2014. augusztus 16., szombat

Rajtol a Premier League - előzetes

Hétvégén, pontosabban szombaton a Manchester United és a Swansea City egymás elleni összecsapásával kezdetét veszi a világ egyik, ha nem a legerősebb pontvadászatának küzdelemsorozata, avagy rajtol a 2014/2015-ös angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, a Premier League. Hatalmas játékosmozgás, gyengülő és erősödő csapatok, avagy bemutatkoznak az újoncok és a bajnokesélyesek egyaránt. Nézzük, hogy mire számíthatunk az első fordulóban. 

Szombaton kora délután a Swansea manchesteri vendégjátékával rajtol a pontvadászat, avagy a katasztrofális tavalyi szezont követően szebb jövő reményében lép pályára a Mancheste United, mely immáron Van Gaal kezében van és formálódik, a jelek szerint nem is akár hogyan. 

Ezt követően jön a már megszokott meccsdömping 16 órai kezdette. Bemutatkozik az újonc Leichester, mely a fekete lónak számító Evertont fogadja. A liverpooli kékek remekül erősített a nyár folyamán és ami fontos, sikerült egyben tartani a csapatot. A West Ham és a Spurs egy egymás elleni londoni derbivel nyit, így az utazás nem nehezíti majd a felek dolgát. A Spurs csakúgy mint az előző években veszélyes lehet a nagyokra nézve és akár meglepetést is okozhat, fontos lenne számukra a jó nyitány. Előzetesen azt mondhatjuk, hogy a középcsaptok ütközete lesz a Stoke és a Villa összecsapása, ám senkit nem szeretnénk beskatulyázni, mindig van meglepetéscsapat. A tavalyi évben a kiesés elől együtt menekülő WBA, illetve a Sunderland egymás ellen kezdi meg a bajnokságot, míg a középmezőny elejébe vágyó QPR otthon fogadja a Hull Cityt.

A játéknapot egy londoni derbi zárja, a remekül erősítő Arsenal az Emiratesben fogadja a Crystal Palacet, mely jelenleg edző nélkül tengődik, s a hírek szerint a MU menesztett menedzsere Moyes lehet a befutó.

Vasárnap két igen jónak ígérkező összecsapás vár az angol foci szerelmeseire. Az Anfielden kezdi meg szereplését a Liverpool, mely először játszik majd bajnokit Suarez hiányában. Az ellenfél a szezon egyik legnagyobb kérdőjele, a Southampton, mely tavaly kiváló évet futott, ez pedig magával hozta a csapat szétvásárlását, Koeman egy teljesen új gárdát volt kénytelen összerakni, kíváncsian várjuk, hogy ez mennyire lesz ütős, acélos. A regnáló bajnok Manchester City a "Francia Kastélyba" utazik, a szarkák lennének az első csapat, mely pontot lop a Pellegrini csapattól.

Az első fordulót az újonc Burnley és a Chelsea mérkőzése zárja a hétfői estén.

Premier League 1. forduló:
Szombat:
13:45 Manchester United - Swansea (Digi Sport 1)
16:00 Leicester - Everton
16:00 West Ham United - Tottenham (Digi Sport 1)
16:00 Stoke - Aston Villa
16:00 West Bromwich - Sunderland AFC
16:00 Queens Park - Hull
18:30 Arsenal - Crystal Palace (Digi Sport 1)

Vasárnap:
14:30 Liverpool - Southampton (Digi Sport 1)
17:00 Newcastle United - Manchester City (Digi Sport 1)

Hétfő:
21:00 Burnley - Chelsea (Digi Sport 1)

Arrow