2013. június 13., csütörtök

Hannover: Új csapattársat kapott Huszti a középpályára

Ha kiesik egy csapat a legjobbak közül, akkor többnyire a játékosok nagy része elhagyja a süllyedő hajót. Így tett az idén a Bundesligából kieső Greuther Fürth középpályása Edgard Prib is. 

A még Szovjetunióban születő, de két éves korában családjával Németországba költöző 23 esztendős futballista elszánta magát a váltásra. A Fürth saját nevelésű játékosáról van szó, aki 1996 óta járt ki a klub edzéseire, 2009-től pedig az első számú csapatban szerepelt. Részese volt örömnek, feljutásnak és kiesésnek egyaránt, a csapat húzóemberének számított. Több mint 100 meccsen lépett pályára, az idei szezonban 27 meccsen 3 gólt és 6 gólpasszt striguláztak a neve mellé.

Prib piaci ára 2 millió euró, a Hannover azonban ennél kicsivel többet 2,5 milliót csúsztatott a Fürth kasszájába, ezért és persze a fizetéséért cserébe, a fiatal középső középpályás pedig 2017 nyaráig írt alá.

Reméljük feltalálják magukat majd Husztival és sikereket érnek el a Hannover együttesénél.

Őszi Ádám

Chilei válogatott középpályást vett a Betis

Igen nagy a játékosmozgás a Real Betis csapatánál, úgy tűnik igen csak átalakul a sevillai együttes. A legfrissebb igazolással együtt immáron négy érkezőnél és két távozónál tartanak. Nézzük ki akadt ezúttal a spanyol klub horgára. 

Európában még ismeretlen, ám több mint valószínű, hogy a spanyol futball fanatikusainak körében neve nemsokára beivódik a köztudatba. Nem más ő, mint Lorenzo Reyes a chilei válogatott kétszeres középpályása. A 22 esztendős fiatal játékos középső középpályán irányító poszton játszik, eddigi karrierjét pedig egyetlen klubnál, nevelőegyüttesénél a chilei Huachipato csapatánál töltötte.

Fiatal kora ellenére mér több mint 120 meccsen lépett pályára hazája élvonalában, így könnyen megállapíthatjuk, hogy meccshiányban nem szenved, stabil alapembere volt klubjának, viszont a La Liga azért nem egy chilei Torneo Transición.

Piaci értéke tekintve a transfermarkt.de becslései szerint 400 ezer eurót ér, a Betis pedig 900 ezerért vásárolta ki őt szerződéséből.

Őszi Ádám 

Messi ügy: Ki akarják csinálni az argentint a pályán kívül, ha már a pályán nem megy!

Szinte biztos, hogy mindenki hallott Messi állítólagos adócsalási ügyéről, hiszen ez folyik a csapból is. Nos, elgondolkoztunk a dolgon és egy cikkben összefoglaljuk véleményünket az ügyről. 

Vegyük először azt, hogy ki ő! A világ jelenlegi egyik ha nem a legjobb labdarúgója, egy zseni, aki úgy bánik a labdával, mint senki már. Megvan mindene, ami pedig kiemelten fontos pénze is! Évi fizetése 10 millió euró, és ebben nincsenek benne a plusz jutalékok és az egyéb szponzori bevételek, tehát körülbelül ezt az összeget  hozzátéve évi 20 millió eurót is kereshet.

Sok mindent köszönhet a Barcelonának, hiszen gyermekkorában állta a klub a kezeléseit! Egy profi, aki hihetetlen alázattal bír a futball és az élet iránt, ezt pedig számtalanszor és számtalan színtéren megmutatta már és meg is fogja. Vetődik fel a kérdés, mi vezeti rá arra hogy elcsaljon 4 millió eurót adóban?

Igen, 4 millió euróról van szó nem többről. Kezdjük ott, hogy sem Messi, sem pedig édesapja nem egy banki szakember, ha az lenne, nem a pályán futkosna. Egyikük sem ért a pénzhez és ezekhez a dolgokhoz, ezért szakemberek végzik helyettük a dolog ezen részét. Persze utasíthatják a szakembert csalásra, de akkor már valaki tud róla, a dolgok pedig egyszer kibukik. Ennyire senki sem hülye!

Egy fantasztikus sportolói kép, egy példakép, milliók bálványa, és ez a hírnév most mind dugába dől, dőlhet pillanatok alatt, holott semmi nincsen bizonyítva, semmi nem történt még!

Mocskos média! Igen, valaki valamit megszellőztet, megír, az pedig futótűzként kezd el terjedni, olyan ez mint egy átigazolási kacsa, csak az nem hagy maga után ekkora nyomot. Ha ki akarják csinálni Messit, tessék itt az út, itt a lehetőség! Ha kiderül, hogy nem ő volt, vagy nem tudott róla, akkor is, ez már rajta marad, soha nem mossa le magáról.

Az is lehet, hogy az egyik pénzügyi szakembere sikkasztotta el az adót saját maga részére, sőt még mi is ki tudnánk találni három különböző verziót. Például egy haragosa, vagy egy rivális klub áll a háttérben satöbbi. Nevetséges és egyben szégyenteljes az egész!

Egy valamit viszont senki se feledjen az ártatlanság vállalma mindenkit megillet, míg be nem bizonyosodik, hogy bűnös, egyszóval senki ne ítélkezzen addig, míg nincsen ítélet, nincsen hivatalos dolog!

Őszi Ádám

Kamber: Izraelbe mehettem volna, de a Győrrel szeretnék BL-főtáblára jutni! - nyilatkozat

A 29 esztendős Djordje Kamber immáron 2007 óta rúgja a bőrt hazánkban és ez a jövőben is így marad, derült ki a bosnyák középpályás egy a hazájában adott interjújából. 

Először Diósgyőrben tekinthette meg tudását a magyar publikum, majd pedig Zalaegerszegen töltött el szép időszakot, mielőtt 2012 februárjában négy esztendőre szerződtette őt a Győri ETO. Aki esetleg nem tudná Kamber posztját tekintve védekező középpályás, ám nem csak ezen szerepkörben, hanem a támadások építésében és azok befejezésében is jeleskedik. Elég ha megemlítjük, hogy az idei szezonban a 30 bajnokiból 27 alkalommal szerepelt, mindannyiszor kezdőként és csupán egyszer cserélte le a győriek mestere. Emellett a statisztikái kimagaslóak, mivel csatárokat megszégyenítően termelte a gólokat szám szerint 8 találatig jutott és 3 alkalommal előkészítő szerepkörben jeleskedett. Így ez utóbbi pár sorból kiderül, a Győri ETO kulcsjátékosáról beszélünk.

Kamber egy bosnyák lapnak a következő képen nyilatkozott lehetőségeivel és jövőjével kapcsolatban - "Szerződés köt a Győrhöz, és a bár a klubom kapott értem ajánlatot Izraelből, nem engedtek el. Nem is sajnálom, mivel jól érzem magam az ETO-nál. A célunk, hogy bejussunk a Bajnokok Ligája csoportkörébe, ehhez szerencsére is szükségünk lesz a sorsolásnál. Jó lenne elkerülni a volt jugoszláv tagállamok csapatait, legszívesebben skandináv ellenfél ellen játszanék."

Nagy kíváncsisággal várjuk a sorsolást, vajon Kamber kívánsága valóra válik-e?

Őszi Ádám

Fabregas: "Ez az otthonom..."

A címben található idézetrészlet minden bizonnyal nagy felháborodást kelt, főleg az Arsenal fanatikusainak körében világszerte. Fabregas igaz Barcelona nevelés, de profi karrierjét az Arsenalban kezdte meg és Wenger mester keze alatt pallérozódott azzá, aki. Ehhez kétség sem férhet, na de az alapokat a spanyol iskola tette le, talán a kettő ötvözete, ezért ilyen jó Cesc.  

Azt, pedig, hogy ki mit tekint otthonának, úgy gondolom mindenki had döntse el maga. Biztos vagyok benne, hogy Fabregas nagyon hálás az Arsenal egész csapatának, a vezetőktől egészen a takarítónéniig.

Na, de mi is váltotta ki ezen szófoszlányt? Egy nyilatkozat, melyet Fabregas annak érdekében tett, hogy megfékezze a távozásáról szóló pletykákat. Többek között a Manchester United és a City mellett az arsenal is felmerült a sajtóban, mint lehetséges új klub.

"Soha nem mondtam olyat, hogy távozom a Barcától. Boldog vagyok, és készen állok a következő szezonra. Teljesen abszurdnak tartom, ha valaki azt mondja, hogy nem akarok játszani a Barcelona csapatában. Soha nem beszélek ezekről a  dolgokról nyilvánosság előtt, így nem tudom, hogy honnan vették azt az információt, hogy távozni szeretnék. Ha a Barcelona mondta, hogy nem akar, az más, én viszont nem szeretném itt hagyni az együttest. Tudom, hogy életem legnagyobb kihívása az, hogy a Barcelonánál szerepeljek, de én csak játszani akarok, mert ez az otthonom, és mindig is arról álmodtam, hogy itt legyek a legsikeresebb. Mostanáig minden jól ment." - zárta gondolatmenetét a spanyol válogatott játékos, aki most minden erelyével és figyelmével inkább a Konföderációs Kupa felé fordul.

Őszi Ádám

Erős ellenfelek mérkőzik a Haladás: olasz, orosz, osztrák, horvát és ukrán első osztályú gárda a progrmban

Mostanra már hagyománnyá vált, hogy minden nyári felkészülési időszakban egy nagyobb sztárklub érkezik Szombathelyre, hogy a felkészülést, no meg persze a közönséget is kiszolgálja a klub. Gondoljuk például arra, hogy nemrégiben az Arsenal járt nálunk. 

Nos, ez idén sem lesz másként, sőt igen acélos felkészülési meccsek várnak a Halira, hiszen számos nívós külföldi gárda van a felkészülési meccsek programjában. Ez a vezetőedző Artner Tamás külön kérése volt a vezetőség felé, miszerint nívós ellenfelekkel szeretne megmérettetni. Az együttes jövő héten kezdi meg az alapozást, június 19-én délelőtt vezénylik a keretnek az első edzést.

Az edzőmérkőzések sora még nem teljes, hiszen ha hinni lehet a pletykáknak idén egy Serie A klub lesz a sztárgárda, de a többi ellenfél sem feltétlenül törpül el. Az első meccs az osztrák Bundesliga hetedik helyezettje a Wiener Neustadt ellen lesz majd, melyet a frissen lekötött meccs követ a kisebbik spliti gárda ellen az RNK Split személyében, mely az ötödik pozícióban végzett Horvátországban.

Ezt követi egy nappal később a Metallurg Doneck elleni megmérettetés, no ez már tényleg igen komoly ellenfélnek statuálható, hiszen az ukrán pontvadászat ötödik helyezett csapatáról beszélünk. Két nappal később az osztrák élvonal utolsó helyén végző Mattersburg lesz az ellenfél. Ettől a naptól számítva pedig csak hármat kell aludnia a Hali szurkolóknak és jöhet  az orosz pontvadászat középcsapata a Kuban Krasznodar.

Ezt követi a minden esztendőben megrendezett Király-Kupa, az utolsó jelenleg lekötött meccs pedig a ZTE elleni derbi lesz.

A program még alakulni fog, illetve több meccsnél látható, hogy még nincsen helyszín.

Felkészülési program:
Június 28. péntek, 18.30, Sonnhofen: Wiener Neustadt (osztrák)–Haladás.
Július 2. kedd, 18.30, Stinatz: RNK Split (horvát)–Haladás.
Július 3. szerda, még nincs időpont és helyszín: Metallurg Doneck (ukrán)–Haladás.
Július 5. péntek, 18.30, Oberndorf: Mattersburg (osztrák)–Haladás.
Július 8. hétfő, még nincs időpont és helyszín: Haladás–Kuban Krasznodar (orosz).
Július 12. péntek, Király Sportlétesítmény: Király-kupa.
Július 20. szombat, 11.00, Zalaegerszeg: ZTE–Haladás.

Őszi Ádám

Argentin védővel erősített a Lazio - hivatalos

Egy a mexikói első osztályban játszó argentin védővel erősítette meg keretét a Lazio együttese azt követően, hogy Diakite és Garrido is a Premier League-be szerződött. 

Diego Novaretti neve Európában nem cseng valami ékesen, sőt még a futballt szeretők körében is többnyire ismeretlen, viszont ez most változhat, hiszen a 28 esztendős belső védő az SS Lazio csapatánál bizonyíthat.

Az átigazolási összeget nem hozták nyilvánosságra, de minden bizonnyal szabad igazolás volt, hiszen Diego szerződése e hónap 30-án lejár. Új kontraktusa nem tudni meddig szól az olasz csapathoz.

Eddigi karrierjét a tengerentúlon pengette, hat esztendőt töltött el hazájában a Belgrano együttesében, majd pedig 2009,ben ligát és országot is váltott és a mexikói pontvadászatba szerződött a Deportivo Toluca együtteséhez, ahol alapembernek számított.

Őszi Ádám

Málaga játékost vett a Fiorentina

Fogynak a Málaga játékosai, immáron a harmadik távozóról számolhatunk be, érkező viszont még csak egy volt. Nagy kérdés, jövőre mi lesz a spanyol csapattal, legnagyobb értékeit, mint például Isco meg tudja-e tartani. Eddig távozott a hálóőr Edinho a Braga együttesébe, majd Iturra szerződött a Granada gárdájához. 

A mostani távozó érzékenyen érintheti a klubot, hiszen a csapat 31 esztendős jobb szélsőjéről van szó Joaquín személyében, aki 34 mérkőzésen lépett pályára, és alapembere volt a csapatnak. Összehozott négy találatot, hatnak pedig az előkészítője volt. Emellett a Málaga Bajnokok Ligája menetelésének is részese volt, 8 mérkőzésen játszott, ezeken pedig három gólt is szerzett és egy alkalommal előkészített.

Szerződése még egy esztendőre érvényes volt, ám ha a Málaga pénzt akart látni belőle még most kellett eladni. Igaz áron alul, 2 millió euróért vette meg a nagy terveket szövögető Fiorentina, holott piaci értéke 3,5 millióra rúg. Új kontraktusa három esztendőig, azaz 2016 nyaráig érvényes.

Karrierjét tekintve egy korábbi 51-szeres válogatott szélsőről van szó, aki 2002-ben debütált a nemzeti csapatban és 2007-ben vonult vissza a nemzeti csapattól. Karrierje a Betis csapatában indult 1994-ben az ifik közt, majd pedig 1999-ben eljött a bemutatkozás ideje a felnőtt csapatban. A klub korszakos játékosává vált 2016 meccsen lépett pályára, míg nem 2006-ban a Valencia csapatába szerződött, ahol 2011-ig rúgta a bőrt. Azóta a Málaga játékosa volt és sikereket ért el a klubbal.

Firenzében komoly terveket szőnek vele.

Őszi Ádám