2013. szeptember 4., szerda

Ligakupa: három gólos kaposvári diadal a megyei rangadón

Útjára indult a labda a magyar Ligakupában, szerdán 17 órai kezdettel négy találkozó került megrendezésre. Két ízben idegenben csípett el pontot alacsonyabb osztályú csapat, míg a somogyi rangadón a Rákóczi örülhetett a három pontnak.  

A Haladás hazai pályán pocsékolt el három pontot és két gólos vezetést, ugyanis Andorka révén a félidőben már 2-0 állt az eredményjelzőn. A hajrában azonban érkezett Beliczky, aki három perc alatt egalizálta az állást, ezzel pontot mentve a Gyirmót javára. Csakugyan 2-2-es döntetlent ért el a bajnokságban remekül rajtoló Pápa, aki azonban hátrányt ledolgozva mentette döntetlenre a meccset az Ajka ellen.

A Paks hat gólos meccsen múlta felül a Kozármisleny csapatát, míg a bajnokságban szenvedő Kaposvár feltámadt hamvaiból és megnyerte a megyei rangadót a Siófokkal szemben.

Haladás - Gyirmót 2-2 (2-0)
G: Andorka (12., 43.) ill. Beliczky (80., 83.)

Kaposvár - Siófok 3-0 (0-0)
G: Waltner (60.), Pecseli (62.-öngól), Balázs (79.)

Lombard Pápa - Ajka 2-2 (0-1)

Paks - Kozármisleny 4-2 (1-1)
G:  Szabó (12.), Hullám (50.-büntetőböl), Tököli (81.), Délczeg (91.) ill. Tóth (32.)', Farkas (69.)

Őszi Ádám

Cristiano Ronaldo mérges és bánatos! - kezdődik a tavalyi hiszti?

Megérkezett a portugál válogatott edzőtáborába Cristiano Ronaldo, azonban a portugál lapok arról számoltak be, hogy nincs minden rendben, a Real Madrid játékosán látszik, hogy nem boldog, sőt kifejezetten rossz kedve van és nem úgy áll a dolgokhoz, ahogyan szokott. Az újságírók hiába kérdezték a klasszist, nem válaszolt, kitért a kérdés elől. Egyet ne feledjünk az éremnek mindig két oldala van. 

Persze egy újságíró az ravasz és ha nem kap választ az alanytól, megpróbálja megkerülni, így történt ez most is, ugyanis a csapattársaknál is kérdezősködtek, míg nem egy meg nem nevezett személy a következő képen nyilatkozott -  "Azt mondta Cristiano, hogy mérges Özil eladása miatt. Rendkívül rossz hír ez számára, hiszen Özil volt az a játékos a csapatban, akivel a legjobban ismerték egymás játékát, a német mindig pontosan tudta, hová fog bemozogni. A Real Madrid nem is kívánhatna jobb irányítót nála." 

A német karmester három esztendőt húzott le a klubnál, egy szezonnal később érkezett mint Cristiano, azonban rövid idő alatt nagyon jó barátok lettek és a pályán is nagyon hamar kiismerték egymás mozdulatait. 

Véleményünk szerint hiba volt Özil eladása, ez alapvetően befolyásolja majd a fővárosiak teljesítményét, azonban az átigazolási időszak már csak ilyen, a játékosok jönnek mennek, van aki kegyvesztett lesz, helyette pedig érkezik egy új üdvöske, jelen esetben Bale! Nos, igen egy majdnem 100 millió eurós transzfer, tehát Özil eladása kapóra jött, hiszen sok pénzt adtak érte és egy hely is felszabadult.

Ronaldo bánatos barátja távozása miatt és mérges a klubvezetésre a bánásmód miatt, de valóban csak ennyikről van szó? Szerintünk nem! Bale potenciális ellenfele lehet Ronaldonak! Bár egy csapatba szerződtették őket, két dudás nem biztos hogy megfér egy csárdában...

Bale csaknem annyiéért érkezett mint Ronaldo, körülötte forog most a világ, mindenki rá kíváncsi, ez pedig árnyékot vet a portugálra aki egyébként sem kezdte valami szenzációsan az idényt, ellenben Di Maria és a friss szerzemény Isco. Úgy gondoljuk egy jó adag féltékenység áll a rosszkedv mögött és elképzelhető, hogy csakúgy mint tavaly idén is egy jó adag hisztivel kezdődik majd a szezon.

Vajon ki lövi a szabadrúgásokat? Bale állítja, Ronaldo a főnök, de vajon meddig? Az elkövetkezendő hetek nagy kérdése, hogy háború lesz-e csapaton belül, vagy sikerül megtalálni a két dudásnak a közös hangot, nem kiégetni a másik játékát a pályán...

Idővel mindenre válasz kapunk...

Őszi Ádám

Lionel Messi ezúttal Madridnak próbál segíteni!

Első hallásra igen furcsának tűnhet a cím, azonban a Barcelona klasszisa ezúttal nem a labdarúgás területén tevékenykedik, hanem beszállt Madrid 2020 olimpiai kampányába, melyet nem csak szavakkal, hanem tettekkel is igyekszik segíteni. 

"Hitem szerint a sport egészének jó, ha nyer Madrid. Nemcsak a város érdemelné meg, hogy házigazda legyen, hanem a rengeteg kiváló spanyol sportoló is" - jelentette ki a négyszeres aranylabdás argentin zseni, akinek száját Burnos Airesbe érkezésekor hagyták el ezen szavak. 

Messi a válogatott és az edzőtábor miatt érkezett haza, de ha már itt van próbál a spanyol rendezés mellett kampányolni, a verseny ugyanis finisébe érkezett, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság szombaton dönti el az argentin fővárosban, hogy Tokió, Isztambul, vagy Madrid rendezi a 2020-as világjátékokat.

Őszi Ádám

Hetekre kidőlt a Bayern sztárközéppályása

Hetekre elvesztette spanyol védekező középpályását a Bayern München együttese, áll a klub hivatalos közleményében. Guardiola nem számíthat Javi Martinez játékára, akit meg is kellett operálni. 

Martínez hosszú hetek óta panaszkodott erős izomfájdalomra, majd a Chelsea elleni európai-Szuperkupa meccset követően a sérülés komolyabbra fordult. A spanyol a meccset is fájdalmak közepedet játszotta végig. A hosszabbításban Fernando Torres belépőjét követően maradt a földön Javi, a szabálytalanság valószínűleg nem gyógyító hatással bírt...

Arról azonban nem ad tájékoztatást a rekordbajnok holnapja, hogy pontosan milyen problémát diagnosztizáltak az orvosok, és arról sem írnak, hogy hány hétre dőlt ki a spanyol, mennyire komoly a sérülés. 

Jöhet Guardiola 'B' terve...

Őszi Ádám

Gondok Barcelonába: két kulcsjátékos is megsérült

Még alig kezdődött el a szezon, máris gondokkal küzd az FC Barcelona labdarúgócsapata és persze Tata Martino vezetőedző. Ami azt illeti két a hazája válogatottjába behívott labdarúgó is visszatért a klubhoz, mivel sérülés miatt nem tudta vállalni a nemzeti csapatban való szereplést. 

Emlékezhetünk, hogy tavaly milyen védőgondokkal küzdöttek a katalánok, volt hogy két védekező középpályás játszott a védelem tengelyében. Ez a nem kis probléma megint megismétlődhet, hiszen nem sikerült védőt szerezni a nyáron, sem David Luiz sem pedig Thiago Silva nem költözött Barcelonába. Emellett elküldték Abidalt, aki maradt volna és véleményünk szerint élni is tudott volna az előtte adó lehetőségekkel, de ez már a múlt, ő már a Monaco együttesét erősíti. Rossz hír a szurkolók számára, hogy a veterán klasszis Puyol felépülése igen nyögvenyelősen halad, így ő sem ma vagy holnap kerül vissza a keretbe.

Na de a friss sérültek! Vicente del Bosque a spanyol válogatott vezetőedzője kénytelen volt új játékost behívni Busquets helyére, aki a Valencia elleni hétvégi bajnoki mérkőzésen sérült meg, így lemarad csapata mindkét selejtezőjéről. A másik sérült Dani Alves, aki szintén a hétvégén sérült le, ám elutazott Brazíliába, ám pár tréninget követően kiderült, nem tudja vállalni a két soron következő meccset (Ausztrália és Portugália), így a rehabilitációt Barcelonában folytatja.

Őszi Ádám