2013. október 19., szombat

Fontos bajnoki pontokat hagyott Newcastleben a Liverpool

Igen kemény meccs várt a Liverpool együttesére. A vörösök a Newcastle vendégeként lépett pályára a Premier League 8. fordulójának nyitómécsen, s a bicskájuk bizony belecsorbult a "Szarkákba". 

Fantasztikus hangulat és telt ház fogadta a csapatokat a St James' Parkban, melyben a 23. percben hangrobbanás következett be. Az ok nagyon egyszerű volt, Cabaye vette be a vendégek hálóját egy igen csak távoli löketet követően. A félidő hajrájában aztán óriási lehetőséget kapott a pool, Mbiwa került a kiállítás sorsára, ráadásként pedig még büntetőt is kaptak a vendégek. Az ítélet végrehajtó Gerrard volt, aki tőle megszokott magabiztossággal értékesítette a tizenegyest.

A második félidőben aztán hajukat téphették a vörösök szurkolói, emberelőnyben ugyanis nem szép dolog gólt kapni. Az 57. percben Cabaye átadását követően Dummett szerzett újra vezetést a "Szarkáknak". A folytatásban ment, hajtott küzdött a pool, a pálya szinte felborult, a lövések pedig csak úgy viharoztak Krul kapuja felé, de csak egyenlítésre futotta. A gólt a fantasztikus duóként aposztrofált támadókettős hozta össze, az előkészítő szerepkörében Suarez tetszelgett, míg a gólt Sturridge neve mellé húzták a statisztikusok.

A St James' Parkban soha sem könnyű nyerni, ám a kiállítás adta lehetőség védet igen csak szomorkodhatnak a pool szurkolói, a csapat nagy lehetőséget szalasztott el.

Newcastle United - Liverpool 2-2 (1-1)
G: Cabaye (23.), Dummett (57.) ill. Gerrard (42.), Sturridge (72.)
Kiállítás: Yanga-Mbiwa (41.) ill. -

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése