2012. június 6., szerda

EB 2012: Lengyelország bemutatása: múlt, felkészülés, keretek na és persze az esélyek

Itt a nyakunkon az Európa Bajnokság és egy 16 részes cikksorozatban bemutatjuk a csapatokat. Szót ejtünk arról, hogy az egyes csapatok milyen múlttal rendelkeznek a tornát illetően, hogyan sikerült számukra a felkészülés, milyen kerettel érkeznek  és kik a hiányzók. Emellett kis esélylatolgatásba is belemegyünk. Kezdjük is el mindjárt az A csoporttal és azon belül Lengyelországgal.

A csoport
CsapatMGyDVRgKgGkP
Lengyel Lengyelország00000000
Görög Görögország00000000
Oroszország Oroszország00000000
Cseh Csehország00000000
Lengyelország:
A csapat házigazda révén jutott ki az Európa Bajnokságra és hát lássuk be nem rendelkezik túl nagy múlttal a tornát illetően, hiszen eddig egy alkalommal szerepelt 2008-ban. A válogatott három felkészülési mérkőzést játszott és mindhármat meg is nyerte, ám az ellenfelek nem képviseltek jelentősebb játékerőt, így igazándiból nem lehet tudni, hogy egy erősebb ellenféllel szemben mire lehet képes a  csapat.

Lengyelország - Andorra 4-0
Lengyelország - Szlovákia 1-0
Lengyelország - Lettország 1-0


Lengyelország EB-re utazó kerete:
Kapusok: 1 Wojciech Szczesny (Arsenal), 22 Przemyslaw Tyton (PSV), 12 Grzegorz Sandomierski (Jagellonia)
Védők: 2 Sebastian Boenisch (Werder Bremen), 15 Marcin Kaminski (Lech), 4 Damien Perquis (Sochaux), 20 Lukasz Piszczek (Dortmund), 13 Marcin Wasilewski (Anderlecht), 14 Jakub Wawrzyniak (Legia), 3 Grzegorz Wojtkowiak (1860 München)
Középpályások: 16 Jakub Blaszczykowski (Dortmund), 5 Dariusz Dudka (Auxerre), 21 Kamil Grosicki (Sivasspor), 6 Adam Matuszczyk (Düsseldorf), 18 Adrian Mierzejewski (Trabzonspor),11 Rafal Murawski (Lech), 7 Eugen Polanski (Mainz), 10 Ludovic Obraniak (Bordeaux), 8 Maciej Rybus (Tyerek), 17 Rafal Wolski (Legia)
Támadók: 23 Pawel Brozek (Celtic), 9 Robert Lewandowski (Dortmund), 19 Artur Sobiech (Hannover)
A sérülések elkerülték a csapatot, így a kapitány számíthat minden játékosára.


Esélylatolgatás:
Ami az esélyeket illeti, a felkészülés jól sikerült, melyet kapott gól nélkül hoztak le. Egy nagyon kiegyensúlyozott csoportba kerültek, ahol minden megtörténhet. Nagy pluszt jelenthet számukra a hazai közönség. A tippem szerint a lengyel válogatott csoportelsőként megy tovább és akár kellemes meglepetést is okozhat a továbbiakban.

Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése