2012. június 22., péntek

Beharangozó: Németország-Görögország


Tegnap lejátszották az első negyeddöntőt az Európa Bajnokságon és a portugál válogatott jutott tovább. A mai napon Németország és Görögország válogatottja csap össze. A kérdés, hogy a jóval esélyesebb németek, vagy a spártaiként küzdő görögök lesznek Naniék ellenfelei. 

A németek nagyon meggyőző teljesítménnyel jutottak el idáig, hibátlanul vették a halálcsoportot, míg a görög csapat az utolsó fordulóban jutott tovább nagy meglepettére, miután kiverték az orosz csapatot.

Negyeddöntő Gdansk:
Németország - Görögország 20:45 (m1)

Németország: Neuer – Boateng, Badstuber, Hummels, Lahm – Khedira, Schweinsteiger – Schürrle, Özil, Reus – Klose

Görögország: Szifakisz – Toroszidisz, Papasztatopulosz, Papadopulosz, Cavelasz – Makosz, Maniatisz – Ninisz, Kacuranisz, Szamarasz - Szalpingidisz

Játékvezető: Damir Skomina (szlovén)

Múltidéző: A két csapat 1960 óta hét alkalommal találkozott egymással, ez lesz a nyolcadik összecsapásuk. Ez idő alatt barátságos mérkőzést nem vívtak, mindegyik tétmérkőzés volt, melyen a mérleg nyelve Németország felé billen, ugyanis 4 német siker mellett 3 döntetlen született. Ez annyit tesz, hogy a görög válogatott 52 éve  nyeretlen a német csapat ellen. A legnagyobb különbség 1960-ban volt a két csapat között, akkor 3-0-ra volt az eredményjelzőn. Utolsó találkozásuk is régen volt, egészen 2001-ig kell visszamenni, ekkor 4-2-es német győzelem született. A kérdés, vajon ma megtörik e ez a hosszú nyeretlenségi sorozat görög részről.

Egymás elleni meccsek: NÉMETORSZÁG - GÖRÖGORSZÁG
28.03.01VILGörögországNémetország2 : 4
02.09.00VILNémetországGörögország2 : 0
17.06.80EURGörögországNémetország0 : 0
11.10.75EURNémetországGörögország1 : 1
20.11.74EURGörögországNémetország2 : 2
22.10.61VILNémetországGörögország2 : 1
20.11.60VILGörögországNémetország0 : 3

Szerző: Őszi Ádám

Úgy tűnik Gosztonyi András elhagyja a Videotont


Régóta téma, hogy Gosztonyi András a Videoton játékosa hol folytatja pályafutását, ugyanis a fehérvári klub mestere Paulo Sousa nem nagyon számolt vele. Több magyar csapattal is hírbe hozták már a szélsőt, ám konkrétumokat nem lehet tudni, az viszont biztos, hogy nem utazott el a csapattal a szlovéniai edzőtáborba. Ez arra enged következtetni, hogy minden bizonnyal klubot vált. Gosztonyi 2010 óta a Videoton játékosa, elképzelhető, hogy csak kölcsönadják valahova.

Szerintetek hova kéne mennie? Vajon külföldre vagy Magyarországon kéne maradnia valamelyik csapatban ahol játszhat....

Működik egy facebookos oldalunk is, kedveljétek, likoljátok az oldalt és üzenőfezlatokon megjelennek a legfrissebb hírek. Jó kommentelgetést, olvasgatást http://www.facebook.com/SportToll

Szerző: Őszi Ádám

Portugália a négy között, búcsúzó csehek


Tegnap lejátszották az első negyeddöntőt az Európa bajnokságon, melyet a cseh csapat játszott Portugáliával. A mérkőzés végig nagyon egyoldalú volt, portugál fölényt hozott. A mérkőzés embere a végig robotoló, remekül játszó Coentrao volt. A győztes találatot pedig a sokat próbálkozó Ronaldo volt. Portudália már az elődöntőben és várja ellenfelét a mai este folyamán.

A mérkőzés rendkívül egyoldalúra sikerült, portugál labdabirtoklás és rengeteg kapura lövés próbálkozás. A cseh csapat teljesen veszélytelen volt ellenfelére. Ezt remekül tükrözi a kapura lövési arány, mely 20-1 volt a portugál csapat javára. A találkozón Ronaldo két kapufát is jegyzett, illetve két nagy helyzetet is kihagyott és egy ízben ollózással is próbálkozott. A csehek hősiesen védekeztek, ha a mérkőzés legjobbját kéne megmondani én a vesztes csapatból Cech hálóőrt választanám. A portugálok legjobbja nálam nem Ronaldo, hanem a remekül támadó és védekező Coentrao. A győztes találatot nem sokkal a vége előtt a 79. percben Ronaldo szerezte, egy beadásnál megelőzte a védőjét és a labdát a földre bólintva talált a kapuba. Ezzel a cseh csapat reménye a hosszabbításra és a tizenegyesekre elúszott. Az eredmény nem változott, így Portugália elődöntős.

Negyeddöntő:
Varsó, Nemzeti Stadion, 58145 néző. Vezette: Webb (angol) 
Csehország - Portugália 0-1 (0-0)
Gól: Ronaldo (79.)

Működik egy facebookos oldalunk is, kedveljétek, likoljátok az oldalt és üzenőfezlatokon megjelennek a legfrissebb hírek. Jó kommentelgetést, olvasgatást.  http://www.facebook.com/SportToll
Szerző: Őszi Ádám