2013. október 19., szombat

Szerény Milan győzelem egy fantasztikus bombagóllal

Nem játszott szépen a Balotelli nélkül felálló Milan, de végeredményben sikerült otthon tartani a három bajnoki pontot Birsa fantasztikus találatának köszönhetően. A nap másik meccsén a Cagliari örvendhetett győzelemnek. 

A fekete lóként aposztrofált Udinese ezúttal sem rossz, sem pedig túl jó napot nem fogott ki, az egy gólos vereség elfogadható az AS Milan otthonában, főleg annak tudatában, hogy egy védhetetlen löket okozta a csapat vesztét. Az egyetlen és egyben győztes találatot Birsa szerezte a 22. percben, mely elképzelhető, hogy a hétvége találata lesz majd. Győzelmével a Milan feljött a hetedik helyre, igaz a mezőny nagy része holnap játszik majd, míg az Udinese a felsőház legalján tanyázik. 

AC Milan - Udinese 1-0 (1-0)
G: Birsa (22.) ill. -

A játéknap másik meccsén két alsóházi együttes a Cagliari és a Catania csapott össze. A vendégek nem teketóriáztak és első valamire való helyzetüket gólra váltották az 5. percben Bergessio révén, ám ezt követően a találkozó nem róluk szólt. A pálya enyhén szólva felborult, és ez nem csak a labdabirtoklásban, de a helyzetekben, kísérletekben is megmutatkozott. Az egyenlítő találat a 26. percben érkezett Ibarbo révén, aki a félidő végén büntetőt hibázott. A 40. perctől hátrányba kerültek a hazaiak Legrottaglie  tette ért pirosat és tizenegyest. A sok helyzet ellenére úgy tűnt, pontot szerezhet idegenben a Catania, azonban hat perccel a rendes játékidő vége előtt jött Pinilla és eldöntötte a meccset. A Cagliari 29 alkalommal vette célba ellenfele kapuját.

Cagliari - Catania 2-1 (1-1)
G: Ibarbo (26.), Pinilla (84.) ill. Bergessio (5.)
Kiállítva: - ill. Legrottaglie (40.)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése