2013. április 23., kedd

La Liga és a pokol tüze, avagy ádáz harc a kiesés ellen! - helyzetkép

Hétfőn a Celta Vigo-Zaragoza hatpontos rangadó zárta a spanyol bajnokság 32. fordulóját, ez pedig azt jelenti, hogy immáron csak hat forduló van vissza, a kiesési harc pedig ördögi formát ölt. A pokol tüzeként is aposztrofálható második liga kapuja a szezon végén felemészt három csapatot, ám hogy melyik lesz az a három még nagyon nehéz lenne megmondani. 

A hat forduló alatt 16 pontot lehet szerezni, ha egy csapat minden meccsét megnyeri, így még egy jó hajrával bárki bennmaradhat. nézzük hogyan fest az alsóház és mely csapatokat érint a kiesés szele, illetve ki milyen formát mutat az utóbbi időben.

11.Sevilla321261448-4642
12.Levante321171435-5140
13.Valladolid321091341-4539
14.Athletic Bilbao321061635-5736
15.Osasuna32881626-3632
16.Deportivo La Coruna32791643-6430
17.Granada32781728-5129
18.Mallorca32771834-6428
19.Celta Vigo32761931-4727
20.Zaragoza32761929-5127
A tabellát megfigyelve elmondhatjuk, hogy igazán nagy gondban a 15. helytől lefelé vannak az együttesek, hiszen az Osasuna és a legutolsó pozíciót elfoglaló Zaragoza között csupán 5 pont különbség van. Az Atletic Bilbao viszonylagosan már biztonságban érezheti magát, de soha nem szabad lebecsülni az előnyt! Nézzük tehát akkor mely csapatok milyen formát mutatnak és ki ellen játsszanak majd utolsó hat meccsükön.

15. Osasuna: Vadócz Krisztián korábbi csapata az elmúlt öt fordulóban egy győzelmet, egy döntetlent és három vereséget tud felmutatni, tehát 4 megszerzett pontot. A támadójáték nem valami fényes, három rúgott gól mindössze, viszont a védekezés nem rossz, csupán hat gólt kaptak és ez a többi csapathoz képest egész jó.

Akivel játszik még: 
Rayo Vallecano (i), Valencia (i), Getafe (o), Granada (i), Sevilla (o), Real Madrid (i)

Ők vannak a legjobb pozícióban, de ez kellhet is, hiszen a hat meccsből csupán kettőt játszanak otthon, a Granada elleni meccs idegenben nagyon fontos lesz.

16. Deportivo La Coruna: Öt fordulóval ezelőtt még liga utolsó volt  a klub, mely újoncként szerepel idén. Viszont valami nagyon összeállt, hiszen négy győzelem és egy döntetlen a mérlegük. Ha csak az utolsó öt fordulót vesszük figyelemben ez a harmadik legjobb mérleg a La ligában. A 14 lőtt gól önmagáért beszél, na meg a megszerzett 13 pont, melynek köszönhetően eljöttek a kiesést jelent helyekről. Így kell hajrázni!

Akivel játszik még: 
Betis (i), Atletico Madrid (o), Valladolid (i), Espanyol (o), Málaga (i), Real Sociedad (o)

Nem semmi sorsolás és meccsek, ám a jelenlegi formát figyelembe véve, az ellenfelek is retteghetnek.

17. Granada: Nem tudtak nyerni az utóbbi öt meccsen, döntetlenre is csupán a Levante és a Valladolid ellen futotta, ez pedig nem több mint 2 pont. A 3 lőtt gól mellett a védekezés katasztrofálisnak mondható, hiszen 14 gólt kaptak. Nagyon össze kell kapnia magát a csapatnak, mert ennek így rossz vége lehet.

Akivel játszik még:
Espanyol (i), Málaga (o), Real Sociedad (i), Osasuna (o), Valencia (i), Getafe (o)

Nagyon nehéz meccsek vannak hátra. A Málaga, Sociedad, Valencia trió a a BL és EL indulásért küzd, sok jóra nem számíthat a Granada, számukra az Osasuna elleni meccs az élet halál harcnak mondható lesz.

18. Mallorca: Egy győzelem és egy döntetlen mellett három vereség a mérleg, ám meg kell jegyezni, hogy a Barcelona és a Real Madrid is az ellenfelek közt volt az utóbbi öt fordulóban. Mindkét csapat öt gólt rámolt a kapujukba, de utóbbi két meccsükön jött négy pont, mely nagyon sokat jelent. Főleg a Celta Vigo elleni egy gólos győzelem. A csapat jelenleg kieső helyen áll!

Akivel játszik még: 
Zaragoza (i), Levante (o), Atletic Bilbao (i), Betis (o), Atletico Madrid (i), Valladolid (o)

A hétvégi idegen béli Zaragoza elleni meccs nagyon fontos, nem lesz könnyű dolga a Mallorca együttesének a bennmaradásért vívott harcban.

19. Celta Vigo: Érzi a csapat a tétet és meccsről meccsre ennek megfelelően küzd, ám az eredmény nem mindig egyenes irányú a pályán mutatott akarattal. Elég ha azt mondjuk, hogy 2-2-es döntetlennel pontot csíptek a Barcelonálól, illetve tegnapi Zaragoza elleni győzelmükkel immáron nem ők a liga utolsók.

Akivel játszik még: 
Levante (i), Atletic Bilbao (o), Atletico Madrid (o), Betis (i), Valladolid (i), Espanyol (o)

Nincsen könnyű helyzetben a Celta , kiesés ellen vívó csapattal már nem játsszanak, annál inkább BL és EL helyért csatázó együttessel.

20. Zaragoza: Nehéz mit mondani! Az utóbbi öt meccset nézve egy pont jutott a csapatnak, az azonban a Real Madrid ellen. Ezt leszámítva kiesési rangadók sorát bukta el a csapat és esetükben meg kell jegyezni, hogy immáron több mint 15 meccse nem tudtak nyerni. Középcsapatként fordultak, most azonban utolsók és nem igazán látni a kiutat. Pintér Ádám csapata a La Liga egyik potenciális kiesőjelöltje lett.

Akivel játszik még: 
Mallorca (o), Rayo Vallecano (o), Levante (i), Atletic Bilbao (o), Betis (i), Atletico Madrid (o)

A Mallorca elleni hétvégi derbi akár sorsdöntő is lehet. Nem könnyű a csapat sorsolása, nagy szerencse, hogy otthon fogadják a Mallorca együttesét.

Őszi Ádám

Kiesési rangadót vesztett a Zaragoza, mely immáron több mint 15 meccse nyeretlen és ligautolsó – videó


A La Liga 32. fordulójának zárómérkőzése egy igazi hat pontos kiesési rangadót tartogatott hétfő este a nézők számára, melyen az utolsó Celta Vigo fogadta az utolsó előtti helyen álló Zaragoza csapatát. 

A Pintér Ádámot végig a soraiban tudó vendég együttes már arra sem emlékszik, hogy milyen lehet a győzelem íze, hiszen lassan egy fél szezon óta nem nyertek bajnoki mérkőzést és ennek köszönhetően fordulóról fordulóra utolérte őket a mezőny és a kiesésért küzdő csapatok. A 26. percben úgy tűnt, hogy végre talán alakul valami, hiszen Sapunaru révén megvolt a vezetés, de sokáig nem kellett örülni, a 37. minutumban López egalizálta az állást. A második félidő rendes játékideje nem, azonban a hosszabbítás hozott gólt, méghozzá egy hazai találatot. A gólszerző nem más olt, mint Bermejo, aki ezzel nagyon de nagyon fontos három bajnoki pontot gyűjtött be, mely igazából ebben a szakaszban mondhatni hatnak is megfelel.

A győzelmével elmozdult az utolsó helyről a Celta, míg Pintér Ádám csapata immáron utolsó helyen áll a La Ligában. Nagyon kiélezett végjáték várható, a hátralévő hat fordulóban, hiszen nem egy és nem kettő csapat harcol a bennmaradásért.

Celta Vigo – Real Zaragoza: 2-1
Gólszerzők: A. López 37., Bermejo 92., ill. Sapunaru 26.

Őszi Ádám

Van Persie:" Oly sokat vártam az első címre..."

Szokták mondani, hogy a türelem rózsát terem, nos ez az Arsenal csapatánál nem igaz mostanság, ezért is váltott klubot a szezon elején Robin Van Persie, aki a Manchester United együttesét választotta. Hogy jól tette-e? Úgy gondoljuk igen, hiszen a támadó nagyon boldog és nyilatkozatából árad az öröm és a felszabadultság. 

Tegnap este az ő mesterhármasával intézte ez a United az Aston Villa csapatát az Old Traffordon és ezzel behozhatatlan előnyre tett szert a manchesteri klub. Ez pedig a MU 20. bajnoki címét jelentette!


"Oly sokat vártam az első címre. Ez egy nagyszerű érzés. Fantasztikus csapatunk van fantasztikus játékosokkal" - nyilatkozta a holland gólvágó Van Persie.

"Ez a bajnokság mindenkié, a stábé, a menedzseré, a játékosoké. A 20. bajnoki címünket szereztük, megérdemeltük."

"Ha nyerünk, nem számít, ki talál be, és mi most nyertünk. Nagyszerű volt ilyen hamar gólt szerezni, és ez egy remek győzelem a futball egy fantasztikus napján. A második találat az egyik legjobb volt, amit valaha szereztem."

Őszi Ádám

Messi: "a Bayern idén nagyon-nagyon jó"


Lionel Messi a Barca argentinja a The Times of India-nak adott interjút a Bayern München elleni kedd esti odavágó előtt, melyet Münchenben játszanak a felek. A Barca játékosai nagyon óvatosak és tisztában vannak vele, hogy ki az ellenfelük, ez kiderül a négyszeres aranylabdás Messi nyilatkozatából is.  

"Bármilyen ellenfél nehéz lenne az elődöntőben, de a Bayern idén nagyon-nagyon jó. Rendkívül magas szinten futballoznak és sok gólt szereznek. Azok után, hogy 2012-ben hazai pályán elveszítették a döntőt a Chelsea-vel szemben, még nagyobb győzelmi vággyal játszanak. A Bayern a véleményem szerint erősebb ebben a szezonban."

Őszi Ádám