2012. június 6., szerda

EB 2012: Olaszország bemutatása: múlt, felkészülés, keretek na és persze az esélyek

A C csoportban szereplő olaszoknál nagy kérdés, hogy a bundabotrány kihatással lesz e a válogatott teljesítményére. A felkészülés alapján egyértelmű a válasz, hogy igen. Vagy csak taktikáznak?

C csoport

CsapatMGyDVRgKgGkP
Spanyolország Spanyolország00000000
Olasz Olaszország00000000
Írország Írország00000000
Horvát Horvátország00000000
Olaszország:
Az olaszok a C jelű csoportot toronymagasan megnyerve Észtországot megelőzve jutottak ki a kontinensviadalra. Eddig hétszer szerepeltek a tornán, ez lesz a nyolcadik fellépésük. Minden éremből jutott eddig egy: 1968-ban aranyérem, 2000-ben ezüstérem és 1988-ban pedig bronzérem. Ami a felkészülést illeti az inkább a botrányok sorozatáról szólt, mely kihatással van úgy tűnik a válogatottra is. Felkészülési mérkőzést csupán egyet játszottak, mert az első az olaszországi földrengés miatt elmaradt. A második felkészülési mérkőzésen pedig egy súlyos pofonba szaladtak bele a Szbornaja ellen.

Olaszország - Oroszország 0-3

Így néz ki a 23 fős utazó keret:
Kapusok: 1 Gianluigi Buffon (Juventus), 14 Morgan De Sanctis (Napoli), 12 Salvatore Sirigu (PSG)

Védők: 7 Ignazio Abate (Milan), 6 Federico Balzaretti (Palermo), 15 Andrea Barzagli (Juventus), 19 Leonardo Bonucci (Juventus), 3 Giorgio Chiellini (Juventus), 2 Christian Maggio (Napoli), 4 Angelo Ogbonna (Torino)

Középpályások: 16 Daniele De Rossi (Roma), 22 Alessandro Diamanti (Bologna), 13 Emanuele Giaccherini (Juventus), 8 Claudio Marchisio (Juventus), 18 Riccardo Montolivo (Milan), 5 Thiago Motta (PSG), 23 Antonio Nocerino (Milan), 21 Andrea Pirlo (Juventus)

Támadók: 9 Mario Balotelli (Man. City), 17 Fabio Borini (Roma), 10 Antonio Cassano (Milan), 11 Antonio Di Natale (Udinese), 20 Sebastian Giovinco (Parma)


Kisebb sérüléssel bajlódik Buffon, ám az orvosok szerint az első mérkőzésen már védhet. A botrány érintette a csapat tagját Dominico Criscítót, akinek elkellet hagynia az edzőtábort és nem utazhatott el a kontinensviadalra.

Esélylatolgatás:
Mindenki úgy vélte, hogy az olasz csapat csoport másodikként tovább fog jutni, ám az események következtében többen vészjóslóak. Kitudja lehet éppen a sok baj közepette tör ki a csapat és nagyot alkot. Mindenesetre én úgy vélem ez az EB égés lesz a csizmásoknak és a csoportkört követően hazautaznak.

Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése