2014. szeptember 1., hétfő

Olaszországba szerződött a Manchester City védője

Hivatalosan is bejelentették, Micah Richards olasz kaland elé néz, ugyanis megfelelt az orvosin és a klubok is megegyeztek, így a Polgároknál létszámfelettivé váló angol válogatott védő Firenzébe teszi át helyszínét. 

A 26 esztendős jobb oldali védő kiszorult a City kezdőjéből, így a több játéklehetőség reményében keresett klubot, ám eleinte arról szóltak a hírek, hogy Anglién belül válthat klubot. Nos, nem így lett, nem csak klubot, de országot is váltott Richards, aki egy esztendőre kölcsönbe kerül a Fiorentinához, melynek opciós joga lesz megvenni a játékost. 

A nyár folyamán az AC Milan is megpróbálta szerződtetni az angolt, ám mint tudjuk, az üzletből végül nem lett semmi, ahogyan az Inter és az AS Roma érdeklődése is hitehygaott volt.

Arrow

Fél Európa kinézte, a Marseille leigazolta a brazil tehetséget

A francia élvonalban szereplő Olympique Marseille hivatalosan is bejelentette a brazil tehetség Dória szerződtetését. A transzfer pikantériája, hogy az ősi rivális Lyon orra elől happolták el a középső védőt. amennyiben a hírek helytállóak. 

Dória a Bofafogo saját nevelésű játékosa és 19 éves kora ellenére immáron 68 tétmérkőzést tudhat magáénak nevelőklubja címeres mezében. Ez a szám azonban egy darabig biztosan nem nő, ugyanis a Marseille 10 millió eurót fizetett ez egyszeres brazil válogatott játékosért, akivel hosszútávú öt esztendőre szóló szerződést írtak alá.

Az ifjú brazil játékát számos európai klub figyelte, a Barcelona, a Chelsea és a Juventus is érdeklődött iránta, ez pedig csak a jéghegy csúcs, a felsorolást folytathatnánk sokáig...

Arrow 

Liverpoolban a MU középpályása

A nap folyamán arról lehetett olvasni, hogy Tom Cleverley megszerzésén fáradozik az Aston Villa, ám úgy fest, az angol válogatott középpályás egy nívósabb klubban képzeli el jövőjét, mint a Villa. Irány Liverpool, legalábbis ott látták nemrégiben a United saját nevelésű játékosát. 

Természetesen, ha Liverpool akkor mindjárt felsejlik a kérdés, hogy kékek, vagy vörösök, avagy Everton, vagy Liverpool. Nos, a 25 esztendős irányítót az Everton edzőközpontjában látták és ha a United kegyes lesz játékosához, akkor Tom nemsokára a Goodison Parkba költözhet. Hogy miért írtuk, a kegyes kifejezést!? Nos, a Vörös Ördögöknél Van Gaal taktikájában úgy fest nem szerepel a válogatott játékos, aki még a felkészülés során a csapatkapitányi karszalagot is viselhette. Nem tudni, hogy miért, de a holland tréner a Premier League meccsek során eddig csupán egy találkozón számolt vele. Az Everton azonban csak kölcsönvenné Cleverleyt...! Meglátjuk mi sül ki a dologból, sok ideje, már nincsen a feleknek.

Halkan megjegyezzük, hogy az Everton kerete egyre erősebb, így komolyan számolni kell velük a szezon során. A keret, a mag egyben maradt, a csapat csakis erősödött a nyár folyamán. 

Arrow

AS Monaco: Támadó érkezhet az utolsó pillanatokban

Kevesebb mint két órával az átigazolási szezon zárása előtt forró dróton ég az AS Monaco, mely Falcao távozása révén csatárgondokkal küzdhet. A kolumbiait pótolni kell, a hírek szerint a Swansea támadója a kiszemelt. 

A walesi klubnál természetesen nem örülnek, ám anyagi keretek közé szorítva mint tudjuk, olykor nem lehet megtartani egy-egy játékost, így a csapat kulcsembere Wilfried Bony francia honba teheti át székhelyét. A 25 esztendős elefántcsontparti válogatott támadó Hollandiában a Vitess színeiben produkált hatalmasat és lett gólkirály, ezt követően csapott le rá egy esztendeje a Swansea. Bony jól felvette a Premier League ritmusát és első szezonjában mindjárt 17 gólig jutott, összességében minden sorozatot figyelembe véve pedig 26-ig. Idén eddig nem talált a kapuba, ám a Swansea remekül kezdte az idényt, ebben pedig fontos szerepet vállat a támadó is.

A transfermarkt.de 17 millió euróra taksálja játékjogának árát, a hercegségieknél pedig van pénz, ráadásul az idő és a lehetőségek is igen beszűkültek, így akár anyagilag is jól járhat a Swansea.

Az AS Monaco emellett bejelentette, hogy Nicolas Isimat-Mirin, a francia utánpótlás válogatott játékos kölcsönben a PSV-hez kerül egy évre, miután nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket egy szezon alatt. 

Arrow 

Real Madrid: az utolsó pillanatban érkezhet a kolumbiai játékmester

Három órával a piaczárás előtt jött a hír, miszerint az Inter kolumbiai irányítója Fredy Guarín kell a Real Madridnak. Halkan megjegyezzük, hogy ha irányító kell, akkor miért kellett eladni jelenkorunk egyik, ha nem a legjobb labdarúgóját posztján Di Maria személyében. A pénz, vagy az eredményesség a lényeg!?  

A 28 esztendős kolumbiai igen kelendőnek bizonyult a nyár folymán, három német klub is szívesen vitte volna (Dortmund, Hamburg, Wolfsburg), ám egyik sem tudott dűlőre jutni az Inter vezetőségével, vagy éppen magával a játékossal. 

A transfermarkt.de legutóbbi becslése szerint Guarín piaci értéke 14 millió euró, ám ez most annyira nem fontos, ugyanis a pletyka szerint csupán kölcsönszerződésről van szó egy esztendő erejéig. Kíváncsian várjuk, hogy mi sül ki ebből a hírből, még bő két és fél óra van a piaczárásig.

Egy új játékosa már van ma a királyiaknak, mint ismeretes Hernandez a Manchester United támadója egy évre kölcsönbe érkezett a spanyol fővárosba, ahol Benzema vetélytársa lesz.

Arrow 

Arsenal: Orvosin a Manchester United csatára - sajtóhír

A nap végére csatárt szerződtethet az Arsenal, ezekben a pillanatokban is gőzerővel zajlanak a tárgyalások a londoni klub, illetve a Manchester United illetékesei között. Ha minden a terv szerint halad, Danny Welbeck éjfél előtt az Ágyúsok játékosa lehet. 

Sejteni lehetett, hogy Falcao érkezésével végleg elzárul az út és a lehetőségek tára Hernandez és Welbeck előtt. A mexikói a nap folyamán aláírt a Real Madridhoz, míg az angol lehet végül Giroud helyettese.

A hírek szerint a 23 esztendős támadó már az orvosin van, így bármelyik pillanatban odakerülhet az aláírása az Ágyúsok által kínált kontraktusra, a pénz pedig mehet a Vörös Ördögök számlájára. Apropó pénz! Ha igaz a hír, igen jutányos áron, 8 millió euró ellenében szerezheti meg a gólfelelőst Wenger, persze ez még csak spekuláció. Piaci értékét a transfermarkt.de 17 millióra taksálja. 

Arrow

BL résztvevő együtteshez szerződött Riise

Cipruson folytatja pályafutását a 110-szeres norvég válogatott védő John Arne Riise. A Liverpool ex-védője a Bajnokok Ligája csoportkörében érdekelt APOEL játékosa lett. 

A ciprusi klub hivatalos honlapján jelentette be a 33 esztendős bal oldali védő szerződtetését, aki szabadon igazolható volt, ugyanis szerződése lejárt a londoni Fulhamnél, a felek pedig nem hosszabbítottak. Az APOEL a BL-ben a PSG, a Barcelona és az Ajax ellen száll harcba a továbbjutásért.

Riise karrierje során sikeres éveket töltött az AS Monaco, illetve a Liverpool együttesénél, utóbbi egy igen sikeres korszak volt, mind a klubnak, mind pedig a játékosnak. Riise bombáitól rettegtek a kapusok, ritkán lőtt gólt a védő, ám akkor igazán nagyot. Hat esztendeje hagyta el a vörösöket és az AS Roma játékosa lett, majd három éve visszatért a Premier Leaguebe, azóta a Fulhamet erősítette.

Arrow 

AS Roma: Francia válogatott érkezik Benatia pótlására

Mint ismeretes, múlt héten megköttetett az üzlet, Mehdi Benatia a Bayern München játékosa lett. Az AS Roma betonvédelme így megbomlott, nagy kérdés volt, hogy ki érkezhet a marokkói helyére. A válasz immáron ismert: Mapou Yang-Mbiwa! 

A Newcastle United 25 esztendős francia válogatott védője már az olasz fővárosban van, s lehet, hogy mire ezek a sorok elkészültek, alá is írta új kontraktusát, melynek értelmében egy évre kölcsönbe érkezik a "Farkasokhoz". Arról nincsenek információink, hogy opciós joga lesz-e a fővárosi klubnak, de gyaníthatóan igen.

Mbiwa iránt hazájából is érdeklődtek, a Marseille és a Lille is szívesen látta volna csapatában a háromszoros válogatott játékost. Piaci értékét a transfermarkt.de 5 millió euróra becsli. A Newcastle United alapemberéről van szó, Mbiwa másfél szezon alatt 46 Premier League meccsen kapott lehetőséget. 

Arrow

Manchester United: Falcao mellett egy támadó középpályás is érkezhet

A Sky Sports szerint több vasat tart a tűzben a mai nap folynám a Manchester United, ugyanis Facao mellett még mindig képben van Vidal, illetve Martin Ödegaard a norvégok gyöngyszeme. 

Ha nem hallottad még az ifjú norvég nevét semmi gond, a mindössze 15 esztendős játékos, csakúgy mint Luke Shaw az előző szezonban, bombaként robbant a köztudatban. A Strömsgodset saját nevelésű játékosa az eddig eltelt 22 bajnoki forduló alatt 16 mérkőzésen kapott lehetőséget és ezt remek játék mellett 3 góllal és 5 gólpasszal hálálta meg. Teljesítményével felkeltette a Vörös Ördögök figyelmét, akik így az átigazolási hajrában megkaparintanák játékjogát, melyet 1,5 millió euróra taksál a német transfermarkt.de! 

Az ifjú játékos pár nappal korábban a norvég válogatottban is bemutatkozhatott. Játékjogának megszerzése esetén a United valószínűleg kölcsönadná Ödegaardot, ám azt nem tudni, hogy maradhatna-e jelenlegi csapatában, vagy más utat szánna neki a vezetőség. 

Arrow 

Angol válogatott támadót szerződtethet az Arsenal

A legfrissebb hírek szerint angol válogatott támadó lehet Giroud pótlója, ám csupán kölcsönszerződésben gondolkodnak az Ágyúsok Jermain Defoe esetében, aki az MLS-t hagyhatja a háta mögött egy rövid időre. 

A hírek szerint a Toronto 7 millió font alatt nem engedné el gólzsákját, így kölcsönszerződésbe fordult át a transzfer. A 31 esztendős támadó igén 15 MLS meccsen 11-eszr talált az ellenfelek kapujába és mondhatni igen jó formában van.

Egy dolgot azért kiemelnénk, Defoe az Arsenal ősi riválisánál töltötte karrierje nagy részét, így a Spurs szurkolóinak körében biztosan nem lenne túl népszerű a transzfer. Defoe két ciklusban 357 tétmérkőzésen erősítette a londoniakat és közel 150 gólt jegyzett.

Arrow 

Soldado is klubot válthat az elkövetkező órákban

Roberto Soldado számára eddig nem igazán jött be az angol kaland, a 30 millió euróért szerződtetett gólvágó nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket a Spursnél, így a londoniak megválhatnak tőle az átigazolási hajrában. 

A 29 esztendős spanyol válogatott támadó Franciaországba teheti át a székhelyét, legalábbis ez a hír járja a sajtóban. Falcao távozásával nagy rés keletkezik az AS Monaco támadóalakulatában, így Soldado lehet a kolumbiai utódja.

A transfermarkt.de által 18 millió euróra taksált spanyol így egy esztendő után és mindössze 6 Premier League góllal a háta mögött hagyhatja el Londont.

Arrow 

Real Madrid: Manchesterből érkezik Benzema riválisa

Immáron szinte biztos, hogy Falcao nem lesz a Real Madrid játékosa, a kolumbiai ugyanis jelenleg Manchesterben tartózkodik. Mindenki a hivatalos bejelentésre vár, mely egyenlőre várat magára. Ez idő alatt azonban a királyiaknál is zajlik az élet, úgy fest, a madridiak megtalálták Benzema vetélytársát. 

A Vörös Ördögöknél úgy fest csatárkánaán van kialakulóban, így Welbeck és Chicharito jövője, illetve manchesteri szerepvállalása, még az eddiginél is jobban csökkenhet. Először tegnap este röppent fel a hír, mely szerint Chicharito lehet a Real Madrid utolsó nyári dobása. Akkor még spekulációnak tűnt, mostanra azonban tényként kezelendő, ugyanis a United mexikói támadója átesett az orvosi vizsgálatokon és már csak az aláírás, a hivatalos bejelentés hiányzik. 

Egyenlőre részleteket nem igen hallani, egy azonban biztos, a madridisták csőrét már most böki a transzfer, sokan egy sztárcsatár érkezésében bíztak, nem egy olyanéban, aki Manchesterben nem fér be a keretbe sem lassan. ezen felül kétségtelen, hogy Hernandez kiváló kvalitásokkal bír, meglátjuk, hogy mire lesz képes a spanyol élvonalban...

Arrow 

AC Milan: Vonat gázolta el a támadót, az életéért küzdenek az orvosok

Nagy az aggodalom az AC Milan háza táján, a piros-feketék támadójának életéért küzdenek ugyanis az orvosok. A 15 esztendős Isaac Akuetteh vonatbaleset áldozatául esett még vasárnap, állapota kritikus. 

A hírt az olasz klub hivatalos honlapján is megerősítette, közleményt adott ki, melyben reménykedő szavakat hallat és a legjobbakat kívánja ghánai tehetségének. A baleset Cadoragóban történt, a beszámolók szerint Akuetteh nem vette észre a közeledő járművet, ugyanis fülében fülhallgató volt, mikor a szerelvény elsodorta.

A hírek szerint a labdarúgó állapota kritikus, az is csoda, hogy túlélte a balesetet, az orvosok igyekeznek mindent megtenni az életéért.

Arrow

Ayew három klubot utasított vissza, hogy a negyediket válassza...

Igen kapós lett a Marseille ghánai légiósa André Ayew, aki nagy valószínűséggel klubot és országot is vált a mai nap folyamán. A 24 esztendős villámléptű szélső a Premier Leagueben köthet ki. 

A ghánai válogatottban és klubcsapatában is egyaránt alapembernek számító Ayew iránt korábban a Roma, Napoli, Inter trió érdeklődött, ám emellett számos Premier League klub jegyzeteiben is szerepelt a neve. A legfrissebb hírek szerint hiába tett ajánlatot a Swansea, A Hull City és a QPR egyaránt, ezeket maga Ayew utasította vissza, annak érdekében, hogy az Aston Villa játékosa lehessen. A zsurnaliszták és "kémek" által tehát a frigy megköttetett a klub és játékos között, ám arról nem igazán hallani, hogy a Marseille és a Villa hányadán áll Ayew ügyben.

A transfermarkt.de 12,5 millió euróra taksálja a ghánai piaci értékét ám hozzá kell tennünk, hogy szerződése 2015 nyaráig érvényes jelenlegi klubjával, mely ha pénz akar látni utána, még most éjfélig kellene, hogy cselekedjen, ugyanis télen már aprópénzzé válhat a kérők ajánlata.

Arrow

Francia középpályást szerződtetett a Spurs

Úgy fest Londonban ma csak úgy jönnek-mennek a játékosok! Persze ez nem csoda, ugyanis ma van az átigazolási hajrá utolsó napja, a kapuzárás közeleg, lassan kevesebb, mint 12 órája lesz a csapatoknak éjfélig. Úgy fest a fennmaradó időt a Spurs is kihasználta... 

Bár a londoni klub hivatalosan még nem jelentette be Benjain Stambouli szerződtetését, klubja, a Montpellier hivatalos oldalén jelentette be a transzfert, mely a felek között így elvileg megköttetett. Az 5 millió euróra taksált védekező középpályás 2018-ig írt alá új klubjához, a transzfer anyagi vonzata pedig 6 millió euró lehetett, ennyivel lett tehát gazdagabb a Montpellier.

Stambouli átesett az ilyenkor szükséges orvosi vizsgálatokon, immáron csak a Spurs hivatalos bejelentése várat magára, mely akármelyik percben megtörténhet. 

Arrow 

Francia szélsőt szerződtethet az AC Milan

Ami az AC Milan transzferjelenlétét jellemzi, az olasz klub így a végére nagyon belelendült, a hírek szerint újabb játékos érkezhet, még a mai nap folyamán. 

Alex, Ménez, Albertazzi, Rami, Diego López, Armero, Torres és Ginkel után Jonathan Biabiany lehet az, aki a milánóiak záróakkordja lesz ezen a nyáron. A 26 esztendős francia szélső a Parma játékosa, piaci árát pedig 9,5 millió euróra taksálja a transfermarkt.de, ám a Rossoneri ezúttal is pénz bevonása nélkül oldaná meg az üzletet. 

A hírek arról szólnak, hogy Cristian Zaccardo, a Parma egykori játékosa visszatérhet korábbi sikereinek helyszínére, illetve a fiatal M'baye Niang is a "Kereszteseké" lehet. Csereügylet tehát a láthatáron.

Arrow 

Meglepőt húzott a PSG zsenije

Számos sztárklub, köztük a Bayern München, a Juvetus, de még a Real Madrid is szemezgetett a gondolattal, miszerint leigazolják-e a PSG tehetségét Marco Verrattit. A válasz megérkezett a 21 esztendős olasz részéről, aki a vártakkal ellentétben meglepőt húzott és hosszabbított. 

A 24 millió euróra taksált irányító tehát döntött saját jövőjét illetően, elege lett a pletykákból, s közölte a párizsi klub vezetőivel, hogy hajlandó aláírni új kontraktusát és nem másutt, hanem a Paris Saint-Germain együttesénél képzeli el jövőjét. 

Korábban hallani lehetett arról, hogy a párizsiak egy esetleges Pogba-Verrarri cserében gondolkoznak, ám úgy fest meggyőzte a szakvezetést, hiszen az eddigi három bajnokin is kulcsszerep hárult rá. Az olasz zseni még várat első góljára a PSG színeiben, ugyanis 85 tétmérkőzésen eddig csupán a gólpasszokat osztogatta és a játékot szervezte. Új döntésének köszönhetően úgy fest, erre még lesz ideje bőven...

Arrow 

Arsenal: távozhat a vb-n remeelő costa ricai támadó

A hírek szerint Joel Campbell megkérte az Ágyúsok vezetőségét, hogy amennyiben Wenger mester nem számít szolgálataira, engedjék el, ugyanis folyamatos játéklehetőségre van szüksége. Úgy fest tehát, hogy hiába a jó világbajnoki szereplés, a 22 esztendős costa ricai nem tudta magát beverekedni az Ágyúsok kezdőcsapatába. Kérője azonban akad, így számára is döntő lesz az utolsó 24 óra... 

A transfermarkt.de 7,5 millió euróra taksálja Campbell piaci értékét és bizony kérői is akarnak a fiatal támadónak, aki azonban a portugál Benfica irányába mozdulna el, legalábbis erre kérte a klub vezetőit, Emellett a német Augsburg és az angol West Brom is élénken érdeklődik iránta. 

Campbell tavaly az Olympiakos kölcsönjátékosa volt, a görög klub színeiben 43 mérkőzésen 11 gólt és 12 gólpasszt jegyzett. 

Arrow

Kolumbiai támadót szerződtethet az Arsenal

Az átigazolási hajrá finisébe léptünk, ma éjfélig van ideje a kluboknak intézni transzferügyeiket, ennek megfelelően a piac izzik, számos klub készül utolsó nagy dobásra, így van ezzel az Arsenal is. Arsene Wenger a tervezettekkel ellentétben és Giroud sérülésének köszönhetően mégis csatárt vehet, méghozzá egy kolumbiai válogatott támadót.  

A hírek szerint közel az egyezség az Arsenal és a Sevilla között, így a 27 esztendős Carlos Bacca még a mai napon Londonba teheti át székhelyét és kezdhet lakást keresni magának, persze csak a hivatalos procedúra után. 

Bacca tavaly került az andalúzokhoz, ahol kiváló első szezont futott, 51 mérkőzésen 21-szer talált az ellenfelek kapujába, illetve 12 alkalommal a csapattársakat szolgálta ki gólt érő passzal. Ami a vételárat illeti, úgy hírlik 10 millió font körüli összegre a Sevilla is rábólinthat.

Arrow