhatolózott, egyből nekidurálta magát ellenfelének, felvállalva egy igen nyílt sisakos támadójátékot. A 10. percben Kamara fejjel vette be Frei kapuját és máris 1-0 állt az eredményjelzőn. Hat minutummal később aztán a túloldalon is a hálóba került a labda, ám a Martinson megpattanó játékszer lesen találta a nigériai támadót, így a gól érvénytelen volt. A 24. percben aztán Dempsey eresztett el egy löketet 19-ről, a lecsapódó löket pedig a kapufa érintésével kúszott a hálóba. A fordulást követően Higuain is feliratkozott a góllövők közé, egy keresztbeívelgetést követően gondolt egyet, bevezette a labdát, majd gyönyörűen lőtte ki a bal alsót. Az 58. percben aztán már tényleg bajban voltak a vendégek, Kamara duplájával már 3-1 állt az eredményjelzőn. Negyed órával a vége előtt aztán Dempsey szorossá tette a meccset, ám az újabb Sounder gól elmaradt, így öt gólos meccsen a Crew otthon tartotta a három bajnoki pontot. Kamara és Dempsey pedig kéz a kézben 7 találattal vezeti a góllövőlistát.

A hét eddigi eredményei:
Houston Dynamo - San Jose Earthquakes 0-1
Real Salt Lake - L. A. Galaxy 0-0
Orlando City - New England 2-2 
Chicago Fire - Real Salt Lake 1-2
Montreal Impact - Portland Timbers 1-2
FC Dallas - L. A. Galaxy 2-1

A folytatásban:
máj. 10. 23:00  Toronto FC - Houston Dynamo  (Eurosport)
máj. 11. 01:00  New York Red Bulls - New York City (Eurosport)

A góllövőlista élmezőnye:
1. Dempsey (Seattle Sounders), Kamara (Columbus Crew)  7 gól
3. Martins (Seattle Sounders), Rivero (Vancouver Whitecaps)  6 gól
5. Barnes (Houston Dynamo), Wondolowski (San Jose Earthquakes), Perez (FC Dallas) – 5 gól
8. Altidore (Toronto FC), Castillo (FC Dallas), Giovinco (Toronto FC), G. Torres (Colorado Rapids), C. Davies (New England Revolution) – 4 gól

Végezetül pedig a bajnoki tabella:


Őszi Ádám