2012. június 6., szerda

EB 2012: Spanyolország bemutatása: múlt, felkészülés, keretek na és persze az esélyek

A C csoport egyértelmű és toronymagas esélyese a címvédő spanyol együttes. A  nagy kérdés az-az, hogy Xaviék sikerül e megvédeni címüket.  Ha sikerülne ők lesznek az Európa Bajnokságok történetének első duplázó csapata.

C csoport
CsapatMGyDVRgKgGkP
Spanyolország Spanyolország00000000
Olasz Olaszország00000000
Írország Írország00000000
Horvát Horvátország00000000
Spanyolország:
A La Selección az I jelű selejtezőcsoportban végzett az első helyen Csehország előtt és így vívta ki a részvétel jogát. Hibát nem ismerve százszázalékos teljesítményt mutattak.  Ami a múltat illeti, nyolc alkalommal szerepeltek eddig, ez lesz a kilencedik fellépésük. Kétszeres bajnokok, előbb 1964-ben, majd pedig 2008-ban ültek fel a trónra. Ezen eredmények mellett még van egy második helyük 1984-ből. A felkészülés jól sikerült, ám még kicsit döcögött a játék. Több sérültje is van a gárdának.

Spanyolország - Szerbia 2-0
Spanyolország - Dél-Korea 4-1
Spanyolország - Kína 1-0

Így fest Del Bosque 23 fős utazó kerete:
Kapusok: 1 Iker Casillas (Real Madrid), 12 Victor Valdés (Barcelona), 23 Pepe Reina (Liverpool)

Védők: 17 Álvaro Arbeloa (Real Madrid), 5 Juanfran (At. Madrid), 15 Sergio Ramos (Real Madrid), 3 Gerard  Piqué (Barcelona), 2 Raúl Albiol (Real Madrid), 4 Javi Martínez (Bilbao), 18 Jordi Alba (Valencia)

Középpályások: 16 Sergio Busquets (Barcelona), 14 Xabi Alonso (Real Madrid), 8 Xavi Hernández (Barcelona), 6 Andrés Iniesta (Barcelona), 20 Santi Cazorla (Málaga), 13 Juan Mata (Chelsea), 21 David Silva (Man. City), 10 Cesc Fabregas (Barcelona)

Támadó: 22 Jesús Navas (Sevilla), 7 Pedro Rodríguez (Barcelona), 19 Fernando Llorente (Bilbao), 9 Fernando Torres (Chelsea), 11 Álvaro Negredo (Sevilla)


Sérülés miatt nem tudott elutazni a rutinos védő Puyol, illetve még nem épült fel teljesen sípcsonttöréséből David Villa a válogatott gólrekordere. A két játékos nagy valószínűséggel hiányozni fog a csapatból. Kisebb sérüléssel bajlódik Fabregas, de ő már az első meccsre harcképes lesz az orvosok szerint. Emellett  sokan felháborítónak tartják, hogy Soldadot otthon hagyta a kapitány és többen reklamálnak Raul játékáért aki másodvirágzását élte idén a Schalke csapatában.

Esélylatolgatás:
Abban szinte mindenki egyetért, hogy csoportelsőként jutnak tovább a spanyolok, viszont utána megoszlanak a vélemények. A többség még mindig azt mondja, hogy döntősök lesznek. Az EB nagy kérdése, hogy lesz e címvédés? Az én válaszom erre az, hogy szerintem lesz.

Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése