2014. július 17., csütörtök

Európa Liga: Meglepetés győzelem DVTK módra

Jól gazdálkodott helyzeteivel, így az Európa Liga harmadik selejtezőkörének kapujában érezheti magát a Diósgyőri VTK, mely az esélytelenek nyugalmával utazott Bulgáriába és két gólos előnnyel tér haza, készülvén a visszavágóra. 

A mérkőzést a hazai csapat kezdte sokkalta aktívabban, akár már az első pillanatokban is megszerezhették volna a vezetést, ám Asprilla ziccerét Antal hárítani tudta. Igen csak kómásnak tűnt a magyar csapat, a Litex több ízben is gólhelyzetbe került, ám lehetőségeit nem tudta kihasználni a bolgár csapat. A félidő végére ébredeztek a miskolciak, a felek azonban gól nélküli döntetlennel vonultak az öltözőbe.

A második játékrészben sem változott sokat a játék képe, a labdát a hazaiak birtokolták többet, ám ez meddőnek bizonyult. Mindkét oldalon adódtak lehetőségek, azonban a maygar csapat kihasználta az előtte adódó lehetőségeket. A 83. percben Bognár ment el a szélen, majd gurított középre az érkező Németh Máriónak, aki remekül érkezett és lőtt a kapura. A mérkőzést megelőtően a Litex trénere arról beszélt, számukra csakis a győzelem az elfogadható, a bekapott gól után pedig ennek fényében, mondhatni fejüket vesztve próbáltak meg gólt szerezni a hazaiak, ám túlságosan kinyíltak, melynek miskolci ováció lett a vége. A 90. percben a csereként beálló Marjanovics remekül készített le Grumic számára, aki nem hibázott tizenkét méterről kilőtte a bal felsőt.

A két csapat előzetes erőviszonyát hűen tükrözi, hogy voltak olyan online fogadóirodák, melyek hétszeres pénzt fizettek a magyar csapat győzelméért.

Litex Lovech (bolgár) - Diósgyőri VTK 0-2 (0-0)
Lovech, Lovech Stadion 5400 néző
Diósgyőr: Antal - Okuka, Debreceni, Kádár, Husić - Egerszegi, Elek - Gosztonyi, Barczi, Németh M. - Bacsa. Vezetőedző: Szivics Tomiszláv.
G: - ill. Németh (83.), Grumic (90.)
Sárga: Vajushi (62.), Bozhikov (89.) ill. Okuka (36.), Gosztonyi (51.), Bacsa (74.), Egerszegi (90+1.)
Kiállítás: - ill. -

Arrow

Nagytakarítás a MU-nál! - Van Gaal tíz játékost is kitehet - íme a lista

Szerdán hivatalosan is kinevezték a Manchester United vezetőedzőjévé a holland válogatott éléről leköszönő Luis van Gaalt, aki nem tétlenkedik a hírek szerint nagytakarítást tart és máris saját képére formálja a csapatot. Megkezdődött tehát a rögös út, cél a Vörös Ördögöket ismételten a nemzetközi porondra vezeti és hatalmas sikereket elérni. 

"Nagy megtiszteltetés volt Sir Bobby Charltonnal megtenni az első lépeseket a stadionban. Nem szeretnék semmit jósolni, de a legjobbamat fogom nyújtani a világ legnagyobb klubjának." - mondta a sajtó munkatársainak Van Gaal, aki láthatóan bombasztikus energiával és hatalmas elképzelésekkel "csapódott" be Manchesterbe. Az elvárások hatalmasak, ám egy ilyen klubnál ez nem csoda.

Daily Mirror téglái arról informálták a szerkesztőséget, hogy hatalmas átszervezés lehet a United keretében, tíz játékostól is megválna Van Gaal. Íme azon játékosok listája, akikkel nem számol a holland tréner: Marouane Fellaini, Javier Hernandez, Nani, Tom Cleverley, Nick Powell, Ashley Young, Wilfried Zaha, Bebe, Anderson és Patrice Evra. Utóbbi a Juve játékosa lehet, ám az Öreg Hölgynél végbemenő edzőcsere az ő helyzetén is változtathat.

Természetesen érkezők is lesznek, Ander Herrera és Luke Shaw már Van Gaal kívánsága alapján érkezett és további transzferekre lehet számítani az elkövetkezendő hetekben, köztük jelentős sztárigazolásokkal.

Arrow

Európa Liga: Nehéz küldetés előtt a Diósgyőr - előzetes

Igen nehéz párharc és borzasztó nehéznek ígérkező idegen béli mérkőzés vár a Diósgyőr Labdarúgócsapatára az Európa Liga második selejtezőkörében. Az ellenfél a bolgár Litex Lovech lesz, mely nemzetközi porndon pozitív mérleggel rendelkezik és a párharc abszolút favoritjaként kezelik az oddsmesterek. 

Európa Liga, 2. selejtezőkör, odavágó:
Litex Lovech (Bul) - Diósgyőri VTK (Hun) 19:45 

Mindkét együttes az első selejtezőkörtől versenyben van, a Litex Lovech a moldáv Veris Chisinau gárdáján lépett túl 3-0-ás összesítéssel, míg a miskolciak 6-2-vel lépték le a máltai Birkirkarát. A bolgár csapat hazai pályán roppant veszélyes, hazája pontvadászatának alapszakaszát csupán egy ponttal zárta másodikként a Ludogorets mögött, míg a rájátszásban gólaránnyal csúszott a dobogó harmadik fokára. 

Több gólerős játékosra is oda kell majd figyelnie Tomiszláv Szivics tanítványainak. A bolgár pontvadászat ezüstcipőse lett az előző szezonban a kolumbiai Jordán, aki 14 gólt szerzett, míg mögötte a 20 esztendős Simeon Slavchev végzett, ám szerencsére rá nem lesz gond, ugyanis két héttel korábban a Sporting leigazolta. Ott van azonban még a jobb szélső Armando Vajushi, aki nyolc gólig jutott a mögöttünk álló szezonba. A csapat nem csupán Slavchev  távozásával gyengült, a kilenc gólos Gjasula szerződése lejárt, a felek pedig nem tudtak megállapodni. Természetesen érkezők is voltak, ám tény, az összhang biztosan alább fagyott.

A hazai együttes vezetőedzője Kraszimir Balakov így vélekedett a DVTK-ról - "Egy jó csapat ellen lépünk pályára, amely szereti játszani a futballt. Én szeretem az ilyen együtteseket." - majd hozzátette, az első meccs borzasztó fontos lesz, csakis a győzelem az elfogadható számukra.

A remek hangulat szinte garantált, a Lovech Stadionba telt házat, tehát 8 ezer embert várnak. Nem érzik majd egyedül magukat a Diósgyőr játékosai sem, a hírek szerint nagy létszámú 300-400 szurkoló kelt útra, hogy elkísérje a csapatot.

Arrow

Visszavonult a miniszterelnök Orbán Viktor fia

A hvg.hu arról ír, befejezi pályafutását és 22 esztendősen visszavonul a Orbán Viktor miniszterelnök fia a Puskás Ferenc Akadémia labdarúgója Orbán Gáspár. A meglepő döntést az elmúlt napok kavalkádja hozhat meg.  

Mint ismeretes, Orbán Gáspár ott ült édesapja mellett a foci-vb döntőjén a VIP-páholyban olyan nagyságok között, mint Vlagyimir Putyin, vagy éppen Angela Merkel. A médiának több sem kellett, a mémgyárak is beindultak, a csapból pedig lassan két napja a fiatal labdarúgó neve folyik, aki a 444.hu-nak még levelet is címzett, ám az is visszafelé sült el, olaj volt csupán a tűzre.

A hírt, miszerint visszavonulását tegnap este csapattársai előtt bejelentette Orbán Gáspár a Puskás Ferenc Akadémia sem megerősíteni, sem pedig cáfolni nem kívánta, úgy nyilatkoztak, ha bármire kíváncsi a média keresse személyesen a játékost.

A 22 esztendős irányító középpályás a Videoton saját nevelésű játékosa, a második csapatban közel négy esztendeje mutatkozott be az NB II-ben, míg nem tavaly a felcsúti csapat játékosává nem vált. Sok kását nem evett meg a csapatnál és úgy tűnik nem is fog...

Arrow

Német válogatott védőt szerződtetett a Dortmund - hivatalos

Hivatalos twitter oldalán jelentette be legújabb igazolását a Borussia Dortmund labdarúgócsapata. A Jürgen Klopp által trenírozott együttes fiatal német válogatott védőt vásárolt a Freiburg csapatától. 

Az 1994-es születésű belső védő Matthias Ginter öt éves szerződést írt alá új klubjával, mely 10 millió eurót fizetett játékjogáért. Fiatal kora ellenére rutinosnak mondható játékosról beszélünk, ugyanis a Freiburg színeiben immáron 81 tétmérkőzésen van túl.

Megszerzését hatalmas fegyvertényként lehet kezelni, ugyanis számos klub versengett kegyeiért, mind Németországon, belül, mind pedig külföldön.

Ginter tagja volt a világbajnokságot nyerő német válogatottnak, igaz Joachim Löw nem küldte pályára. Piaci árát a transfermark.de 12 millió euróra taksálja, érkezése pedig előre vetítheti Hummels távozását.

Arrow

Magyarországra jön a Galatasaray

Hazánkba jön a 18-szoros török bajnok, 15-szörös kupagyőztes Galatasaray, mely a Budapest Honvéd labdarúgócsapatával méri össze tudását jövő vasárnap a Bozsik Stadionban. 

A kispesti csapat a szerdai nap folyamán hivatalos honlapján közölte a szurkolókkal a hírt, akik a 18 órakor kezdődő összecsapásra 2 erez és 10 ezer forint között válthatnak belépőjegyet. A bérlettel rendelkező szimpatizánsok számára a mérkőzés ingyenesen lesz megtekinthető.

Online értékesítés a jegy.mlsz.hu oldalon történik.

Arrow

Felkészülés: Gálázott a Chelsea, kikapott a Liverpool

Javában zajlik a felkészülés és szép lassan a legnagyobb klubok is kilépnek az edzőpálya árnyékából és meccsszituációban is kipróbálják új szerzeményeiket, új taktikáikat. A mai napon a Chelsea, Liverpool, AC Milan trió is megkezdte a meccsek sorát, igaz a vörösök befürödtek Dániában. 

Jose Mouronho együttese a Chelsea könnyedén lépte le negyedosztályú ellenfelét, a gólos sorát az utánpótlásból felkerülő 20 esztendős Patrick Bamford nyitotta, majd a mindössze 17 éves Brown is a hálóba talált, később pedig duplázva ő zárta a gólok sorát. A védelem oszlopos tagjai is megmutatták, a helyzetektől sem ijednek meg, előbb Terry, majd Ivanovic talált a kapuba.

Nem így alakult a Liverpool dániai vendégjátéka, a vörösök ugyanis egy gólos vereséget szenvedtek a Bröndby otthonában. 

Újfent gólt szerzett a korábban sérüléssel bajlódó olasz támadó El Shaarawy, az AC Milan két gólos győzelemmel nyitotta a felkészülést.

Wycombe - Chelsea 0-5 (0-1)
G: - ill. Bamford (20.), I. Brown (48., 87.), Terry (52.), Ivanovic (67.)

Bröndby - Liverpool 2-1 (1-0)
G: Norgaard (23.), Hasani (90.) ill. Peterson (48.)

AC Milan - Renate 2-0 (1-0)
G: El Shaarawy (23.), Saponara (55.)

Pár további eredmények:
Venlo - FC Porto 2-6
Genk - Crvena Zvezda 1-1
Emmen - Feyenoord 0-2
Gent - St. Etienne 2-0
Ipswich - West Ham 0-0
Dinamo Kijev - Al Hilal 0-3
Mönchengladbach - 1860 München 3-2

Arrow