2013. október 31., csütörtök

Robben megcáfolta párizsba szerződését

Az utóbbi napokban igen csak felerősödtek azon pletykák, melyek szerint Arjen Robben a Bayern München holland válogatott sztárja szemezget a PSG érdeklődésével. 

Többen már a téli transzfert kezdték el borítékolni, ezt azonban már nem nézte jó szemmel a középpályás és a Bild-nek adott nyilatkozatában kinyilvánította véleményét - "Mindig megtisztelő, ha egy nagycsapat érdeklődést mutat irántad. Mindenki tudja ugyanakkor, hogy nagyon jól érzem magam a Bayernnél momentán. Nem tudok semmit a híresztelésről, és csak a futballra kívánok koncentrálni."

A pletykák akkor erősödtek fel, mikor is Guardiola és Robben, azaz edző és "tanítványa" között kisebb összezörrenés, nézeteltérés kerekedett. Ez azonban még nem ok arra, hogy egyből klubot váltson valaki, felnőtt emberek lévén, nézeteltérésüket minden bizonnyal tisztázták. 

Ettől függetlenül a francia klub érdeklődése még lehet valós! Robben szerződése 2015-ig szól a német rekordbajnokhoz, a 29 éves játékos jelenlegi piaci ára pedig 22 millió euró. Mondanunk sem kell, hogy Párizsban a pénz nem akadály. 

Őszi Ádám

Richards: "Ez az én klubom... Nem hagyom el..."

Hangzott el a címben olvasható kijelentés Micah Richards szályából, a Manchester City jelenleg padozó védőjétől, aki elszánt és szavaiból kivéve kész megküzdeni a csapatba kerülésért. Fűti a bizonyítási vágy Pellegrini mester felé. 

"Nem hagyom el a City-t! Ez az én klubom, és szeretek itt lenni. Még tíz évig itt játszani, ez az én célom." - olvasható a rövid de annál lényegre törőbb nyilatkozat a Sun hasábjain.

A 25 esztendős angol válogatott védő a "Polgárok" saját nevelésű játékosa, a felnőtt csapatban 2005-ben debütált, és azóta folyamatosan tagja, egy ízben sem adták kölcsön, ám helyzete most változott, a nyáron érkező Pellegrini többnyire Zabaleta személyében bízik, mintsem az övében. Richards azonban nyilvánvalóvá tette szándékait, őt ismerve pedig kitartó lesz és nem hátrál meg, ez nem rá vallana.

A cáfolatra egyébként azért volt szüksége a szélső védőnek, mert a sajtó nagyon pedzegette lehetséges távozását, a kevés játéklehetőség miatt. Így kell tiszta vizet önteni a pohárba.

Őszi Ádám

Lyon: A Monaco védője a célkeresztben

Nagy gondok vannak az Olympique Lyon háza táján  a csapat ugyanis hosszú idő óta nem látott mélyrepülést folytat, a francia bajnokságban pedig csupán a 14. pozíciót foglalja el, így nem csoda, hogy a télen a csapat erősítését tervezik. 

A védelem kész katasztrófa, 11 meccsen 15 gólt kapott a csapat, ehhez pedig nincsenek sem a tulajdonosok, sem pedig a szurkolók hozzászokva. A csapat utóbbi 5 bajnokijából egyet sem tudott megnyerni, így vészharangot kongatnak a korábbi sikercsapatnál.

A tervek már készülnek az erősítésre, a legfőbb célpont a védelem tengelyének stabilizálása lehet, melyre egy francia u21-es játékost néztek ki Nicolas Isimat-Mirint személyében, aki nyár óta az AS Monaco labdarúgója, ám még nem sok vizet zavart a hercegségieknél. A Valenciennestől érkező 21 esztendős védő igen komoly múltat tud felmutatni korábbi csapatánál fiatal kora ellenére, ám a Monaco színeiben még egyetlen perce sincsen, ez pedig lelombozza a tehetséget.

A Lyon a télen a hírek szerint kész ajánlatot tenni játékjogáért, mely a transfermarkt.de becslései alapján 4,5 millió euróra rúg, míg szerződése 2017-ig érvényes.

Őszi Ádám

Angol Ligakupa: Elkerülték egymást a nagyok - íme a negyeddöntő párosítása

Nem teketóriázott az Angol Labdarúgó-szövetség, és ahogyan az lenni szokott, a mérkőzéseket követően egyből megtartották a Ligakupa sorsolását, mely ezúttal nem a kiscsapatok malmára hajtotta a vizet, ugyanis a nívósabb csapatok elkerülték egymást. 

Vetődhet fel a kérdés, hogy még nincs is vége a nyolcaddöntőknek, hiszen november 6-án rendezik majd a Sunderland-Southampton összecsapást, ez azonban nem volt akadály, ismertté tették a párokat. A legizgalmasabb párharc a Southampton-Chelsea összecsapás lehet, a Szentek formáját figyelembe véve, de ahhoz még túl kell majd lépniük a Sunderland együttesén, mely a hétvégén tapasztalta meg a szezonban először a siker ízét.

Íme a Negyeddöntő párosítása:
Leicester City - Manchester City 
Stoke City - Manchester United 
Sunderland / Southampton - Chelsea 
Tottenham Hotspur - West Ham United

Őszi Ádám