2014. július 3., csütörtök

Portugáliába szerződött a magyar középpályás

Azt követően hogy búcsúzott az élvonaltól a Kaposvári Rákóczi FC szinte biztosra vehető volt, hogy Balázs Benjámin elhagyja a klubot. A középpályán univerzálisnak számító 24 esztendős labdarúgó iránt az Újpest és a Diósgyőr mellett a Debrecen is érdeklődött, ám a végállomás külföld, Portugália lett. 

A legutóbbi szezonban tizedik pozícióban végző, az Európa Ligát is megjáró Vitória Guimares csütörtökön hivatalos honlapján jelentette be a korábbi u21-es válogatott labdarúgó szerződtetését. A felek egy éves megállapodást kötöttek, a somogyi gárda pedig nem kapott pénzt, ugyanis Balázs szerződése lejárt, így szabadon igazolható volt.

Balázs a Kaposvár saját nevelésű játékosa, a klub színeiben 158 NB I-es mérkőzésen lépett pályára, a szurkolók nagy kedvencének számított. 

Arrow

Hivatalos: Megvan a Liverpool harmadik igazolása

Rickie Lambert és Adam Lallana után rövid időn belül harmadik nyári igazolását is bejelentette a Liverpool labdarúgócsapata. A klub hivatalos honlapján tudatta a szurkolókkal, hogy sikerült megegyezniük Emre Cant vételáráról a Bayer Leverkusen csapatával, így a 20 esztendős védekező középpályás a vörösöknél folytatja. 

A német utánpótlás válogatott játékos a Bayern München akadémiáján pallérozódott és a felnőttek között is bemutatkozott, ám a több lehetőség érdekében tavaly a Leverkusenhez szerződött. A mögöttünk álló szezonban 39 alkalommal öltötte magára a "Gyógyszergyáriak" mezét, teljesítménye pedig igen meggyőzőnek bizonyult, nem véletlen, hogy a pool kinézte magának. 

A transfermarkt.de 7,5 millióra taksálja az ifjú titán piaci árát, a Liverpool pedig 12 millió eurót fizetett érte. Új kontraktusa még nem tudjuk meddig lesz érvényes.

Arrow

Olasz sztáredző a Galatasaray kispadján - sajtóhír

A szezont követően leköszönő  Roberto Mancini utódját keresi a Bajnokok Ligája főtáblájára készülő Galatasaray, mely a Fenerbahce kizárásának okán lett automatikus résztvevő. A klub hivatalos honlapján jelentette be hogy tárgyalásokat kezdett Cesare Prandellivel. 

Úgy fest tehát, hogy nem lesz sokáig az Azzurri leköszönő kapitánya, aki az Uruguay elleni 1-0-ra végződött és búcsút jelentő csoportmeccs után mondott le posztjáról. Az 56 esztendős tréner négy éven át szolgálta hazája válogatottját, korábban több olasz klubcsapatnál is megfordult, ám jelentős sikereket nem könyvelhetett el, ez eddig kimaradt edzői pályafutásából.

A török klub nyíltan, a közvélemény előtt kezeli az ügyet és hamarosan újabb információkat ígért. Talán már a megállapodásról számolnak majd be...

Arrow

Maradona újra szövetségi kapitány lehet

Korábbi kudarcai ellenére ismételten edzőnek állhat Diego Maradona. Ezt maga a korábbi klasszis is elismerte, mondván a venezuelai válogatott kispadja komoly lehetőség lehet számára.  

A venezuelai válogatottnak november óta nincsen trénere, ugyanis a kudarcba torkolló világbajnoki selejtezősorozat után, ahol Uruguay mögött maradt le a válogatott lemondott  César Farías.

Maradona lehet az, aki felkészítheti és a 2015-ös Copára vezeti a venezuelai csapatot, mely még soha nem nyerte meg a tornát, legjobb helyezését 2011-ben érte el, akkor negyedik lett.

Az 53 esztendős El Pibe de Oro (Az aranyfiú) 2008 és 2010 között irányította az argentin válogatottat, ám csúnyán leszerepelt a csapattal. Ezt követően rövid időt eltöltött az Al Wasl csapatánál, ám ott is viharos volt a búcsú. 

Arrow

Barca játékossal erősíthet az Atletico Madrid

Hatalmas kérdőjelek tátonganak Alexis Sánchez neve mellett, ami a támadó jövőjét illeti. A chilei a nyári átigazolási piac egyik legkeresettebb játékosa, ám nem tudni, hogy a katalánok mit terveznek. A hírek szerint Suárez érkezése és egy megfelelő ajánlat utat nyithat a támadó számára. 

Sánchez képben van a regnáló olasz bajnok Juventus együttesénél illetve két angol nagyágyúnál a Liverpool és az Arsenal tekintetében. Előbbi a hírek szerint szívesen belevenné a támadót a Suérez transzferbe, ám a chilei elmondása szerint ha már választani lehet Londonba az Emiratesbe tenné át székhelyét, gazdagítva Arsene Wenger terveit.

Igen ám, de az Atletico Madrid és egy régi jó ismerős is beszállhat a harcba. Diego Simeone a "Matracosok" sikeredzője ugyanis jól ismeri a chileit, még a River Plate csapatánál együtt dolgoztak a 2007/2008-as szezonban. Akkor Alexis 30 mérkőzésen kapott lehetőséget, ezt pedig 4 góllal és 3 gólpasszal hálálta meg.

Arrow

Sztárvédőre vadászik a Manchester United, de hogyan...

Azt követően, hogy Nemanja Vidic és Rio Ferdinand egyaránt elhagyta a Vörös Ördögöket, magától értetődő, hogy védőgondjai vannak a csapatnak, ezt pedig eszközölni kell a nyári átigazolási időszak során. A Borussia Dortmund kiválósága Mats Hummels  lassan két éve a manchesteriek kívánságlistáján van, a brit Metro pedig úgy tudja, utolsó ajánlatot készül tenni a United. 

A német klub eddig minden ajánlatát visszautasította az angoloknak, akik nem igazán nyitották ki a tárcájukat és most sem teszik, az utolsó ajánlat 24 millió euró lehet. Összehasonlítás képen Luke Shaw 31 millió eurójába került a klubnak és csupán egy 18 esztendős tehetségről beszélünk, aki úgymond sok mindent még nem tett le az asztalra, ellenben a Dortmund védője, aki az egyik legjobb posztján jelenleg.

Hummels még 2017-ig érvényes szerződéssel rendelkezik és piaci árát is 26 millió euróra taksálják, így aligha bólint rá erre az ajánlatra a Dortmund. Ráadásul számos másik kérő is akad, a lista hosszú, de olyan klubok vannak rajta, mint az FC Barcelona és a Juventus.

Nehéz felfogni, hogy miért pont Hummels vételárán akar spórolni a United, mikor Shaw megért nekik 31 milliót, a Bilbao játékosa Herrera pedig 36-ot...

Arrow

Inter: Továbbra is együtt a megkezdett rögös úton

Az Internazionale szerdán hivatalos honlapján jelentette be, hogy a klub és vezetőedzője a tavaly kinevezett Walter Mazzarri tovább folytatja a megkezdett munkát és sor került az 52 esztendős szakember kontraktusának egy évvel történő meghosszabbítására. 

Mazzari tavaly vette át a klubot és az ötödik helyre vezette az együttest, mely a 2012/2013-as évad kilencedik hellyel záruló kudarcát követően remek eredménynek számít, mi több a csapat ismételten kiléphet a nemzetközi porondra.

"Boldogan állapodtunk meg a szakemberrel, ezzel pedig leszögeztük, hogy Mazzarri a projektünk alappillére. Hiszem, hogy az eddig mutatott eltökéltségével nagy sikereket arat majd velünk." - olvasható a klubelnök Erick Thohir nyilatkozata.

Emellett az is bizonyossá vált, hogy a klub legendás, klub hű játékosa Javier Zanetti igen megtisztelő feladatot kapott, elnökhelyettesnek nevezték ki.

Arrow

Valencia: Nagy változások! - első lépés teljesítve

Új korszak kezdődött meg a Valencia CF labdarúgócsapatánál, miután a szingapúri üzletember, Peter Lim tulajdonába került a klub áprilisban. Új létesítmény komplekszum, nagyra törő tervek, átalakuló csapat. A folyamat megkezdődött, edzőváltást és tiszta lapot hirdetett a tulaj. 

A klub csalódást keltő helyen, nyolcadikként végzett a bajnokságban, ennek következtében pedig nem lesz ott a nemzetközi porondon. A decemberben kinevezett vezetőedző  Juan Antonio Pizzi nem tudta megváltani a világot, így a menesztés sorsára jutott.

A Denevérek így biztosan új edzővel kezdik meg a szezont, na és valószínűleg új, igen tekintélyesen átalakuló kerettel. Az ember gondolná, megpróbálnak neves szakembert ültetni a padra, ám úgy fest nem ez a cél, sajtóértesülések szerint a 40 esztendős, korábbi kapus Nuno Espírito Santo lehet a befutó. A tréner három éve dolgozik a szakmába, a portugál Rio Ave csapatát irányította.

Arrow

Búcsúzik az osztrák rekordbajnok stadionja, íme az új tervei - képek

Eldózerolják a 32-szeres osztrák bajnok SK Rapid Wien otthonát a  bécsi Gerhard Hanappi Stadiont, melynek helyén egy új modern létesítményt húznak majd fel 2016-ig. 

Az 1977-ben átadott, akkoron még 22 ezer férőhelyes stadion 2002-ben átalakuláson ment át, akkor tetőszerkezetet kapott, melynek következtében kapacitása 4 ezerrel megcsappant. A tulajdonosok most a rombolás mellett döntöttek és egy új, teljesen modern létesítményt kívánnak létrehozni, a nagymutató klub számára.

Az új aréna tervezett átadását 2016-ra tették, befogadóképesség 28 ezer fős lesz, neve pedig  az Allianz nevet fogja viselni, ezzel elveszítve Gerhard Hanappi 93-szoros osztrák válogatott nevét. A klub azonban a létesítmény címét átnevezteti, Gerhard Hanappi térre.

A jelenleg még álló stadion vasárnap este búcsúzik a csapattól és a szurkolóktól, az ellenfél a regnáló skót bajnok Celtic lesz.

Arrow

VB 2014: Remek hírek a németek számára

Két kulcsjátékos, név szerint a dortmundi védő Mats Hummels  és a müncheni középpályás Bastian Schweinsteiger játéka is kérdéses volt a franciák elleni negyeddöntő során, ám ijedelemre semmi ok, mindketten ott lehetnek a kezdőben, számolt be Andreas Köpke. 

A pályaedző elmondta, Hummels betegség, megfázás miatt kényszerült kihagyni az Algéria elleni nyolcaddöntőt, melyet hosszabbításban nagy nehézségek árán húzott be a Nationalelf. Ezt követően pedig hozzátette, Hummels már jól van, a megfázás a múlté.

A középpálya motorja Bastian Schweinsteiger a nyolcaddöntős mérkőzés folyamán kapott erős görcsöt, ám a rehabilitációs tréninggyakorlatok segítettek, izomzata pedig megfelelő lesz a franciák ellen így ő is ott lehet a kezdőben, ha Löw kapitány is úgy gondolja.

Arrow

Hivatalos: Spanyol élklubhoz szerződött a holland gólkirály

Spanyol honban folytatja pályafutását az izlandi gólvágó Alfred Finnbogason. A holland labdarúgó-bajnokság (Eredivise) regnáló gólkirálya a Real Sociedad csapatát választott. 

A Heerenveen 25 esztendős támadója négy évre szóló szerződést kanyarított alá új klubjával, mellyel az Európa Liga főtáblájára jutás lesz az első fő cél a szezonban.

Az izlandiak sztárcsatára fantasztikus hollandiai korszakot zár le ezzel, két esztendő alatt 70 mérkőzésen öltötte magára a Heerenveen mezét és 59 gólja mellett 18 alkalommal készített elő a társaknak. A mögöttünk álló szezonban 29 bajnoki találatával ő lett az Eredivise gólkirálya.

Arrow