2012. október 3., szerda

BL C-csoport: Hibátlan Málaga, nagy gondban lévő Zenit

Azt már korábban megtudtuk, hogy az AC Milan egy öngólnak köszönhetően nyerni tudott a Zenit otthonában 3-2 arányban és ideiglenesen átvette a csoportban a vezetést. Az esti mérkőzésen a Málaga csapata látogatott Juhász Rolandékhoz, és csak úgy mint az első fordulóban most is parádéztak és visszavették helyüket a csoport élén. 

Az élső félidő kiegyenlített játékot hozott, mindkét fél próbálkozott, de kaput találó lövései inkább a vendég spanyol együttesnek voltak. A gól a legjobbkor jött számukra, a hazaiak viszont bosszúsak lehettek, hogy nem tudták kihúzni a félidőt, Eliseu talált a hálóba a 45. percben, így vendég vezetéssel vonultak a csapatok az öltözőbe. megemlítendő, hogy Juhász Roland nem kezdett az Anderlechtben és sajnos csereként sem kapott lehetőséget a bizonyításra.

A második játékrész két találatot rejtegetett a szurkolók számára, ám a hazai drukkerek nem örülhettek, mind két találatot a Málaga szerezte. Előbb az 56. percben Sanchez növelte kettőre az előnyt büntetőből, majd pedig a 63. percben Eliseu tette fel a pontot a mérkőzésre második találatával. Ezt követően a játék színvonala jelentősen visszaesett, némileg érthetően, hiszen a hazaiak bele törődtek a vereségbe, a vendégeknek pedig tökéletes volt az eredmény. 

Anderlecht-Málaga 0-3 (0-1)
Gólszerzők: Eliseu (45+1., 64.), Joaquin (56. – 11-esből)

Korábban: Zenit-AC Milan 2-3

Így két fordulót követően elmondható, hogy az újonc Málaga remek rajtot vett, a klub nyáron még a csőd szélén volt és most sem biztos az anyagi helyzete, annál inkább a helye a csoport élén hat lőtt és nulla kapott góllal. Az AC Milan ezzel a győzelemmel nagy lépést tett a továbbjutás felé, ám még sok forduló van hátra, a Zenit helyzete nagyon nehéz.

Szerző: Őszi Ádám

Barca: Puyolra két hónap kényszerpihenő vár, gondok a katalánok védelmében az El Clasico előtt

Mint arról tegnap már több ízben is beszámoltunk Puyol a katalán csapat veterán védője súlyos sérülést szenvedett a Benfica elleni visszatérő mérkőzésén. A 34 esztendős védőre mostanság igen csak rájár a rúd, mondhatni ő sem lesz fiatalabb, a teste folyamatosan jelez, hogy ez már nem működik úgy mint régen.  

Előbb lemaradt az EB-ről térdműtéte miatt, majd a szezont is pechesen kezdte, előbb járomcsonttörés miatt volt kénytelen pihenni, majd pedig a keresztszalagjával akadtak problémák. A tegnap esti volt szezon béli harmadik sérülése, ám ez most hosszabb időt vesz igénybe, két hónapig nem számíthat rá a Barca mestere. 
Aki nem tudná, Puyol szerencsétlenül ért földet egy szituációt követően és a kezére esett, mely teljes mértékben a teste alá fordult és kificamodott. Azonnal a Lisszaboni kórházba szállították, majd a vizsgálatokat követően úgy döntöttek a védő hazatérhet a csapattal, ám a landolást követően a barcelonai kórházban kellett töltenie az éjszakát megfigyelésen. Az orvosok a mai nap folyamán még vizsgálták a védő kezét, orvosi beavatkozásra talán nem lesz szükség, de erről pontos információkat még nem kaptunk.

Reggel a védő Twitter oldalán a következő kiírást tette közzé -  "Jó napot mindenkinek, a nap mindig újra kisüt, köszönöm az üzeneteket!"

Van viszont miért aggódni a katalánok mesterének, hiszen nyakukon az El Clasico és egy egészséges középhátvédje sincs az együttesnek. Pique és Puyol sérült, így a vészmegoldásként már egész rutinosnak mondható Mascherano és a kevésbé rutinos Song alkothatja szombaton a védő duót középen. Ez könnyen előfordulhat, hogy a Real malmára hajtja a vizet.

Puyolnak ezúton kívánunk jobbulást és mielőbbi visszatérést!

Szerző: Őszi Ádám

BL C-csoport: Csak úgy mint a Szpartak, a Zent is öt gólos meccsen bukott el, sínre került a Milan, ami a BL-t illeti...

Tegnap a Szpartak Moszkva együttese hazai pályán szenvedett vereséget a Celtic csapatától, a zenit hívei nagyon bíztak benne, hogy csapatuk jobban szerepel majd, mint honi riválisuk. A mérkőzés nagyon nem a Zenit kénye-kedve szerint alakult, de sikerült visszahozni a "sírból" a meccset, ám a szerencse nem állt melléjük, így dettó úgy jártak mint a Szpartak...

A találkozó nem kezdődött túl jól a Zenit szempontjából, hiszen a vendég együttes hamar két gólos előnyre tett szert. Az első találatot Emanuelson szerezte a 13. percben és a gól olyannyira megzavart a házigazdát, hogy nem tudta rendezni sorait és három perccel később El Shaarawy kettőre növelte a Milan előnyét. Az eredmény a zenit játékosait és szurkolóit is sokkolta, percekig néma döbbenet lett úrrá a stadionban, aztán kezdett magára találni a hazai együttes, de egy két gólos hátrányt nem könnyű ledolgozni. Próbálkoztak, lőttek kapura, hiszen abból lesz a gól, ha dédelgetik a labdát az csak az olaszok malmára hajtja a vizet. A szépítő találat a lehető legjobbkor érkezett, Hulk az első félidő hosszabbításában talált a hálóba ezzel felélesztve a reményeket. 

A második játékrészt úgy kezdte a Zenit, ahogyan befejezte, négy perc alatt meg is lett az eredménye. Most sem maradt ki Hulk, aki a gólpasszt jegyezte, a találatot pedig Shirokov és ezzel 2-2-re mentette a mérkőzést a Zenit és kezdődhetett minden elölről. A hazaiak mindent megpróbáltak a vezetés megszerzésének érdekében, de nem akart jönni az újabb találat, míg nem a 75. percben a hazaiak játékosa Hubocan örvendeztette meg a szurkolókat. Nem a saját szurkolóit, hanem a Milan szimpatizánsait, a játékos peches öngóljával ismét a milánói együttesnél volt az előny. Ezt követően már egyik csapat sem talált sem a saját, sem pedig az ellenfele kapujába, így óriási fegyvertényt végrehajtva a Milan megszerezte a három pontot és ideiglenesen átvette a csoport vezetését. Ami a Zenit BL szereplését illeti a két meccsen kapott hat gól és nulla pont önmagáért beszél, innentől nagyon nehéz dolguk lesz, ha tovább szeretnének jutni.

Zenit (orosz)–Milan (olasz) 2–3
Gólszerző: Hulk (45.), Sirokov (48.), ill. Emanuelson (13.), El Shaarawy (16.), Hubocan (75. – öngól)

Szerző: Őszi Ádám

C-csoport: Rangadó az orosz hidegben, három pontért utazik a Málaga Belgiumba

A mai napon folytatódik a Bajnokok Ligája, azon belül is a második forduló második játéknapja. Az AC-Milan együttese komoly feladat előtt áll, a Zenit vendégeként kellene megszerezniük a három pontot, míg a Málaga szeretné megőrizni csoportelsősségét, minden bizonnyal a három ponttal lennének elégedettek a belgiumi kiruccanást követően. 

Bevallom és röstellem, elfelejtettem, hogy 18:00-kor kezdődik az AC Milan vendégszereplése Szentpéterváron, de azért pár szót ejtünk a találkozóról. A mérkőzés esélyesének nem az olasz csapat számít, mely nagyon rosszul kezdte a szezont, a bajnokságban egy győzelem, egy döntetlen és három vereség a mérlegük, míg a BL-ben egy szerény hazai 0-0-val kezdtek az Anderlecht csapatával. A Zenit sem mondhatni, hogy tündököl, a sztárigazolásokat követően (Hulk, Witsel) csapaton bellüli feszültség alakult ki, sorra jöttek a vereségek és a döntetlenek a bajnokságban, a csapat 10 fordulót követően csak az 5. pozíciót foglalja el. A BL-ben nagy meglepetésre 3-0-ra kikaptak az újonc Málaga otthonában és ez az eredmény az orosz csapatra nézve volt kecsegtető. Nehéz megmondani hogyan alakul a találkozó, igazi három esélyes derbinek számít, melyen azért a hazai csapat az esélyesebb

Zenit Szentpétervár - AC Milan 18:00

A csoport másik mérkőzésén a remekül rajtoló Málaga együttese látogat a Juhász Rolandot mostanában padoztató Anderlecht otthonába. A spanyol együttes a remek BL rajt mellett a bajnokságban is kiválóan muzsikál eddig, hat mérkőzést követően veretlenek és a harmadik helyen állnak a tabellán. Az Anderlecht egy bravúr kategóriába sorolható milánói döntetlennel nyitott  ám aki látta azt a meccset az tudhatja, hogy akár a győzelmet is megszerethette volna a belga csapat. A bajnokságban megy a szekér, mondhatjuk így is, hiszen 9kilenc forduló elteltével veretlenek, viszont megnyerni csak öt mérkőzést tudtak, így a tabella második ezüstérmet érő helyén tanyáznak jelenleg. A mérkőzés esélyesének a Málaga csapatát tartják, de majd este meglátjuk hogyan alakulnak a dolgok.

Anderlecht-Málaga 20:45

Szerző: Őszi Ádám