2014. január 10., péntek

Átigazolási bomba: Xavi és Henry újra egy csapatban? - sajtóhír

Nemrégiben igen csak meglepő kijelentés hagyta el Xavi Hernández száját, most pedig az AS hozott le egy hírt, mely szerint a világ és Európa -bajnok középpályás Észak-Amerikába költözhet. 

A forrás arról számol be, hogy a New York Red Bulls illetékesei már hetekkel ezelőtt felvették a kapcsolatot a katalánok rutinos középpályásával, akit Thierry Henry mellé csábítanának a csapatba, így összeállna a korábbi barcelonai duó. A költözés biztosan nem a tél folyamán történik meg, ugyanis az MLS hosszú pihenőre vonult és majd csak márciusban indul újra. Az üzlet ettől még a télen megköttethet és akár alá is írhatnak a felek. 

Sokan most felháborodtok és azt mondjátok, a történet hápog, de egy valamit ne feledjünk! Tényként kell kezelni és el kell fogadni, hogy az időt nem lehet megállítani! Xavi maholnap 34 esztendős lesz és bizony lassacskán valakinek át kell hogy adja a stafétát. A rutinos középpályás korábbi nyilatkozatában is erre utalt, mikor azt mondta nem tudja mit hoz a jövő! 

Xavi 1997 óta szolgálja profi játékosként az FC Barcelonát!

Őszi Ádám

Premier League: A nagy kérdések hétvégéje - előzetes

Továbbra sincsen megállás az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) csapatai számára. Az FA-Kupa és Ligakupa párharcok után hétvégén újra a pontvadászaté lesz a főszerep, mely bizony sok jó meccset és megfogalmazott kérdésekre tartogat választ. Nézzük mi vár az angol foci fanatikusaira. 

A 21. forduló nyitómérkőzésén szombaton a tizedik helyen serénykedő "Tigrisek" fogadják a bajnoki címre törő, ám még közel sem tökéletes Mourinho vezette Chelseat, mely hat meccses veretlenségi szériát fut jelenleg.

A délutáni  folytatásban tíz gárda is pályára lép egy időben (16:00), a kiesőzóna szélén táncoló Cardiff az edzőmenesztés előtt álló és jelenleg kieső West Ham gárdáját fogadja. Igazi hat pontos meccsről beszélhetünk, illetve amennyiben kikapnak a londoniak, abban az esetben Sam Allardyce vezetőedző könnyedén elveszítheti állását. A walesiek kispadján Solskjaer debütál. Az utóbbi hetekben két botlást is bemutató Everton nem hibázhat otthon a Norwich ellen, amennyiben továbbra is versenyben akarnak maradni a Bajnokok Ligája indulást érő helyekért. Fulham-Sunderland, mit is mondhatna erre az ember, nem a legérdekesebb párharc, ám a tűz biztosan nem fog hiányozni a pályáról, ugyanis mindkét együttes az életéért, az első osztályú tagságáért küzd.

A szezon meglepetéscsapataként aposztrofált, azóta pedig kipukkadó Southampton a Gera Zoltánt is foglalkoztató Pepe Melt kinevező WBA-t fogadja, míg az edzőváltás óta szárnyra kapó Spurs a kieső helyen álló újonc Palace ellen gyűjtené be a három bajnoki pontot.

A játéknap zárómeccsén a Manchester United, azon belül pedig Moyes sorsa lesz célkeresztben. A csapat legutóbb hazai pályán kikapott a Tottenham legjobbjaitól, majd a jelenlegi ellenfél a Swansea búcsúztatta őket az Old Trafford gyepén az FA-kupától, a Sunderland elleni Ligakupa vereség pedig már csak hab volt a tortán. Van tehát miért visszavágni a Michut nélkülöző walesieknek! Egy esetleges újabb blama akár Moyes fejét is követelheti...

Vasárnap két meccsel jelentkezik a világ tál legszínvonalasabb bajoksága. A "francia légió" becenévre hallgató Newcastle United fogadja kastélyában a Manchester City gárdáját, mely elképesztő formában van, ám hazai környezetéből kimozdulva sokszor bizonytalanná válik. Minden sorozatot figyelembe véve 14 meccse vezetlenek a "Polgárok", ami pedig még magasabbra teszi a lécet, ebből 12 meccsüket megnyerték, míg 46 gólt szereztek ez idő alatt. A "Szarkák" azonban nem egy nagy csapat baját látták már el idén!

A folytatásban pályám lesz a Liverpool, melynek csakis a győzelem elfogadható a Stoke otthonában, amennyivel az élen lévő hármassal szeretnék tartani a lépést.

A forduló zárómeccsére hétfőn kerül sor, ekkor az Arsenal látogat az Aston Villa otthonába, a meccs tétje pedig nagy valószínűséggel az lesz, hogy visszaveszik-e Weenger tanítványai az első helyet.


Szombat
13:45 Hull City - Chelsea (Digi Sport 1)
16:00 Cardiff - West Ham United
16:00 Everton - Norwich City (Digi Sport 1)
16:00 Fulham - Sunderland 
16:00 Southampton - West Bromwich
16:00 Tottenham - Crystal Palace
18:30 Manchester United - Swansea City (Digi Sport 1)

Vasárnap
15:05 Newcastle United - Manchester City (Digi Sport 1)
17:10 Stoke - Liverpool (Digi Sport 1)

Hétfő
21:00 Aston Villa - Arsenal (Digi Sport 1)

Őszi Ádám

Spanyol edzőt neveztek ki a WBA kispadjára

Tova sincs két hete, hogy menesztették Stewe Clarke vezetőedzőt a West Bromwich Albion kispadjáról. Helyét ideiglenesen Keith Downing vette át, ám pozíciójában nem erősítették meg, hanem új, külföldi tréner után néztek, aki mint kiderült spanyol honból érkezik. 

Az 50 esztendős új tréner Pepe Mel kinevezését a klub hivatalos honlapján erősítette meg. Feladata a csapat benntartása lesz a Premier Leagueben, ám ez nem lesz könnyű. Sokan értetlenül állnak az eset előtt, ugyanis Mel sohasem dolgozott még Spanyolországon kívül, így az angol stílus, az életvitel számára is új lesz. A játékosként egykori Real Madrid nevelés, majd Betis kedvenc szakvezetőként 1999-ben debütált, azóta pedig jó pár helyen megfordult, hol magasabb, hol pedig alacsonyabb osztályokban. Legutóbb a Real Betis gárdáját trenírozta három esztendőn át, ám az eredménytelenség miatt nemrégiben leváltották.

Íme a 2013-2014-es szerint eddigi szezonjának áldozatai:
Ian Holloway (Crystal Palace)
Martin Jol (Fulham)
Kevin Ball (Sunderland)
André Villas-Boas (Tottenham)
Stewe Clarke (West Brom) 

A lista aligha teljes, számíthatunk még edzőváltásra bőven! Jelenleg nagyon inog a kispad a West Ham United trénere Sam Allardyce alatt, aki 2011-ben vette át a londoni csapat irányítását és egy héten belül kiesett mindkét angol kupasorozatból, ráadásul nem is akár hogyan, egy 6-0-ás és egy 5-0-ás fiaskó után. Utóbbit ráadásul egy alacsonyabb osztályú gárdával szemben. Ráadásnak pedig jön a bajnokságban elfoglalt utolsó előtti hely. A Cardiff elleni hétvégi meccs sorsdöntő lehet.

Sokan Moyes távozását is suttogják a Manchester United kispadjáról, mások követelik lemondását, természetesen vannak olyanok akik pedig arról beszélnek, hogy idővel minden jó lesz. Meglátjuk, meddig tart ki a manchesteri klubvezetés türelme...

Őszi Ádám