2013. október 19., szombat

Isteni trió, avagy varázsolt Ramsey, Özil és Giroud

A Liverpool ponthullajtását követően azon lehetőség adódott Arsene Wenger csapata előtt, hogy ha legyőzik a Norwich együttesét az Emiratesben, akkor egyedüli listavezetővé avanzsálódhatnak. Nos, ez sikerült, a Giroud, Özil, Ramsey trió pedig álomszerűen játszott, mondhatni varázsolt. 

A gólgyártás a 18. percben kezdődött meg, mikor is Giroud passzát követően a mostanság igen csak nyílt szavú Wilshere talált a kapuba. A kezdőből ezúttal kimaradó Ramsey már az első félidőben pályára került, Flaminit váltotta, a cserét pedig nem bánta meg Wenger, még ha kényszerű is volt.

A második játékrészben aztán ismét Giroud tetszelgett az előkészítő szerepkörében, aki ezúttal Özil lábára varázsolta a labdát, a Real Madridtól érkező német pedig a hálóba vágta azt. A 70. percben aztán Howson találatával szépítettek a kanárik, és egy pillanatra úgy tűnt, még gond is lehet, azonban megrászták magukat az Ágyúsok és a végén még gurítottak kettőt. A 83. percben Wilshere készített elő, a gólt pdig a csereként pályára lépő és mezőnyben fantasztikus teljesítményt nyújtó Ramsey szerezte. Az i-re a pontot Özil tette fel, aki duplázni tudott, míg Ramsey pedig asszisztot jegyzett.

Egyszerűen káprázatos, ahogyan Özil beilleszkedett az Arsenal együttesében, a közönség pillanatok alatt befogadta és a szívébe zárta a németet. Ilyen teljesítménnyel persze nem csoda. Az Arsenal győzelmének köszönhetően két pontra meglépett üldözői elől. 

Arsenal - Norwich City 4-1 (1-0)
G: Wilshere (18.), Özil (58., 88.), Eamsey (83.) ill. Howson (70.)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése