2012. szeptember 1., szombat

Stoke City: Jelentős erősítés, Rangers, Liverpool és Blackburn játékost vettek az utolsó nap

A Stoke City csapatánál az utolsó pillanatokban komoly erősítések történtek. Három játékos érkezett az angol csapathoz, nézzük kikről is van szó. Az első érkező a Charlie Adam volt, a skót középpályás a Liverpool csapatától érkezett, mivel Sahin érkezésével kiszorult a csapatból. Az átigazolási összeget nem hozták nyilvánosságra, a piaci értéke a skót labdarúgónak 8 millió euró.  

A második érkező a negyedik ligába száműzött Glasgow Rangers csapatától érkezett Maurice Edu személyében. Átigazolási összeget szintén nem hoztak nyilvánosságra, piaci értéke a transfermarkt.de szerint 2,5 millió euró.

Az utolsó érkező a tavaly még Premier League szereplő, ám a szezon végén kieső Blackburn Rovers csapatától jött. A 23 esztendős francia középpályás Steven N'Zonzi piaci értékének megfelelő összegért érkezett az-az 4,5 millió eurót fizetett érte a Stoke.

Szerző: Őszi Ádám

Southampton: 13,5 milliót érő uruguayi válogatott középpályást vettek


Tegnap a piac zárása előtt nem sokkal megdöntötte átigazolási klubrekordját a Southampton csapata azzal, hogy a 13,5 millióra taksált Gaston Ramirez 14,5 millió euróért a Bologna csapatától az angol klubba igazolt.

Meglepő volt ez a váltás, hiszen a 21 esztendős játékost korábban a Juventus a Manchester City és a Liverpool is vitte volna. Erre lehet azt is mondani, hogy a játékosnak volt esze és a kispad helyett a biztos játéklehetőséget választotta. A klub ezen kívül szerzett egy 19 esztendős amerikai hálóőrt Cody Cropper személyében, aki az Ipswich Town csapatától érkezett szabadon igazolhatóan.  

Két játékost is kölcsön adtak alacsonyabb osztályba,  Billy Sharp a Nottingham Forest csapatához került, Dean Hammond pedig a Brighton & Hove Albion csapatában bizonyíthat a szezon során.

Szerző: Őszi Ádám

QPR: Nagy volt a mozgás az utolsó napon, Barton távozott, Mbia érkezett

Az átigazolási piac utolsó napján nagy volt a mozgás a QPR csapatánál is, két játékos érkezett, három pedig távozott.  A nap első fele az érkezőkről, a második pedig a távozókról szólt, nézzük sorrendben. Az első szerzemény egy 18 esztendős angol védő Sam Magri volt, aki a Portsmouth csapatától érkezett meg nem határozott összegért. Aztán jött egy jelentős erősítés, a 26 esztendős Kameruni védő Stephane Mbia került a  londoni csapathoz. Sem a Marseille, sem pedig új klubja nem hozta nyilvánosságra a transzfer árát, csupán annyit tudunk mondani, hogy a védő piaci értéke 9 millió euró. 

A távozók közt az első volt Patrick Agyemang. A 31 esztendős angol támadó egy alacsonyabb ligás csapathoz a Stevenage Borough csapatához került. Jay Bothroyd a klub 30 esztendős csatára kölcsönbe az alacsonyabb ligás Sheffield United csapatához került.

Nem csak a Marseille adott játékost a londoni klubnak, hanem a QPR is a francia gárdának. Az 5 millió euróra taksált 25 esztendős Joey Barton kölcsönbe került új csapatához.

Szerző: Őszi Ádám

Man. City: Elköltött 60 millió euró, érkezett Maicon, Javi Garcia és még ketten...

A tegnapi napon ismét mélyen a zsebébe nyúlt az arab olajmilliárdokból gazdálkodó Manchester City csapata. Négy játékos érkezett, közülük csak kettőnek hozták nyilvánosságra a vételárát, mely 37,5 millió euró, a másik két igazolásról a sajtó 20 millió euró körüli összeget közölt le, mellyel a csapat tegnap közel került a 60 millió euróhoz. Nézzük kik is érkeztek.  

Az brit olimpiai csapatban szereplő 23 esztendős Scott Sinclair a Swansea City csapatától érkezett és a klubok az átigazolási összeget nem hozták nyilvánosságra. A játékos piaci értéke 8 millió euró, az átigazolási összeg akár a duplájára is rúghat a források szerint.

Sikerült megszerezni a Real Madrid orra elől az Inter brazil válogatott hátvádét Maicont, aki állítólag potom pár millió euróért érkezett. A sajtó 4-5 millióról beszél, az összeg azért lehet ilyen alacsony, mivel az olasz klub magas fizetése miatt mindenképpen szeretett volna megválni a játékostól. Maicon számára Roberto Mancini vezetőedző nem lesz ismeretlen, hiszen korábban a milánói klubban két évig együtt dolgoztak.

Javi Garcia személyében 25 esztendős spanyol középpályás érkezett a Benfica csapatátó nem is akármilyen összegért. Az "égszínkékek" 22,5 millió euróval gazdagították a portugál klub kasszáját. 

Az utolsó igazolás pedig egy 19 esztendős szerb védőtehetség volt, akit középső védő poszton óriási reménységként tartanak számon. Matija Nastasic a Fiorentina csapatában nyujtott kimagasló teljesítményt az előző idényben, melyre több sztárklub is felfigyelt. A játékos 15 millió euró ellenében kerül Manchesterbe és az üzlet része volt a City-től a firenzei klubhoz távozó Stefan Savic.

Szerző: Őszi Ádám 

Man. City: Négy távozó, köztük De Jong az AC Milan csapatát választotta

A Manchester City csapatánál óriási volt a mozgás az utolsó játéknapon. A klubtól távozott négy játékos és érkezett is ugyan ennyi. A cikkünket ketté bontjuk, először a távozókkal foglalkozunk. A legnagyobb meglepetés Nigel de Jong távozása volt, aki az AC Milan csapatát választotta. Az átigazolási összeget nem hozták nyilvánosságra, viszont úgy tudni a 13 millió eurót érő játékos mindössze 3-4 millió fontjába került a milánói gárdának. Ennek az alacsony árnak a holland jövőre lejáró szerződése lehetett az oka. 

A klub 31 esztendős paraguayi csatára Roque Santa Cruz ismét Spanyolországba került kölcsönbe. A tavalyi szezont a Betis csapatánál töltő veterán támadó a BL főtáblás Málaga csapatát erősíti majd.

Kölcsönben folytatja pályafutását a Twente csapatánál a 21 esztendős belga védő Dedryck Boyata. A montenegrói Stevan Savic pedig a Fiorentina csapatához került, része volt egy ütletnek, hiszen Fiorentina játékos is érkezett a tegnapi nap folyamán az "égszínkékekhez".

Szerző: Őszi Ádám

Fulham: Nagy volt a mozgás, Dempsey ment Berbatov jött, Twente és Sunderland és Wolfsburg játékos érkezett

A Fulham háza táján a tegnapi nap folyamán nagy volt a mozgás, elég csak azt kiemelnünk, hogy Dempsey elhagyta a klubot és a Tottenham csapatába igazolt 7 millió euróért cserébe. Van viszont érkező, sikerült megszerezni Berbatovot a Manchester United csapatától, az átigazolási összeget nem hozták nyilvánosságra a felek de 4-5 millió font körül mozoghat az összeg. Nem csupán Dempsey távozott, a 19 esztendős ausztrál csatártehetség egy évre az FC Eindhoven csapatát erősíti majd Hollandiában.  

Volt azonban még három érkező a londoni csapatnál. A Twente 19 esztendős holland középpályása Chris David került leigazolásra, az átigazolási összeg nem nyilvános. A Sunderland angol középpályása  Kieran Richardson pedig 2,5 millió euró ellenében érkezett a londoni klubhoz. Nem zárut itt be az igazolások sora, nemrég bejelentésre került, hogy a Wolfsburg Iráni származású korábbi német u-válogatott labdarúgója a 26 esztendős Ashkan Dejagah szerződtetésében sikerült megegyezni a német csapattal, így 2,5 millió euróért ő is a londoniak játékosa lett.

Szerző: Őszi Ádám


Chelsea: Essien a Real Madrid játékosa lett, Benayoun és Hazard öccse is távozott

A Chelsea aktív résztvevője volt a piacnak a tegnapi utolsó napon, ám nem vették a játékosokat, hanem kölcsönadták őket. Szám szerint 5 játékosuktól váltak meg erre a szezonra a londoni kékek. Az első és talán a legmeglepőbb transzfer nem sokkal az átigazolási piac zárása előtt került bejelentésre. A Real Madrid és a Chelsea is hivatalos honlapján közölte, hogy a Királyi Gárda egy évre kölcsön vette a Ghánai válogatott középpályást Essient. A 29 esztendős játékos korábban éveken keresztül együtt dolgozott Mourinhoval a londoni csapatnál, tehát a tréner nem lesz ismeretlen számára. Érkezésének adott helyet Lassana Diarra távozása. 

Szintén kölcsön adta izraeli válogatott középpályását Yossi Benayount a Chelsea. A 32 esztendős játékos ezt a szezont az újonc West Ham United csapatánál tölti majd.

A francia Gael Kakuta a holland bajnokságban szerepel majd ebben a szezonban, a 21 esztendős fiatal középpályás a Vitesse csapatához került.

Nathaniel Chalobah ez a név sokaknak nem lehet ismerős, ő mindössze 17 esztendős védő, akit nagy tehetségnek tartanak és fejlődése érdekében a második ligás Watford csapatához került kölcsönben.

Hazard testvérének sem volt maradása ebben a szezonban, ahhoz hogy fejlődjön játszania kell és ezért a 19 esztendős középpályást hazályába Belgiumba adták kölcsön a  Zulte-Waregem csapatába.

Szerző: Őszi Ádám

Aston Villa: Közel 10 millió eurós vétel, gyengült a Vidi EL ellenfele

Az Aston Villa csapata tegnap este még megerősítette a csapatát, a nap folyamán három érkező és egy távozó volt a csapatnál. Kezdjük is a legnagyobb transzferrel, mely kihatással lehet a Videoton Európa Liga szereplésére, ugyanis a Genk gólfelelősét Cristian Benteke személyében szerződtették 8,8 millió euróért. Ezzel az üzlettel nagyon jól járt a belga csapat, hiszen a támadó piaci értéke csupán 3 millió euró. Viszont jelentősen gyengült ezzel a támadó szekció, amit a Videoton csapatánál nem bánnak. Benteke mindössze 21 esztendős és óriási tehetségnek tartják, már 17 esztendős kora óta játszik a belga profi ligában és számtalan gólt szerzett csapataiban. Az mögöttünk lávő szezonban a Genk színeiben 37 mérkőzésen 19 alkalommal volt eredményes. Ezenkívül elmondhatja magáról. hogy tagja a belga válogatott keretének, melyben már 5 alkalommal szerepelt és gólt is szerzett.  

Érkezett még a csapathoz Ashley Westwood a 22 esztendős fiatal angol középpályás. Ő a Liga 1-ből a Crewe Alexandra csapatától jött, az átigazolási összeget nem hozták nyilvánosságra a felek.

A harmadik érkező pedig csak úgy mint Benteke szintén egy fiatal csatár Jordan Bowery. A 21 esztendős támadó a Chesterfield csapatától ékezett a Liga 2-ből és az ő átigazolási összegét sem hozák nyilvánosságra.

Volt távozója is a klubnak, kölcsönben a Blackpool csapatában folytatja pályafutását a 21 esztendős korábbi angol u-válogatott Nathan Delfouneso.

Érdemes megjegezni ezen ifjú játékosok nevét, hiszen nem lehet tudni, lehet bennük van a jövő futballja, lehet nagy labdarúgókká növik ki magukat nemsokára.

Szerző: Őszi Ádám

Az Arsenal nem igazolt tegnap senkit, viszont ketten távoztak

Arról már korábban beszámoltunk, hogy a dán csatár Bendtner ezt a szezont kölcsönben a Juventus csapatában tölti, és ha igényt tart rá az olasz bajnok akkor a szezon végén élhet opciós jogával és megvásárolhatja a csatárt véglegesen. 

Sokan arra számítottak, hogy az Arsenal az utolsó nap robbant és igen aktív lesz a játékos piacon, többek közt lehetett hallani Fabregas esetleges visszatéréséről is de nem lett a dologból semmi, sőt nem is igazoltak senkit az ágyúsok.

Viszont volt még egy távozó a csapat Dél-Koreai válogatott labdarúgója Park Chu-Young is kölcsönbe került Spanyolországba. A 27 esztendős játékos ezt a szezont a Celta Vigo csapatánál tölti majd.

Szerző: Őszi Ádám

Dempsey a Tottenham játékosa lett

A végén csak sikerült elhagynia a Fulham csapatát az amerikai középpályásnak. A Spurs hivatalos honlapján jelentette be, hogy sikerült leigazolniuk Clint Dempseyt. A felek 7 millió euróban állapodtak meg, holott a játékos piaci ára eléri a 15 millió eurót. A játékos és új klubja három éves szerződést kötöttek egymással, a szélső öt szezont követően hagyja el a londoni klubot, melyben több mint félszáz gólt lőtt. A nap végére a Spurs is rendesen beerősített Lloris és Dempsey megszerzésével, igaz távozott a csapattól Van der Vaart. 

Szerző: Őszi Ádám