2015. november 13., péntek

Vb-selejtező: Vidal góljára a Real sztárja felelt!

A 3. fordulóval folytatódott a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság dél-amerikai selejtezősorozata. A játéknap rangadóján az eddig hibátlan Chile pontosztozkodást hajtott végre Kolumbiával szemben. 

Chile - Kolumbia 1-1 (1-0)
Helyszín: Santiago de Chile, Estadio Nacional Julio Martínez Prádanos: 45312 néző
Vezette: E. Cacares (paraguayi)
Gólszerzők: Vidal (44.) ill. Rodriguez (67.)
Sárga: Bravo (64.), Vidal (69.) ill. C. Sanchez (30.), Zapata (49.), Arias (90.)
Kiállítás: - ill. -

Chile: Bravo - Isla, Medel, Silva (Rabello 89.), Jara - Fernandez, Valdivia (Orellana 78.), Vidal - Vargas (Pinilla 85.), Beausejour, Sanchez. Szövetségi Kapitány: Sampaoli 

Kolumbia: Ospina - Fabra, Murillo, Zapata, Arias - C. Sanchez (Cardona 55.), Mejia, Torres, Rodriguez, Muriel (Bacca 70.), Jackson Martinez (Pardo 84.). Szövetségi Kapitány: Pekerman

Chile hibátlan mérleggel, két győzelemmel készülhetett erre a találkozóra, míg Kolumbia már belefutott egy súlyos pofonba a második fordulóban Uruguay ellenében. Érdekesség, hogy az AC Milan labdarúgócsapatában remeklő Carlos Bacca csak a padon kapott helyet, míg a Chelsea kopott fényű csillaga Falcao a keretbe sem került be.

Hazai mezőnyfölényt aposztrofálhattunk a találkozó során, ám helyzetek és kapuralövések tekintetében kiegyenlített mérkőzést láthattunk. Az első játékrész hajrájában egy rögzített szituációt követően Vidal ugrott a legmagasabbra, a játékszert Fernandez a fejére varázsolta, Ospina pedig tehetetlen volt, talpra ugrott a stadion, s pár másodperccel később hazai vezetéssel vonulhattak a csapatok az öltözőbe. 

Megvolt a lehetősége a chileieknek, hogy megduplázzák előnyüket, ám ez vagy pontatlanság, vagy pedig Ospina bravúrjának köszönhetően nem jött össze, a 67. percben pedig a kihagyott lehetőségek megbosszulták önmagukat, a Real Madrid sztárja James Rodriguez talált a kapuba. Muriel hozta helyzetbe a második hullámban érkező csapattársát, aki háttal vette át a labdát, majd fordult meg, s lőtt a kapuba. A végén kis híján megnyerte a meccset Kolumbia, a 87. percben Cardona lábában volt a döntés lehetősége, ám a kivitelezésbe gikszer csúszott, így Claudio Bravo kezében tért nyugovóra a labda.

Az eredmény tükrében elmondhatjuk, hogy már csak egyetlen hibátlan csapat van a dál-amerikai selejtezősorozatban, az eddigi meglepetéscsapat Ecuador. 

További eredmények:
Bolívia - Venezuela 4-2
Ecuador - Uruguay 2-1

A folytatásban:
nov. 14. 01:00  Argentína - Brazília 
nov. 14. 03:15  Peru - Paraguay
nov. 17. 21:30  Kolumbia - Argentína 
nov. 17. 21:30  Venezuela - Ecuador
nov. 18. 00:00  Paraguay - Bolívia
nov. 18. 00:00 Uruguay - Chile 
nov. 18. 01:00 Brazília - Peru 

Így áll a dél-amerikai selejtezőcsoport jelenleg:


Őszi Ádám