2015. január 15., csütörtök

Átigazolásfigyelő: A Schalke beleköphet a Dortmund levesébe!

Nemrégiben beszámoltunk róla, hogy Jürgen Klopp a Borussia Dortmund vezetőedzője megtalálta azt a játékost, akit szívesen foglalkoztatna csatár poszton. Pechjére úgy fest, hogy a nagy rivális Schalke is kivetné a hálóját a gólfelelősre. Indulhat a licitháború!? 

A kiszemelt nem más, mint a Swansea francia válogatott labdarúgója Bafétimbi Gomis. A 29 esztendős labdarúgó számára a Premier League világa egyelőre nem jött be, 21 mérkőzésen mindössze 4 gólt szerzett, így korábbi önmagához képest igen szerényen muzsikál. A potenciált azonban mind Jürgen Klopp, mind pedig Roberto di Matteo látja benne. A két klub a walesiek malmára hajthatja a vizet, kérdés, hogyha hivatalos ajánlatokig jutnak, ki meddig hajlandó elmenni.

Ami a piaci viszonylatokat illeti, a transfermarkt.de 10 millió euróra taksálja Gomis játékjogának árát, a Swansea pedig jól bebiztosította magát, ugyanis a felek közti kontraktus egy 2018-ig szól.

Őszi Ádám

Francia válogatott csatár Dortmundban (!?) - sajtóhír

A Daily Mail információi szerint szerint megvan Jürgen Klopp kiszemeltje csatár poszton. A BVB még mindig Roberto Lewandowski utódját keresi, ugyanis Immobile és Ramos szerződtetése ha nem is fulladt kudarcba, de gólparádéba sem torkollott. A befutó az egykori Lyon klasszis Bafétimbi Gomis lehet. 

A 29 esztendős francia válogatott támadó a nyáron hagyta el Lyont, hogy kipróbálja magát a Premier League világában. A választás a walesi Swansea Cityre jutott, ám Gomis eddig nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ugyanis 21 mérkőzésen mindössze 4 alkalommal volt eredményes.

Azt azonban mindenki, tudja, hogy sokkalta nagyobb potenciál rejlik a Gomisban, aki legutóbbi három franciaországi szezonjában egyaránt 20 gól felett teljesített.

A Swansea nem zárkózik el Gomis eladásától, így jó ajánlat esetén a Dortmund megszerezheti a franciát, akinek piaci árát a transfermarkt.de 10 millió euróra taksálja. Ami a felek közötti kontraktust illeti, az istráng a walesi csapat kezében, a szerződésre 2018 van kanyarítva.

Őszi Ádám

Francia reménységet igazolhat a Lyon - sajtóhír

Úgy hírlik, hogy a Lyon csapatában köthet ki Maxwel Cornet a Metz fiatal támadója. A sokak által figyelt utánpótlás-válogatott labdarúgó napokon belül aláírhatja új szerződését. 

Maxwel Cornet neve bizonyára sokak számára ismeretlenül cseng, a francia futball kedvelői azonban tudhatják kiről van szól hiszen hatalmas reménységként kezelik a 18 esztendős támadót, aki a Metz saját nevelésű játékosa. 

Az elmúlt időszakban a Lyon mellett négy Premier League klub révén is felmerült a neve, a francia játékosokat előszeretettel alkalmazó Newcastle United mellett a Queens Park Rangers, Crystal Palace, Stoke City trió is figyeli Cornet munkásságát, akinek megszerzése most nagy fegyvertény lehet, ugyanis a szerződése a nyáron lejár, így ha pénzt szeretne látni saját nevelésű játékosa után a Metz, akkor most kell lépni.

Ami a piaci értékeket illeti, a német transfermark.de 1 millióra taksálja az ifjú titán játékjogának értékét, a hírek szerint pedig a Lyon egy 400 ezer eurós ajánlattal válhat befutóvá.

Őszi Ádám

FA-Kupa: Íme a legjobb 32 mezőnye és a párosítások

Kedden és szerdán lejátszották az Angol FA-Kupa 3. fordulójának újrajátszásait, így kialakult a legjobb 32 mezőnye. A sorsolást már korábban megejtették, íme a hivatalos párosítások. 

A mezőnyt 15 Premier League csapat alkotja, öten már kiestek, míg a legalacsonyabb osztályt, mely jelen esetben a negyedik liga a Cambridge United képviseli, melynek ellenfele a Manchester United lesz. A sorsolás kiemelés nélkül zajlik, így bárki bárkivel összetalálkozhat. Élvonalbéli párharc ezúttal is lesz. a Tottenham hazai környezetben fogadhatja a Leicester csapatát, illetve a Southampton a Crystal Palace legyőzésével harcolhatja ki a nyolcaddöntőbe jutást, vagy fordítva. 

Ami a nagyágyúkat illeti, a Manchester City az Etihadban fogadhatja a Middlesbrough, míg a Liverpool az Anfielden a Bogdán Ádámmal felálló Boltont. Szintén hazai környezetben lesz a Chelsea, mely a harmadik ligás Bradfordot kapta. Idegenbe kényszerült az Arsenal, mely a Brighton & Hove Albion vendége lesz.

Az FA-kupa 4. fordulójának párosításai:
Manchester City–Middlesbrough (II.)
Bristol City (III.)–West Ham
Sunderland–Fulham (II.)
Rochdale (III.)–Stoke City
Brighton & Hove Albion (II.)–Arsenal
Tottenham–Leicester City
Liverpool–Bolton Wanderers (II.)
Cardiff City (II.)–Reading (II.)
Aston Villa–Bournemouth (II.)
Birmingham City (II.)–West Bromwich Albion
Preston North End (III.)–Sheffield United (III.)
Derby County (II.)–Chesterfield (III.)
Chelsea–Bradford (III.)
Blackburn Rovers (II.)–Swansea City
Cambridge United (IV.)–Manchester United
Southampton–Crystal Palace

A 4. forduló mérkőzéseit január 23-26. között rendezik.

Őszi Ádám