2013. december 27., péntek

Valencia: Az új befektető eltünteti az adósságot és a City támadóját hozza - sajtóhír

Új korszak virradhat a 94 esztendős klub a Valencia Club de Fútbol számára, mely igen sötét és eredménytelen korszakot élt az utóbbi időben! Adóssághalom, kiárusítás és silány szereplés. A megmentő neve Peter Lim, egy szingapúri befektető lehet. 

Ennyire azonban ne szaladjunk előre! A csapat legutoljára a 2007-2008-as szeronban hódította el a spanyol kupát, majd a szuperkupát is, ám azóta nem sikerült komolyabb eredményt elérni. Bizonyára sokan emlékeztek a 2003-2004-es szezonra, mikor a csapat a bajnokság mellett az UEFA-kupát és később az UEFA Szuperkupát is elhódította és az év csapatának választották az IFFHS-nél. Azóta többször bronzérmet szerzett a gárda, de a Barca. Real duóval nem tudta felvenni a versenyt, tavaly pedig csupán ötödik lett.

Egy igen szép adósságkupac alakult ki a klub alatt, melynek törlesztése, az életben maradás érdekében eladni kényszerültek kulcsjátékosokat. Nézzük a listát: Roberto Soldado, Jordi Alba, Juan Mata, Isco vagy például David Villa, hogy csak a legfontosabb neveket említjük, de szóba jöhet akár Tino Costa és Pablo Hernandez eladása is.

Nos, Peter Lima úgy fest szeretne a labdarúgásba invitálni, fektetni, a kiszemelt klub pedig a Valencia! Az első lépés természetesen az adósságok lenullázása, mely meg is lesz, ha átveszi a csapatot. Emellett pedig az erősítésre is juthat pénz, mintegy 30-40 millió euró az első körben.

Lim "mester", vagy fogalmazzunk úgy pénzes gazda első kiszemeltje a Marca szerint már meg is van, a csapatban szeretné látni a Manchester City mellőzött centerét, a bosnyák válogatott Edin Dzekot. 

A 27 esztendős támadó Pellegrini mesternél sem számít kezdő játékosnak, hiába távozott Tevez, Agüero és az érkező Negredo mögött többnyire csak harmadik a sorban, a spanyollal vetekszik folyamatosan. Az idei szezonban minden sorozatot véve 20 meccsen lépett pályára, és ez idő alatt 9 gólt és 3 gólpasszt jegyzett. Ami számára aggasztó, az a játékpercek száma, mely összesen 58 perc átlagot ad ki, de ez sarkít, hiszen a nem mérvadó Ligakupa meccseket is végig játszotta, a Premier Leagueben ennél kevesebb jut.

A kérdés tehát nyitott, lesz-e felvirágzás a Valencia csapatánál? Ha lesz, akkor tartósabb lesz-e, mint a Málaga esetében volt? Na és érkezik-e a csapathoz Dzeko?

Őszi Ádám

Real Madrid: Újabb 100 milliós transzfer, a láthatáron amennyiben...

... Luis Suarez és a Real Madrid valóban egymásra talál, vagyis a királyiak képesek kifizetni az új szerződésbe foglalt kivásárlási árat, mely az aláírás óta vita tényét képezi. Nézzük mit tudunk eddig és mik a legfrissebb fejlemények.  

Ez első és legfontosabb, hogy Suarez meghosszabbította szerződését, melyben új kritériumok vannak belefoglalva, ám ezekről új és új, különböző hírek látnak napvilágot. A támadót és a Real Madrid csapatát erősen összeboronálja a sajtó, ám a Barcelona érdeklődéséről is lehetett olvasni. Tény, hogy a királyiak nem először fenik az uruguayi támadóra a fogukat, ám ennek komolyságát nem tudhatjuk.

A Goal nemrégiben arról írt, hogy a szerződésbe foglalt kivásárlási ár 60-70 millió font között mozog, míg Premier League, tehát rivális csapat nem vásárolhatja ki szerződéséből Suarezt. A Mirror másképpen tudja, a legfrissebb információk szerint külföldi klub 100 millió fontért, míg Premier League alakulat 130 millió font ellenében viheti a támadót.

Kérdés, hogy a madridi klub vezetői képesek-e kidobni újabb pénzhalmot az ablakon, vagy ezen kritériumok mellett is a támadó leigazolásának tervét szövögetik, netán keresik a kiskapukat.

Őszi Ádám

Diósgyőr: Három-négy játékos érkezhet

Az NB I-ben szereplő Diósgyőri VTK harcban volt a bajnoki címért, ám az utolsó öt fordulóban nagyot fordult a világ Miskolcon, a csapat nem tudott nyerni és döntetlenekből csupán három pontot szedett össze. A klub sportigazgatója Kovács Zoltán most elmondta, hogy változásokat terveznek a keretben, ez azonban áldozatokkal járhat. 

A szakember a klub hivatalos honlapjának a következő képen nyilatkozott - „Folyamatosan dolgozunk. Megkezdtem az úgynevezett puhatolódzó tárgyalásokat a kiszemeltekkel. Van egy listám, hogy kiket látnék szívesen a DVTK-nál és ez a lista majdnem megegyezik Tomiszlav Szivics névsorával. Neveket nem szeretnék mondani, legyen elég annyi, hogy három-négy labdarúgó érkezhet a télen, de ha lesznek érkezők, akkor távozók is, mert a keret létszámán nem szeretnénk változtatni”

Okosabbak tehát nem igazán lettünk, csak a tény lebeg eddig a levegőben. A csapat negyedik a tabellán, ám lemaradása nagy, immáron kilenc pont a listavezető Debrecennel szemben. A nemzetközi kupaindulás is egy nagyon fontos célpont, az Európa Liga indulást érő harmadik hely két pontnyira van csupán. 

Kíváncsian várjuk, hogy kik lehetnek a kiszemeltek, szépen lassan, idővel mindenre fény derül majd.

Őszi Ádám