2013. október 19., szombat

Négyet hintett a Chelsea, megvan Eto'o első gólja

A Chelsea hazai környezetben fogadta az újonc Cardiff együttesét. A mérkőzés elején, nagy volt az ijedség, azonban felpörgött Mourinho csapata és igazi gálaelőadást tartott hazai közönsége előtt, melyből igen csak kivette a részét Eto'o. 

Jól kezdtek a hazaiak, azonban a 10. percben méla döbbenet ült ki a Stamford Bridge közönségének arcára. Mutach a Cardiff  támadó középpályása intette csendre a hazai szurkolókat és vágta a labdát Cech kapujába. Az egyenlítő találatra egészen a 33. percig kellett várni, ekkor az Anzhi együttesétől érkező kameruni szolgálta ki Hazardot, aki nem kegyelmezett és egyenlített.

A fordulást követően nem szűnt a hazaiak nyomása, olykor már-már közönségszórakoztató módon csorgott a labda lábról lábra, míg nem a 66. percben kölcsönkenyér visszajár alapon Hazard tálalt Eto'o elé, aki megszerezte első gólját a londoni kékek mezében. Marshall a vendégek hálóőre tehát elmondhatja magáról, hogy ő volt a futballtörténelem első hálóőre aki a PL-ben gólt kapott a korábbi Barca sztártól. A gépezet beindult, a 78. percben Oscar találat a hálóba, majd négy perccel később Lampard remek labdáját Hazard értékesítette. 

Győzelmével a "Special One" vezette társaság beérte és jobb mutatóinak köszönhetően meg is előzte a Liverpoolt, mely a harmadik helyre csúszott vissza. 

Chelsea - Cardiff City 4-1 (1-1)
G: Hazard (33., 82.), Eto'o (66.), Oscar (78.) ill. Mutch (10.)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése