2013. február 19., kedd

Vidi: Juhász érkezése miként forgatja fel a csapatot?

A hírek szerint Paulo Sousa utódja José Gomes a Videoton nemrégiben kinevezett edzőjének külön kérése volt Juhász Roland leigazolása. Mint a mellékelt ábra mutatja a kérés megértő fülekre talált. Ez azonban érdekes helyzetet teremthet ami a Vidi kezdőjét eredményezi, ugyanis Gomes most három kiváló középső védővel rendelkezik.  

Juhász Roland becsöppen a Marco Caneira, Paulo Vinícius duó életébe, és kötve hiszem hogy három középső védővel áll majd fel a csapat. A védőduó remek teljesítményt nyújtva, holtversenyben a legkevesebb kapott góllal rendelkezik ami az NB I-et illeti (15). Így jogos a kérdés, szükség van a védelem megbontására?

Valakinek a pad marad úgy tűnik, de az is elképzelhető, hogy José vezetőedzőnek már konkrét elképzelései vannak. Ezt alátámasztja, hogy az ő kérése volt a válogatott védő szerződtetése.

Nézzük azonban a lehetőségeket:
- Juhász Roland a belga padozás után itthon is csak a kispadot koptatja majd.
- A két alapember egyike Caneira, vagy Vincius sínyli meg Roland érkezését és a padra szorul
- Mindenkinek megvan a helye a kezdőben szerkezeti átalakítás lesz, valaki új poszton fog szerepelni

Ti mire tippeltek?

Őszi Ádám

Juhász Roland hazaigazolt, ám nem a Fradi lett a befutó!

Már csak az keleti és a magyar piac állt nyitottan Juhász Roland előtt, ám mindenki úgy gondolta, ha sikerül megegyeznie a feleknek a válogatott védő A Ferencváros csapatánál folytatja. Nem így lett, derült égből jött a hír, az Anderlecht hivatalos honlapja nemrégen közölte, megegyezett a Videoton csapatával. 

Az olvasottak értelmében a válogatott védelmének alapembere a szezon végéig erősíti a Vidi együttesét. Roland 2005 óta a belga klubóriás játékosa, ám az utóbbi időben csak a padot koptatta. Számtalan remek szezon és szerződéslehetőség elhalasztása után oda jutott, hogy mellőzötté vállt, sok köszönet nem volt az utóbbi hónapokban. 

A Videoton még hivatalosan nem erősítette meg a hírt, de úgy gondoljuk, elég megbízható forrás, ami a belga klub hivatalos honlapjának főoldalán található. Így tehát sem Oroszország, sem Dnipro, sem pedig Fradi nem lett, jött helyette a Vidi és a megegyezés...

Őszi Ádám 

Llopis: "Ma beszéltem a Barcelona egyik igazgatójával, aki azt mondta, le van igazolva Neymar...!

Minden bizonnyal a leghosszabb ideje húzódó átigazolási ügy Neymar Európába szerződése, és amellett, hogy régóta húzódik a közvényélmenyt és a szurkolókat is ez mozgatja meg a legjobban. Úgy tűnik kibújt a szög a zsákból, bár itt már csak egy hivatalosan aláírt papírt lehet elhinni, vagy azt sem, mondván hiszem ha látom a pályán Barca mezben a fiatal csillagot. 

Jaume Llopis neve nem cseng túl ismerősen, aki nem ismerné annak elmondjuk, jelenleg a Barcelona öregfiúk csapatának a tagja, korábban az Elche csatára volt. Neve azért fontos a Neymar sztoriban, mivel ő állította azt egy rádióműsorban, hogy megbízható információja van a brazil leigazolását illetően. Mondván kimondta azt, melyről már mindenki beszél, de ezzel sem vagyunk előrébb.

Jaume Llopis a következő képpen nyilatkozott a Rádió4 műsorában - "Ma beszéltem a Barcelona egyik igazgatójával, aki azt mondta, le van igazolva Neymar. Nem mondhatom meg az igazgató nevét, de ma délután kettőkor mondta. Nyáron pedig jön a játékos, ez biztos." 

Ti milyen állásponton vagytok jelenleg a Neymar ügyben?

Őszi Ádám