2015. szeptember 1., kedd

Hatalmas elismerésben részesült Nemanja Nikolics

Nagyot fordult a világ Nemanja Nikolics körül pár hét alatt. A magyar válogatott támadó váltott, Székesfehérvárról Varsóba tette át székhelyét. A beilleszkedés gyorsan és zökkenőmentesen zajlott, produktumát pedig a szakemberek, a szurkolók és az ellenfelek is elismerik. Nikolics lett a hónap játékosa Lengyelországban. 

A nívós elismerésről a labdarúgócsapatok csapatkapitányai és a szurkolók együttesen döntenek, augusztus legjobbja pedig a Legia Warszawa magyarja Nemanja Nikolics lett.

Lengyelországban kiváló sajtója van a válogatott csatárnak, nem értik, hogy egy ilyen játékos hogyan sínylődhetett ilyen sokáig az NB I-ben. Nikolics 7 bajnoki mérkőzésen 7 gólnál jár, vezeti a góllövőlistát. Ligán belül a legtöbb lövési kísérletet tudhatja magáénak, kísérletei pedig 73 százalékban kaput találtak. 

A Legia az utóbbi hetekben kisebb hullámvölgybe került, folytatás a válogatott szünet után, reméljük, hogy Nikolics átmenti kiváló formáját a románok elleni pénteki selejtezőmeccsre. 

Őszi Ádám

Top5: A Premier League történetének legdrágább igazolásai!

Őrületes pénz van a labdarúgásban, s hatalmas, felfoghatatlan összegek cserélnek gazdát egy-egy átigazolási időszakban. Így volt ez idén nyáron is, a német és az olasz klubok rég nem látott mennyiségű pénzt költöttek el, míg a Premier Leagueben történelmi transzfereket hoztak tető alá klubok. Bemutatjuk a liga történetének eddigi öt legdrágább igazolását. 

A Premier League története 1992 óta íródik, s azt láthatjuk, hogy évről évre dőlnek az átigazolási rekordok nincsen plafon, nincsenek korlátok. A Top5-ös legdrágább játékosokat bemutató lista ennek tanúbizonysága, elég megnézni a dátumokat és azt, hogy idén nyáron két újabb név követelt magának helyet. A Manchester City nem sajnálta a pénzt. Kevin de Bruyne a maga 55 millió fontos vételárával a valaha volt második legdrágább vétel volt a ligában, míg Raheem Sterling sem sokkal maradt le.

Két nyári transzfer is a Premier Lieague történetének Top5 legdrágább klubváltása között!
2014 Angel Di Maria £59.7m Real Madrid – Manchester United
2015 Kevin de Bruyne £55m Wolfsburg – Manchester City
2011 Fernando Torres £50m Liverpool – Chelsea
2015 Raheem Sterling £49m Liverpool – Manchester City
2013 Mesut Ozil £42.4m Real Madrid – Arsenal

Ehhez az illusztris társasághoz pedig még akár a mai nap folyamán csatlakozhat Edison Cavani, aki előfordulhat, hogy Arsenal játékosnak áll. De vajon lesz-e!? Felfér-e a listára és hova...!? Mindenre választ kapunk magyar idő szerint este 19 óráig, ekkor zárul ugyanis az angol piac.

Őszi Ádám

Az Arsenal szurkolóit sokkolná a Galatasaray!

Nem mindennapi hírrel rukkolt elő kedden délelőtt a Sky Sport. Az angol médium arról írt, hogy a török Galatasaray az Arsenal egyik kiválóságával erősítene tovább. A transzfer első, második és harmadik nekifutásra is lehetetlennek tűnik, ám soha se mond, hogy soha...!

A törökök állítólag szeretnék leigazolni a 22 esztendős angol válogatott szélsőt Alex Oxlade-Chamberlaint! Ehhez azonban hatalmas összegeket kellene mozgósítani. A transfermarkt.de 20 millióra taksálja a fiatal labdarúgó piaci árát, akinek hosszútávú szerződése van az Ágyúsokkal. Arsene Wenger pedig aligha szeretne megválni játékostól, akiért nagyon extra ajánlatot kéne tenni. Mi ebben nem hiszünk, megmondjuk őszintén, de a sajtóban megjelent a hír.

Chamberlain ráadásul megkapja a lehetőséget a francia szakembertől, s noha stabil kezdőnek nem nevezhető szinte minden mérkőzésen játszik. Idén ezidáig négy Premier League meccsen játszott, átlagban 51 perc játéklehetőséget kapott.

Őszi Ádám

Berahino és Adebayor is klubot válthat

Csatárkeringő a Premier Leagueben!? Nincs kizárva, a klubok próbálkoznak, a tervek megvannak, ám a részletekről meg kellene egyezni. Adebayor és Berahino is klubot válthat, avagy aktív résztvevője lehet a keddig napnak a Tottenham. 

A tavalyi esztendő felfedezettje Saido Berahino még mindig a West Brom labdarúgója, ez ellen azonban a Spurs szeretne tenni, s még egy utolsó rohamot indítanak a 22 esztendős angol válogatott támadóért, akit 20 millió euró alatt biztosan nem lehet megszerezni. Nagy kérdés, hogy a WBA tudja-e állni a sarat, vagy lesz egy olyan ajánlat, amire nem lehet nem rábólintani.

Eladni is szeretne a Tottenham, Emmanuel Adebayor mondhatni nyűg, alapembere biztosan nem lesz a londoni csapatnak, idén még nem is játszott. A West Ham United azonban úgy hírlik, hogy kölcsönvenné opciós joggal. A Spurs nagy akadályt bizonyára nem gördít az üzlet elé...! Még az Aston Villa is közbeszólhat...

Őszi Ádám

Bombaüzlet a láthatáron a PSG és az Arsenal között!

Arsene Wenger Párizsban van, ezt több kép is bizonyítja, mely az interneten kering. Mint köztudott, az Ágyúsok csatárt szeretnének igazolni, ám könnyen előfordulhat, hogy egy fiatal irányítóval is erősödik a keret. Este hét óráig megkapjuk a válaszokat. 

A hírek szerint Edison Cavani Londonba teheti át a székhelyét, a felek forró dróton folytatják a tárgyalásokat, míg szintén Arsenal játékossá avanzsálódhat a 20 esztendős fiatal irányító Adrian Rabiot.

De vajon mennyi az annyi!? Jó kérdés, vételárról nem szól a fáma, ám könnyen lehet, hogy Cavani bekerül a Premier League történetének öt legdrágább játékosa közé.

Az uruguayi gólfelelős piaci árát a német transfermarkt.de 42 millió euróra taksálja, s a Paris Saint- Germain aligha engedi el 60 millió euró alatt, míg Adrian Rabiot neve mellett egy 8 millió eurós összeg és egy hosszútávú szerződés szerepel. Vajon mennyiből lehet megúszni ezt az üzletet 80, netán 100 millió euró!? Kíváncsian várjuk a további fejleményeket.

Őszi Ádám