2015. július 23., csütörtök

US Open Cup: Eddig tartott az újonc lendülete

Csütörtökre virradóra az utolsó negyeddöntőt is lejátszották a US Open Kupa 2015-ös kiírásából, így kialakult az elődöntő mezőnye. A Kaká vezette újonc Orlando City eddig bírta, a Chicago Fire nagy falatnak bizonyult ezen a napon.  

Chicago Fire - Orlando City 3-1 (1-0)
G: Nyarko (3.), Igboananike (87., 90.) ill. Larin (56.)

Kiválóan kezdődött a találkozó hazai szempontból, a jobb oldali szélső Nyarko már a 3. percben vezetést szerzett, ezzel hathatós alaphangot adva a mérkőzésnek. Noha egyenlítenie Larin révén sikerült a vendégeknek a második félidőben, egy cserejátékos a hajrában túljárt az eszükön. A Fire nigériai támadója Igboananike  előbb a 87., majd a 90. percben is megrezgette Hall hálóját. Az Orlando City újoncként a negyeddöntőig jutott, itt azonban megálljt parancsoltak nekik. A Chicago, mely egyébként a legrosszabb MLS mutatóval rendelkezik készülhet az elődöntőre. 

Korábban játszották:
Real Salt Lake - Los Angeles Galaxy 1-0 
New York Red Bulls – Philodelphia 1-1 (0-0) – büntetőkkel 3-4 
Sporting Kansas City - Houston Dynamo 3-1 

A negyeddöntőket követően pedig meg is van az elődöntő párosítása! A Németh Krisztián vezette Kansas hazai pályán játszhat, mely hatalmas előnynek számít. A mérkőzéseket augusztus 11-12-én rendezik.

Az elődöntő párosítása:
Philodelphia - Chicago Fire
Sporting Kansas City - Real Salt Lake

Őszi Ádám

BL: Magyaros lengyel siker, ellenállhatatlan Celtic

Szerda késő este kialakult a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének mezőnye azt követően, hogy lezajlottak a második forduló visszavágói. Szomszédaink közül a szlovák és a szlovén bajnok is búcsúzott, míg a magyar bajnok továbbjutott, ám ennek jogossága megkérdőjelezhető. Ellenfélre is lelt a Videoton, egy régi jó ismerős érkezik újfent hazánkba.  

Nyugati szonszédunk Szlovénia bajnoka elvérzett keleten, a kazah Asztana nem kegyelmezett, s ledolgozta egy gólos idegenben összeszedett hátrányát. Noha Rajcevic gólja idegenben sokat érhetett volna, három hazai találat ellenében kevés volt. Ráadásul meg kell említeni, hogy a hazaiak a 67. perctől emberhátrányban játszottak, ám a szlovéneknek nem sikerült begyötörni a második találatot, így számukra véget ért az idei kupaszezon.

Hazai pályán ráijesztett szurkolóira a Dinamo Zagrab, s azt sem mondhatjuk, hogy idegenben lefocizta luxemburgi ellenfelét, ám tény, hogy a kapu előterében ők voltak pontosabbak, s nem sok esélyt adtak ellenfelüknek. A mérkőzés nem volt annyira sima, mint azt az eredmény mutatja.

A magyar futballszurkolók sem a szlovák, sem pedig a román bajnokot nem szívlelik, ha kívánhatnák, azt tették volna, hogy mindkettő essen ki. A Steaua 2-0-ás előnnyel várhatta a hazai meccset, ám kis híján megégtek, ugyanis a Trencin gyorsan ledolgozta hátrányát, ám a második félidőben elég volt egy három perces rövidzárlat ahhoz, hogy a remény szerte ágazzon. A végjátékot ráadásul emberhátrányban kellett lejátszani. Ennek ellenére sikerült begyűrni a harmadik gólt és roppant izgalmasra sikeredett a végjáték, ám a Steaua kihúzta és készülhet következő ellenfelére.

FC Astana - Maribor 3-1
Tj: az FC Astana 3-2-es összesítéssel

Fola - Dinamo Zagreb 0-3
Tj: a Dinamo zagreb 4-1-es összesítéssel

Steaua Bukarest - Trencin 2-3
Tj: a Steaua Bukarest 4-3-as összesítéssel

A magyar bajnok mérkőzéséről sok jót nem tudunk mondani, Hajdú B. István tegnap esti mondata sokat elárul a meccsről - „...ennyit ér a magyar bajnok..."! Bár a továbbjutás megvan, a pozitívumok sora itt le is zárul.

A magyar bajnok Videoton ellenfele a magyar csapatok, főként a Debrecen álltal már jól ismert BATE Boriszov lesz. A fehérorosz klub a Vidihez hasonlóan nem nyújtott meggyőző produktumot, ám megőrizte hazai pályán szerzett előnyét idegenben.

Kádár Tamással a védelem tengelyében harcolta ki a továbbjutást a Lech Poznan, mely az odavágót követően a visszavágón is megverte bosnyák riválisát. Jó hír, hogy Lovrencsics Gergő is visszatért, a sérülés után felépülő válogatott játékos a 78. percben csereként lépett pályára.

Videoton - TNS 1-1 - hosszabbítás után (Részletekért KATT)
Tj: a Videoton hosszabbítást követően 2-1-es összesítéssel

Dundalk - BATE Boriszov 0-0
Tj: a BATE Boriszov 1-0-ás összesítéssel

Lech Poznan - Sarajevo 1-0
Tj: a Lech Poznan 3-0-ás összesítéssel

Az idegenbéli gól nélküli döntetlent követően a montenegrói szurkolók joggal lehettek bizakodóak, ám a Rudar támadógépezete hazai pályán is kudarcot vallott. Ellenben a védelem egyszer kapitulált, ez pedig azeri örömünnephez vezetett.

A skót Celtic számára nem jelentett gondot az izlandi bajnok, melyet oda-vissza vert igen nagy fölénnyel, úgy, hogy játékosai túlságosan meg sem izzadtak.

Rudar - Qarabag 0-1
Tj: a Qarabag 1-0-ás összesítéssel

Stjarnan - Celtic 1-4
Tj: a Celtic 6-1-es összesítéssel

Ezzel tehát kialakult a harmadik selejtezőkör mezőnye, jövő héten kedden és szerdán folytatódik a sorozat, melyben ott lesz a maygar bajnok Videoton is.

Keddi eredmények:
Dila Gori - Partizan Beograd 0-2 
Tj: 
a Partizan 3-0-ás összesítéssel, kettős győzelemmel
Pyunik - Molde 1-0
Tj: a Molde 5-1-es összesítéssel
Milsami - Ludogorets 2-1
Tj: a Milsami 3-1-es összesítéssel, kettős győzelemmel
Helsinki JK - Ventspils 1-0
Tj: A Helsinki JK 4-1-es összesítéssel, kettős győzelemmel
Maccabi Tel Aviv - Hibernians 5-1
Tj: a Maccabi Tel Aviv 6-3-as összesítéssel
Lincoln - Midtjylland 0-2
Tj: a Midtjylland 3-0-ás összesítéssel, kettős győzelemmel
Vardar - APOEL 1-1
Tj: az APOEL 1-1-es összesítéssel, idegenben lőtt góllal
Zalgiris - Malmö 0-1
Tj: a Malmö 1-0-ás összesítéssel 
Crusaders - Skenderbeu 3-2
Tj: a Skenderbeu 6-4-es összesítéssel

Őszi Ádám