2014. április 14., hétfő

VB 2014: A Roma játékosa úgy érzi megérdemelné a részvételt

Nagyon ott szeretne lenni a két hónap múlva kezdődő brazíliai világbajnokságon az AS Roma kölcsönjátékosa, a Cagliari belga ásza Radja Nainggolan. 

A 25 esztendős belga irányító egy rádióműsorban elmondta - "Már több éve jól játszok, és azt gondolom, megérdemlem, hogy részt vegyek a vb-n. A Romában játszva jobb esélyem van a válogatottságra."

Nainggolan eddig öt alkalommal húzhatta magára hazája címeres mezét, melynek színeit legutóbb március elején Elefántcsontpart legjobbjai ellen képviselhette. A döntés Marc Wilmots szövetségi kapitány kezében van. Lassan véget érnek a pontvadászatok, a szövetségi kapitányok pedig kereteket hirdetnek. 

Aki jártas a labdarúgás világában és figyelemmel kíséri a válogatottak szereplését, illetve látta a kvalifikációt, az tudja, hogy a belga válogatott negyon egyben van, sok, roppant fiatal és tehetséges labdarúgó egy igen masszív egységet alkot. Nem könnyű tehát bekerülni az utazó keretbe...

Őszi Ádám

VB 2014: Újabb sérülés, újabb hiányzó a hollandoknál

Nemrégiben Kevin Strootman az AS Roma kiváló középpályása szenvedett  térdszalagszakadást, most pedig egy újabb játékos vált harcképtelenné Louis van Gaal szövetségi kapitány és az Oranje számára. 

A brazíliai tornára biztosan nem utazhat el a keret tagjaként Jetro Willems a PSV Eindhovan mindössze 20 esztendős, ám már rutinosnak mondható védője, aki vasárnap a Feyenord elleni rangadó alkalmával szenvedett sérülést. Az orvosi diagnózisokat követően a klub közleményt adott ki, mely szerint Willems számára több hónapos kihagyás vár térdsérülés miatt.

Kérdés, hogy Strootman és Willems helyett ki lesz a szerencsés, aki helyet kap az utazó keretben.

Őszi Ádám

FootGolf: Lengyel Béla duplázott és utazhat Madridba

Vasárnap került megrendezésre  a Footgolf Országos Bajnokság (FOB) második fordulója, mely egyben a 2014-es Magyar Kupa küzdelmeit is hozta. A Hörmann Footgolf Versenyen a szervezők nagy örömére még többen indultak, mint az első játéknapon és az időjárás is sokkal kegyesebb volt, mint március idusán. A férfi felnőtt kategóriában ezúttal is Lengyel Béla diadalmaskodott, aki ezzel igen jelentős előnyre tett szert üldözőivel szemben. 

Az első fordulóval ellentétben ezúttal napsütés fogadta a versenyzőket és a helyszínre kilátogatókat, ám a szél ezúttal sem vette kegyeibe a versenyzőket, ám annak erőssége közel sem volt olyan zavaró, mint az I. Coca-Cola verseny alkalmával. A népes mezőnyből ezúttal hiányzott az FTC Footgolf két nagyágyúja Németh Péter és Bogár Krisztián.

A versenyt és egyben a 2014-es Magyar Kupát Lengyel Béla (Renegate) nyerte meg, aki 70 rúgással végzett az élen és zsebelte be zsinórban második győzelmét, melynek köszönhetően 200 ponttal vezeti a bajnokságot. Ami pedig a kupagyőzelmet illeti, Béla elutazhat Madridba, ahol megtekintheti a Real Madrid labdarúgócsapatának egyik hazai mérkőzését a Sport Global Tours jóvoltából, mely a belépőjegyeken kívül az utazást és a szállást is állja. Az első fordulóban a 9-6-3-1 szabály alapján második helyre sorolódó Gyenes András (Milan Footgolf) ezúttal is ezüstérmes lett 74 rúgással, míg a dobogó harmadik helyére a Budapest Stars footgolfosa Bihary Péter férkőzött fel, jócskán javítva, hiszen legutóbb 13. lett. A Szlovákiából érkező Tomas Kikus lett a negyedik, míg az FTC Footgolf játékosa Varga Gábor zsebelte be az ötödik helyet.

A FociClub.hu képviseletében ezúttal Őszi Ádám végzett pontszerző helyen, az előkelő tizedik pozíciót gyűjtötte be élete harmadik versenyén.

Férfi Felnőtt Ranglista Pontok:
1. Lengyel Béla 100 pont
2. Gyenes András  85
3. Bihary Péter 70
4. Tomas Kikus 64
5. Varga Gábor 58
6. Hinora Ferenc 52
7. Nagy Balázs 46
8. Rinhoffer Zsolt 40
9. Modróczky György 36
10. Őszi Ádám 32
11. Cziffra Zoltán 28
12. Juhász Zoltán 25
13. Fazekas Gábor 22
14. Becsei András 19
15. Sós László 16
16. Forgács István 13
17. Zsók Richárd 10
18. Bakó Attila 7
19. Bücs Dénes 4
20. Pap Ferenc 1

Az első fordulóban csupán három junior játékos adott le hivatalos nevezést, ezen a téren pedig hatalmas ugrást lehet tapasztalni, ugyanis ezúttal tizenhárman álltak a rajthoz. A versenyt Juhász Donát nyerte, míg második helyet ért el Kiss Roland az első játéknap aranyérmese. A dobogó utolsó fokára Rozsáli Artúr állhatott. Szabó Kristóf legutóbbi bronzérme után ezúttal nyolcadik lett, míg Kókai Bence mögötte ért célba. A Ferencváros 2001-es korosztályának labdarúgója Orosz Pál fia Marcell a 11. pozícióban végzett.

Junior Ranglista pontok:
1. Juhász Donát 100 pont
2. Kiss Roland 85
3. Rozsáli Artúr 70
4. Czika Bojta 64
5. Papp Marcell 58
6. Bertalan Márton 52
7. Ifj. Kövecses László 46
8. Szabó Kristóf 40
9. Kókai Bence 36
10. Orosz Marcell 32
11. Sárközi Richárd 28
12. Siipter Dániel 25
13. Papp Gergő 22

Senior kategóriában komoly változások voltak az élmezőnyben az első fordulóhoz képest, ugyanis a versenyt Kókai Ferenc a Rowers játékosa nyerte meg 76 rúgással. Az első fordulóban csupán tizedik lett, így most jócskán javított összetett helyezésén. A dobogó második fokára Boros Attila a Milan Footgolf játékosa végzett három rúgással lemaradva. A javítás így neki is sikerült, hiszen márciusban egy nyolcadik hellyel kellett megelégednie. Egyetlen senior kategóriás játékos Ivánkovics Zoltán, aki mindkétszer dobogóra állhatott eddig, múltkor második lett, most egy helyet rontott. 

Az első fordulóban bronzérmet szertő Dombay Zsolt ezúttal nyolcadik lett, míg az I. Coca-Cola versenyt megnyerő Korolovszky György ezúttal negyedik helyen végzett. Az eredményeket elnézve a mezőny senior kategóriában igen sűrű, kemény küzdelmek várhatóak a folytatásban a bajnoki címért.

Senior Ranglista Pontok:
1. Kókai Ferenc 100 pont
2. Boros Attila 85
3. Ivankovics Zoltán 70
4. Korolovszky György  64
5. Pandur János 58
6. Kiss Rudolf 52
7. Gazdik Attila 46
8. Dombay Zsolt 40
9. Kiss Sándor 36
10. Pivarcsek Antal 32
11. Leczkési Zoltán 28
12. Kiszel Imre 25
13. Bene Zoltán 22
14. Kuts Zoltán 19
15. Rigó Zsolt         16
16. Hankó Péter 13
17. Lukács Attila 10
18. Sipter Ákos 7
19. Kövecses László 4
20. Szujó Tibor 1

Nemsokára totál összesített eredményeket is közlünk korcsoportonként és egyben egyaránt.

Kirúgva: Adriano eljátszotta utolsó esélyét is!

Újfent bebizonyította Adriano, hogy a szava nem ér semmit! Mint ismeretes, az egykori brazil csillag utolsó utáni lehetőségét kapta meg az Atlético Paranaense csapatától, ám ezzel nem tudott élni. Többet ér az alkohol és a bulik, hát akkor tessék... 

Az egykoron balhéiról híres sztárcsatár újfent nem bírt magával, nem tudott nemet mondani az alkoholnak és az éjszakai világnak. A múlt héten két edzést is szó nélkül kihagyott és ahogyan azt videofelvételek is bizonyítják ittasan partizni volt a brazil éjszakában Adriano, akinek szerződésében volt egy kitétel, mely szerint ha nem sportemberhez méltóan viselkedik, lehetőség van a szerződésbontásra.

Hiába adott tehát kétszer esélyt a Flamengo, majd az AS Roma és a Corinthians, az Atlético Paranense sem tudott változást vinni a támadó életvitelébe, aki minden bizonnyal több lehetőséget már nem kap az élettől.

Így teszi tönkre a drog, az alkohol és az éjszakai élet egy kiváló labdarúgó életét, karrierjét. Reméljük sokak számára tanulságos Adriano kálváriája. Kíváncsiak leszünk, hogy pár év múlva hol lesz és mit fog csinálni...

Őszi Ádám

ManUnited: Gigaajánlat a PSG sztárjáért! - sajtóhír

Harcol a Manchester United az Európa Liga indulásért, a nyáron pedig komoly változások várhatóak a keretben, a csapat jelentősen átalakulhat. Szigetországi hírek szerint a klub egy gigászi ajánlattal kíván a Paris Saint-Germain vezetői elé járulni Edison Cavani ügyében. 

Mint ismeretes az uruguayi gólvágó remek teljesítménye ellenére nem érzi jól magát a francia fővárosban, így egy korábbi interjújában nem zárkózott el a távozás lehetőségétől. A forrás szerint a Vörös Ördögök egy 55 millió eurót tartalmazó boríték mellett Nani játékjogát is odaadnák Cavani játékjogáért cserébe.

A transfermarkt.de legutóbbi becslése szerint Cavani piaci ára 60 millió euró és a gall fővárosba köti kontraktusa 2018 nyaráig. A német portál Nani piaci árát 18 millió euróra becsüli, így tehát pénzbe átszámítva körülbelül 73 milliós üzletet köthet a PSG, amennyiben akar, hiszen tudjuk, az esetükben a pénz nem létfontosságú dolog, van belőle bőven...

Őszi Ádám

Barca: "Nagyon össze vagyunk zuhanva..."

Mint ismeretes az FC Barcelona rég nem látott rossz hetet zárt, vereséget szenvedett az Atletico Madrid otthonában és kiesett a Bajnokok Ligájából, majd hétvégén a Granada is elhappolta a három bajnoki pontot. A klub hivatalos honlapján Martín Montoya nyilatkozott eléggé letörten, ám előretekintően. 

"Nagyon össze vagyunk zuhanva mentálisan! Nyerhettünk volna, de nem tudtuk kihasználni a lehetőségeinket. Mindent kiadtunk magunkból, de semmit nem értünk el vele. A végsőkig küzdeni fogunk a bajnoki címért. Vannak még meccsek, és remélhetőleg a riválisaink fognak majd pontokat hullajtani." - mondta a 23. életévét ma betöltő katalán játékos a klub hivatalos honlapjának, majd előrenézett a szerdán esedékes Real Madrid elleni kupadöntőre - "Arra kérem a szurkolókat, hogy támogassanak minket szerdán . Nekik szeretnénk ajánlani a győzelmet, ha nyerünk."

A katalánok soha nem látott labdabirtoklást mutattak be a Granada ellenében, új rekord a 86 százalékos labdabirtoklás, ám a fennmaradó 14 százalék is elég volt a hazaiaknak arra, hogy rúgjanak egy gólt és megnyerjék a meccset. Martino mester tanítványainak tényleg semmi nem jött össze, azt sem lehet mondani, hogy ne próbálkoztak volna, hiszen a statiszták 29 kapura lövési kísérletet jegyeztek fel.

Ami pedig a bajnokságot illeti, győzelmével a Real Madrid előzött, a katalánok visszacsúsztak a harmadik helyre, amennyiben bajnoki álmaik vannak, úgy fest innentől nem lehet hibázni, csupán lesni az ellenfelek esetleges botlását.

Őszi Ádám