2013. november 14., csütörtök

Dempsey újra a Premier League-ben varázsolhat

Sok szép emléket hagyott maga mögött Clint Dempsey, a Tottenham és a Fulham korábbi labdarúgója, aki a nyáron hátat fordított Európának és hazaigazolt az MLS-be a Seattle Soubders csapatához, ahol azonban idén nem ütött be az "amerikai álom".  A támadó ezáltal pedig meglepően hamar ismét a Premier Leagueben rúghatja a bőrt. 

A 30 esztendős támadó öt esztendőt töltött a Fulham együttesénél, majd egy évet a Spurs szolgálatának szánt karrierjéből, míg nem a Seattle lett nyáron az új állomás. A csapat azonban nem menetel immáron az MLS-ben, a negyeddöntő volt a végállomás a csapat számára, ahol a Portland bizonyult jobbnak mindkét meccsen (2-1 és 3-2), ezzel pedig a Sounders kiszállt a bajnoki címért folyó kieséses párharcból.

Nem egyedi eset, hogy egy labdarúgó kihasználja az amerikai szünetet, emlékezhetünk Henry londoni visszatérésére, vagy éppen Beckham ideiglenes szerződésére. A sorba most úgy fest beállhat Dampsey is, legalábbis ezt állítja a Dayli Mirror.

A támadó iránt igen csak nagy a kereslet, több csapat is a mezében látná a 101-szeres amerikai válogatott labdarúgót. Név szerint az Aston Villa az Everton és korábbi csapata a Fulham is szívesen látná, míg tart az MLS holtszezonja.

Őszi Ádám

Négyet kapott az u19-es csapat Angliától

Barátságos mérkőzésen találkozott egymással a magyar és az angol u19-es utánpótlás válogatott Telkiben. 

A vendégek hamar, már az 5. percben bevették a magyar kaput, a gólszerző a Norwich Cty immáron a Premier Leagueben is bemutatkozó 18 esztendős csatára John Murphy volt. Hiába birtokolta többet a labdát a magyar csapat, a szigetországiak jól védekeztek és a félidő hajrájában újabb gólt szereztek. A 42. minutumban Dagby a Barnsley irányító középpályása volt eredményes.

A második játékrész a magyar csapat kezdte mezőnyfölényben, ám ez hiábavalónak bizonyult, újabb gólt ezúttal is a vendégek szereztek. Az 56. percben a mindössze 17 esztendős Derby County csillag Mason Bennett rezgette meg a hálót. A 74. percben aztán góllá érett a magyarok kitartó próbálkozása, az MTK korosztályos játékosa Tabalér talált a kapuba 22 méterről egy szabadrúgást követően. A végeredményt az Aston Villa támadója Robinson állította be három perccel a vége előtt.

Az angol csapat magabiztos győzelmet aratott, ám a két csapat közt nem volt ekkora különbség, ahogyan azt az eredmény mutatja. Sőt...

Magyarország-Anglia 1-4 (0-2)
G: Talabér (74.) ill. Murphy (5.), Digby  (42.), Bennett (56.), Robinson (87.)

Őszi Ádám